Optjente indtægter - Oversigt, forudgående betingelser og forretningsresultater

Påløbne indtægter er indtægter, der er optjent ved at levere varer eller tjenester, men som der endnu ikke er modtaget nogen betaling for. Med andre ord angiver det en betaling, der skal modtages, efter at de varer og tjenester, den henviser til, er leveret.

Periodiserede indtægter

Da det kommer med kundens fremtidige forpligtelse til at betale, vises en periodiseret indtægtskonto i balancen, når den relaterede omsætning først bogføres i resultatopgørelsen Resultatopgørelse Resultatopgørelsen er et af en virksomheds hovedregnskaber, der viser deres overskud og tab over en periode. Fortjenesten eller tabet bestemmes ved at tage alle indtægter og trække alle omkostninger fra både drifts- og ikke-driftsaktiviteter. Denne opgørelse er et af tre udsagn, der anvendes i både virksomhedsfinansiering (inklusive finansiel modellering) og regnskab. .

Efterhånden som betalingerne modtages, reduceres kreditkontoen med det modtagne kontantbeløb uden yderligere indvirkning på resultatopgørelsen.

Forudsætninger for reservation af påløbne indtægter

For at undgå misbrug og for en korrekt repræsentation af en virksomheds aktiviteter i dens årsregnskab Regnskab Noter Regnskabsnoterne er de supplerende noter, der føjes til et selskabs offentliggjorte regnskaber. Noterne bruges til at forklare, regulatorer kræver, at visse betingelser er opfyldt, før påløbne indtægter bogføres:

  • Virksomheden skal have leveret produkterne eller tjenesterne (eller en del af dem) til sine kunder. Hvis kun en del af produkterne eller tjenesterne er leveret, er virksomheden generelt i stand til kun at bogføre indtægterne for den leverede del;
  • Virksomheden har rimelig sikkerhed for, at det er i stand til at opkræve betalingen;
  • Der er overbevisende dokumentation for en ordning i form af en skriftlig aftale, bindende køb eller en anden form for digital dokumentation;
  • Prisen på de solgte varer eller tjenester er fast eller let bestemmelig.

Hvornår opstår påløbne indtægter?

I henhold til reglerne for periodiseringsregnskab skal indtægter bogføres i resultatopgørelsen, når de optjenes, og ikke når den relaterede betaling er modtaget. En potentiel uoverensstemmelse mellem det tidspunkt, hvor en betaling foretages, og når de relaterede varer eller tjenester Produkter og tjenester Et produkt er en håndgribelig vare, der markedsføres for erhvervelse, opmærksomhed eller forbrug, mens en tjeneste er en immateriel vare, der stammer fra leveres kan skabe en situation, hvor påløbne indtægter skal bogføres.

Hvis de diskuterede præ-betingelser er opfyldt, kan dette ske i flere tilfælde. For eksempel:

  • Når et firma låner penge til andre virksomheder eller enkeltpersoner;
  • Når en virksomhed er involveret i langsigtede projekter og bogfører indtægter ved hjælp af metoden for færdiggørelsesprocent
  • Når en virksomhed arbejder på en stor ordre og bogfører indtægter baseret på milepæle opfyldt.

Lad os se på sagerne lidt mere detaljeret.

Optjente indtægter for lån

Når en bank eller et andet selskab låner penge til fortjeneste, optjener det renteindtægter i løbet af lånets periode, mens betalingen generelt foretages på bestemte tidspunkter. Derfor kan virksomheden rapportere påløbne indtægter hver måned eller kvartal, selvom rentebetalingen kun modtages en gang om året.

For eksempel kan firma A låne $ 100.000 til virksomhed B i et etårigt lån med en rentesats på 6% Rente En rentesats refererer til det beløb, som en långiver opkræver en låntager for enhver form for gæld, der generelt gives udtrykt som en procentdel af hovedstolen. betales ved årets udgang sammen med fuld tilbagebetaling af hovedstol. Hvert kvartal af året rapporterer selskab A $ 1.500 i indtægter på resultatopgørelsen og et lige stort beløb som et aktiv på balancen, selvom der ikke rapporteres om nogen pengestrøm. Først ved årets udgang modtages det fulde beløb på $ 6.000, og det relaterede aktiv på balancen reduceres med det indtægtsbeløb, der er påløbet indtil da.

Diagrammet nedenfor forklarer de forskellige trin i processen:

Periodiserede indtægter - lån

Optjente indtægter for langsigtede projekter

Når en virksomhed arbejder på et langsigtet projekt, kan det være, at det booker indtægter i henhold til procentdelen af ​​færdiggørelsesmetoden. I denne situation har virksomheden tilladelse til at bogføre indtægter baseret på de afholdte omkostninger til gennemførelsen af ​​projektet.

Lad os tage eksemplet med firma A, der arbejder på et bestemt projekt til en værdi af $ 1.800.000. For at gennemføre projektet estimerer virksomheden at bære omkostninger på $ 1.200.000 og forventer, at projektet vil blive afsluttet om to år.

  • Efter det første år har virksomheden afholdt omkostninger på $ 800.000 eller to tredjedele af det samlede beløb. I dette scenarie har firma A lov til at bogføre to tredjedele af kontraktværdien ($ 1.200.000) som indtægter for året.
  • I det andet år bærer virksomheden den resterende tredjedel af omkostningerne ($ 400.000) og har lov til at bogføre den resterende tredjedel af kontraktværdien som indtægter for året ($ 600.000).
  • Virksomheden modtager hele betalingen for projektet først i år tre. Dette genererer en pengestrøm og en reduktion af aktiver på balancen uden nogen indvirkning på resultatopgørelsen.

Diagrammet nedenfor forklarer de forskellige trin:

Langsigtede projekter

Optjente indtægter for milepæle

Når en virksomhed arbejder på en ordre på flere varer, kan den bogføre indtægter efter milepælsmetoden. Virksomheden kan identificere specifikke milepæle og bogføre indtægter, når disse milepæle er gennemført.

For eksempel kan dette være tilfældet med et firma, der producerer fly, der arbejder på en bulkordre. Lad os overveje firma A, en producent af fly, som har modtaget en ordre på fire fly fra et flyselskab. Den samlede værdi af kontrakten er $ 800 millioner eller $ 200 millioner pr. Fly. Virksomhed A modtager betalingen, når hele ordren er leveret, men har angivet færdiggørelsen af ​​hvert fly som en milepæl for bookingindtægter.

  • Ved udgangen af ​​år 1 har firma A gennemført to fly og arbejder på de resterende to. I henhold til de angivne milepæle kan firma A bogføre 400 millioner dollars i omsætning i år 1.
  • Ved udgangen af ​​år 2 har firma A afsluttet de resterende fly og kan nu reservere de resterende 400 millioner dollars i indtægter, mens de modtager betalingen fra flyselskabet.

Diagrammet nedenfor viser de enkle trin:

Milepæle

Optjente indtægter og forretningsresultater

Optjente indtægter er især vigtige for virksomheder, der yder lån (såsom banker), eller som arbejder på langsigtede projekter eller bulkordrer på komplekse varer.

Da skøn og ledelsens skøn spiller en vigtig rolle i disse situationer, er det vigtigt at analysere, hvordan påløbne indtægter estimeres og bogføres. Periodiseringsregnskab kan være udsat for misbrug fra ledelsesteams, der ønsker at overdrive en virksomheds præstation, og analytikere og investorer skal forstå den logik, der anvendes, når periodiserede indtægter bogføres.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Periodiseringsprincippet Periodisering Princippet periodiseringsprincippet er et regnskabskoncept, der kræver, at transaktioner registreres i den tidsperiode, i hvilken de finder sted, uanset hvilken periode de faktiske pengestrømme fra transaktionen modtages. Tanken bag periodiseringsprincippet er, at finansielle begivenheder indebærer matchende indtægter
  • Balance Balance Balancen er en af ​​de tre grundlæggende årsregnskaber. Disse udsagn er nøglen til både økonomisk modellering og regnskab. Balancen viser virksomhedens samlede aktiver, og hvordan disse aktiver finansieres gennem enten gæld eller egenkapital. Aktiver = passiver + egenkapital
  • Påløbne omkostninger Periodiserede omkostninger Periodiserede omkostninger er et begreb i periodiseringsregnskab, der henviser til den type udgifter, der indregnes, når de afholdes, men endnu ikke er betalt.
  • Fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter Fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter Vi diskuterer de forskellige metoder til fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter. Fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter begynder med salgsindtægter og derefter omkostninger