Topbanker i Taiwan - Oversigt og guide til Top 10 Taiwan-banker

Centralbanken for Republikken Kina (Taiwan) blev oprettet i 1924. Den administreres under ROC-regeringens Executive Yuan. Centralbanken regulerer aktiviteterne i finansielle institutioner og banker i Taiwan for at garantere en effektiv håndhævelse af sine politikker.

Banker i Taiwan

De vigtigste funktioner i Taiwans centralbank er:

  • Administrerer landets pengepolitik og betalingssystemer
  • Udsteder valuta
  • Fungerer som en finanspolitisk agent for regeringen og håndterer udstedelse, registrering, indfrielse og rentebetalinger af statsobligationer og statsskibe
  • Administrerer valuta

Ifølge Moody's er det taiwanske banksystem stabilt. Ratingbureauet forventer, at kreditværdier for banker i Taiwan vil forblive mest stabile på trods af det afdæmpede indenlandske driftsmiljø og svag efterspørgsel efter vigtige elektronikprodukter.

For alle, der overvejer en bankkarriere i Taiwan, er denne liste over de bedste banker i Taiwan en nyttig guide til, hvor man kan starte. For at lære mere, se alle vores liste over finansielle institutioner Virksomhedslister over de vigtigste aktører inden for virksomhedsfinansiering. Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere.

De største banker i Taiwan er:

CTBC Bank

CTBC Bank blev grundlagt i 1966 og er en af ​​de største private banker i Taiwan. Tidligere kendt som China Securities and Investment Corporation, blev banken et datterselskab af CTBC Financial Holding Co. Ltd. i 2002.

Hovedkvarteret i Taipei beskæftiger omkring 11.000 medarbejdere og driver i alt 150 filialer i Taiwan og 108 oversøiske forretninger i USA, Canada, Japan, Indonesien, Filippinerne, Indien, Thailand, Vietnam, Malaysia, Hongkong, Singapore, Kina , Myanmar og Australien.

Fra og med 2016 var bankens samlede aktiver 120,98 milliarder dollars, og nettoresultatet var 793,49 millioner dollars.

tysk bank

Deutsche Bank blev stiftet i 1980 og fungerer som et datterselskab af Deutsche Bank AG. Banken yder forbrugerlån, realkreditlån, valuta, lån, fusions- og erhvervelsesrådgivning, værdipapirforsikring, handelsfinansiering, tillidstjenester, værdipapirmægling, formueforvaltning, privat bankvirksomhed og forsikringsprodukter og -tjenester. Med omkring 178 ansatte er det baseret i Taipei City.

Fra 2016 udgjorde bankens nettoomsætning 84,16 mia. $.

Hua Nan Com Bank

Hua Nam Com Bank leverer kommercielle bankprodukter og -tjenester i Taiwan såvel som i andre lande. Banken blev grundlagt i 1919 og overvåger et netværk med 186 filialer i landet, en offshore bankenhed og 12 udenlandske filialer. Det beskæftiger omkring 7.000 medarbejdere, der opererer fra Taipei City.

I 2016 rapporterede banken samlede aktiver på 85,50 mia. Dollars og en nettovinst på 469 mio.

Bank of Taiwan

Bank of Taiwan blev grundlagt i 1946 og er den første af de statsejede banker i Taiwan. Banken driver nu et datterselskab af Taiwan Financial Holdings. Det administrerer et netværk med 163 filialer i landet, 10 udenlandske filialer, en underafdeling, to repræsentationskontorer, en offshore bankenhed og tre forberedende kontorer. Med omkring 8.000 ansatte er det baseret i Taipei City.

Fra og med 2016 var bankens samlede aktiver 163,85 milliarder dollars, og nettoresultatet var 606,21 millioner dollars.

Shanghai Kommerciel og sparebank

Shanghai Commercial and Savings Bank har hovedkontor i Taipei City og tilbyder kommercielle banktjenester til detail- og erhvervskunder i Taiwan. Etableret i 1915 beskæftiger det i øjeblikket 2.400 personer og driver 69 filialer. Det administrerer også syv oversøiske filialer i Shanghai, Shenzhen, Shanghai Pilot Free Trade Zone, London, New York, San Francisco og Los Angeles, USA.

Fra 2016 udgjorde bankens aktiver USD 56,54 mia., Og nettoresultatet nåede USD 7,08 mio.

Landbank of Taiwan

Land Bank of Taiwan blev dannet i 1945. Banken driver et netværk med 150 indenlandske filialer, syv udenlandske filialer og en international finansforretningsfilial. Med omkring 5.703 medarbejdere har hovedkontoret i Taipei City.

I 2016 bogførte banken samlede aktiver på 91,78 milliarder dollars og en nettovinst på 357,82 millioner dollars.

Taiwan Cooperative Bank

Taiwan Cooperative Bank er et datterselskab af Taiwan Cooperative Financial Holding Company, Ltd. Grundlagt i 1946, leverer banken forretnings- og detailbankprodukter og -tjenester i Taiwan og andre lande. Det kører sine aktiviteter gennem segmenterne Indskud og lån, Kreditafdeling, Finansiering, Trust og Forsikringssektion og andre.

Baseret i Taipei City administrerer andelsbanken 288 indenlandske og oversøiske filialer og beskæftiger omkring 8.100 personer.

Fra og med 2016 var bankens samlede aktiver 443,20 mia. Dollars og nettoresultatet 94,67 mia.

Citibank Taiwan

Citibank Taiwan blev grundlagt i 1964 og leverer finansielle produkter og tjenester til forbrugere, virksomheder, regeringer og institutioner. Banken fungerer som et datterselskab af Citibank Overseas Investment Corporation. Med hovedkvarter i Taipei City omfatter arbejdsstyrken omkring 4.000 ansatte.

Taipei Fubon Bank

Taipei Fubon Bank blev dannet efter en fusion mellem to andre banker i Taiwan - Fubon Bank og TaipeiBank i 2005. Banken består af Personal Finance Group, Corporate Banking Group og oversøiske datterselskaber. Det administrerer et netværk med 127 filialer, fem oversøiske filialer og en offshore bankenhed.

Banken er et datterselskab af Fubon Financial Holdings Co. Ltd og har base i Taipei City med 6.769 ansatte.

Pr. 2016 udgjorde bankens samlede aktiver USD 218,16 mia. Og en nettofortjeneste på US $ 1,66 mia.

Sun Commercial Bank

E.Sun Commercial Bank blev grundlagt i 1992 og fungerer i øjeblikket som et datterselskab af E.Sun Financial Holding Company, Ltd. Banken yder indskud, lån, kreditkortadministration, valutaveksling og andre finansielle tjenester. Hovedkvarteret i Taipei City administrerer det et netværk af 137 indenlandske filialer og 24 forretninger i Kina, Hong Kong, Singapore, Los Angeles, Vietnam, Cambodja, Myanmar og Australien.

I 2016 rapporterede banken samlede aktiver på 64,23 mia. Dollars og en nettovinst på 455,48 mio.

Karriere inden for investeringsbankvirksomhed

For at bryde ind i investeringsbankvirksomhed, job Gennemse jobbeskrivelser: krav og færdigheder til jobannoncer i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, skatkammer, FP&A, corporate finance, regnskab og andre finansområder. Disse jobbeskrivelser er udarbejdet ved at tage de mest almindelige lister over færdigheder, krav, uddannelse, erfaring og andet, der er flere vigtige ting at fokusere på. Disse inkluderer netværk, genoptage Investment Banking CV Investeringsbank CV-skabelon. Lær hvordan du skriver et investeringsbank CV (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-skabelon. IB-CV'et er unikt. Det er vigtigt at skræddersy dit CV til industristandarden for at undgå at blive straks slettet, oplevelse,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 vigtigste økonomiske modelleringsevner og hvad der kræves for at være god til økonomisk modellering i Excel. De vigtigste færdigheder: regnskab. For at lære mere kan du udforske vores interaktive karrierekort…. For bankkarrierer har du en betydelig fordel i forhold til konkurrencen med Finance's finansielle modelleringskurser.

Yderligere ressourcer

Dette har været Finance guide til de bedste banker i Taiwan. For alle, der leder efter en karriere inden for bankvirksomhed, er denne liste et godt sted at starte dit netværk. Se også disse yderligere ressourcer:

  • Topbanker i Singapore Topbanker i Singapore Mere end 200 banker opererer i Singapore. Lær om de bedste banker i Singapore, og planlæg din karrierevej inden for bankvirksomhed. Singapore er et internationalt finanscenter, hvis regering udøver pro-forretningspolitikker, gør det til et bankcenter i Sydøstasien. Udforsk Finance oversigt over disse banker
  • Top 100 investeringsbanker Virksomheder Lister over de vigtigste aktører inden for corporate finance Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere
  • Spørgsmål om investeringsbankinterview Interviews Få dit næste interview! Tjek Finance interviewguider med de mest almindelige spørgsmål og bedste svar til enhver stilling inden for corporate finance. Interviewspørgsmål og svar til økonomi, regnskab, investeringsbank, aktieforskning, kommerciel bankvirksomhed, FP&A, mere! Gratis guider og øvelse for at få et interview til dit interview
  • Gå mig gennem en DCF Gå mig gennem en DCF Spørgsmålet, gå mig gennem en DCF-analyse er almindelig i investeringsbankinterviews. Lær hvordan du får fat i spørgsmålet med Finance detaljerede svarvejledning. Byg en 5-årig prognose for uhåndteret fri pengestrøm, beregne en terminalværdi, og diskonter alle disse pengestrømme til nutidsværdi ved hjælp af WACC.
  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til finansiel modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere