Indeksering - Definition, anvendelser og aktiemarkedsindekser

Indeksering er en passiv investeringsstrategi, hvor du konstruerer en portefølje Investeringsportefølje En investeringsportefølje er et sæt finansielle aktiver, der ejes af en investor, der kan omfatte obligationer, aktier, valutaer, likvide beholdninger og råvarer. Yderligere henviser det til en gruppe investeringer, som en investor bruger for at tjene overskud, samtidig med at det sikres, at kapital eller aktiver bevares. at spore resultaterne af et markedsindeks. Dette gøres almindeligvis med S & P 500-indekset, hvor investorer prøver at efterligne præstationen for indekset Indeksfonde Indeksfonde er gensidige fonde eller børshandlede fonde (ETF'er), der er designet til at spore et markedsindeks. Aktuelt tilgængelige indeksfonde sporer forskellige markedsindekser, herunder S&P 500, Russell 2000 og FTSE 100..

Indeksering henviser også til målinger, der bruges til at måle udførelsen af ​​økonomisk aktivitet. For eksempel Forbrugerprisindekset (CPI) Forbrugerprisindekset (CPI) Forbrugerprisindekset (CPI) er et mål for det samlede prisniveau i en økonomi. CPI består af et bundt af almindeligt købte varer og tjenester. CPI måler ændringer i købekraften i et lands valuta og prisniveauet for en kurv med varer og tjenester. bruges til at estimere købekraften for den amerikanske dollar. CPI bruges også til at måle inflationstakten.

Indeksering - Indeksvisningsbillede

S & P 500-indekset og Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA), også almindeligvis omtalt som "Dow Jones" eller simpelthen "Dow", er en af ​​de De mest populære og bredt anerkendte aktiemarkedsindeks bruges til at spore det amerikanske aktiemarkeds resultater. NASDAQ Composite Index sporer resultaterne for store virksomheder for at forudsige store økonomiske tendenser.

Anvendelse af indeksering

Der er to hovedanvendelser af indeksering på de finansielle markeder. De omfatter:

1. Som en måler til sammenkædning af værdier

Forbrugerprisindekset (CPI) Forbrugerprisindekset (CPI) Forbrugerprisindekset (CPI) er et mål for det samlede prisniveau i en økonomi. CPI består af et bundt af almindeligt købte varer og tjenester. CPI måler ændringer i købekraften i et lands valuta og prisniveauet for en kurv med varer og tjenester. giver et grundlag for beregning af leveomkostningsjustering (COLA), der er designet til at afspejle de nuværende leveomkostninger baseret på ændringer i priserne på forbrugsvarer og tjenester. Pensionsplaner er også afhængige af CPI for at justere pensionsydelser.

CPI sporer ændringer i priserne på forbrugsvarer og tjenester på et bestemt sted. Bortset fra at beregne de årlige udbetalinger af COLA og pensionsydelser, bruges CPI også til at justere lønninger og renter.

2. Som indikatorer for økonomiske tendenser

Indekser eller indekser kan også bruges som indikatorer for økonomiske tendenser. For eksempel kan et indeks, der sporer resultaterne for store børsnoterede virksomheder, give indikationer på fremtidig økonomisk vækst. Eksempler på sådanne økonomiske indekser inkluderer indekset med førende økonomiske indikatorer - LEI, indkøbslederindekset - PMI, arbejdsmarkedsindekset - LMI og BNP-deflatorindekset. Indekser kan give et overblik over aktuelle økonomiske tendenser samt spor til mulige fremtidige tendenser.

For eksempel, hvis LEI-aflæsningen bliver mere og mere positiv i tre eller fire måneder i træk i en tid, hvor økonomien har været i recession, fortolkes dette typisk som signalering af en forestående økonomisk trendændring til en periode med stærk vækst. LEI-tallene offentliggøres den tredje torsdag i hver måned.

Indekser på investeringsmarkedet

To af verdens mest kendte investeringsindeks er Standard & Poors 500 (S&P 500) og Dow Jones Industrial Average (DJIA). Disse indekser diskuteres i detaljer nedenfor:

S&P 500

S&P 500 udgør ca. 70% af alle de aktier, der handles i USA, og det er en af ​​de mest populære benchmarks til måling af aktiemarkedets præstationer. Det er baseret på markedsværdien af ​​500 børsnoterede virksomheder.

I modsætning til mange andre indekser bruger S&P 500 en markedsværdivægtet metode Kapitaliseringsvægtet indeks Kapitaliseringsvægtet indeks (cap-weighted index, CWI) er en type aktiemarkedsindeks, hvor hver komponent i indekset vægtes i forhold til dets samlede markedsværdi. I et kapitaliseret vægtet indeks har virksomheder med større markedsværdi større indflydelse på indeksværdien. og består af en meget forskellig liste over lagre. Indeksets komponenter bestemmes af et udvalg, der vurderer aktier til notering baseret på deres likviditet, offentlige float, sektorklassificering, markedsværdi, finansielle levedygtighed og andre faktorer.

Dow Jones Industrial Average (DJIA)

Dow Jones Industrial Average (DJIA) måler aktierne i 30 af de største børsnoterede virksomheder i USA. Virksomhederne skal være enten på NYSE eller NASDAQ. DJIA bruger en prisvægtet metode, således at højt prissatte aktier tildeles større vægt end lavprissatte aktier. Oprindeligt var aktierne, der udgjorde DJIA-indekset, alle store industrielle virksomheder - deraf navnet. Dette er imidlertid ikke længere tilfældet, da mange ikke-industrielle virksomheder er blevet mere betydningsfulde klokker til det samlede aktiemarked.

DJIA-aktierne vælges af redaktører for The Wall Street Journal. Hvis en af ​​de børsnoterede børsnoterede virksomheder oplever økonomiske vanskeligheder, eller hvis dens præstation falder, ændres indeksets sammensætning.

Hvad er indeksinvestering?

Indeksinvestering refererer til en strategi, der bruges til at generere afkast, der ligner et specifikt markedsindeks. Investorer opnår dette mål ved at replikere specifikke indekser såsom et fast indkomst- eller aktieindeks. Et middel til indeksinvestering er at købe aktier i børshandlede fonde, der sporer et underliggende benchmarkindeks.

Indeksinvestering er en passiv form for investering, som normalt resulterer i relativt lavere administrationsgebyrer og omkostningsforhold. Dette skyldes, at beholdningen i en indeksinvesteringsportefølje ikke ændres hyppigt. Derfor afholder fonden eller porteføljen ikke tunge transaktionsomkostninger.

Aktiv investering vs. passiv investering

I aktiv investering bruger porteføljeforvaltere deres færdigheder til at forsøge at overgå det samlede markedsgennemsnit. De søger typisk at identificere aktier med et højt langsigtet vækstpotentiale. Aktiv investering betyder normalt højere administrationsgebyrer og transaktionsomkostninger, da porteføljens beholdning sandsynligvis vil ændre sig meget oftere end tilfældet er med en passiv investeringsstrategi. En aktiv tilgang kan blive påvirket af usikkerheden på markedet og lederens bias.

Beholdningen af ​​aktivt forvaltede porteføljer kan være mere forskelligartet end indeksbaserede porteføljer. Porteføljeforvalteren kan investere i indenlandske aktier, internationale aktier og i andre aktivklasser ud over aktier. For eksempel kan en del af beholdningen af ​​en aktivt styret portefølje bestå af obligationer, råvarer eller fremmed valuta.

I modsætning hertil investeres indeksbaserede aktieporteføljer udelukkende i indenlandske aktier. Porteføljens beholdninger afspejler så tæt som muligt beholdningen af ​​det valgte underliggende benchmarkindeks. Porteføljebeholdninger ændres kun, når sammensætningen af ​​det underliggende indeks ændres.

Indeksering - et sidste ord

Indeksering kan henvise til enten økonomiske indekser eller markedsindekser, der er designet til at afspejle præstationen på det samlede marked. Økonomer, markedsanalytikere og investorer er alle opmærksomme på udførelsen af ​​store indekser for at hjælpe dem med at forudsige fremtidige økonomiske tendenser og markedsprisbevægelser.

Flere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere ressourcer nedenfor:

  • NASDAQ Composite NASDAQ Composite NASDAQ Composite er et indeks på mere end 3.000 almindelige aktier noteret på NASDAQ-aktiemarkedet. Indekset er et af de mest fulgte indekser i
  • Investering: En nybegynderguide Investering: En begyndervejledning Finansiel guide til investering for begyndere lærer dig det grundlæggende ved at investere og hvordan du kommer i gang. Lær om forskellige strategier og teknikker til handel og om de forskellige finansielle markeder, som du kan investere i.
  • Prisvægtet indeks Prisvægtet indeks Et prisvægtet indeks er en type aktiemarkedsindeks, hvor hver komponent i indekset vægtes i henhold til den aktuelle aktiekurs. I prisvægtede indekser har virksomheder med en høj aktiekurs en større vægt end dem med en lav aktiekurs.
  • Tracking Error Tracking Error Tracking error er et mål for den økonomiske præstation, der bestemmer forskellen mellem en investeringsporteføljes afkastudsving og afkastssvingningerne for et valgt benchmark. Retursvingningerne måles primært ved standardafvigelser.