Gennemsnitlig daglig sats (ADR) - Oversigt, formel, betydning

Den gennemsnitlige daglige sats (ADR) er en præstationsindikator, der anvendes i hotelbranchen til at måle styrken af ​​de genererede indtægter. Det måles som den samlede indtægt genereret af alle de besatte værelser på et hotel eller lodge divideret med det samlede antal besatte værelser over en given tidsperiode. Det er et simpelt gennemsnit, der viser indtægterne pr. Beboet rum.

Gennemsnitlig daglig sats

Resumé

 • Den gennemsnitlige daglige sats (ADR) er et nyttigt redskab til at maksimere indtægterne i hotelbranchen.
 • ADR målt som de samlede indtægter genereret af alle de besatte værelser på hotellet eller lodgen divideret med det samlede antal besatte værelser over en given tidsperiode.
 • Den gennemsnitlige daglige sats inkluderer kun de besatte værelser og ikke den samlede disponible lager.

Formel for den gennemsnitlige daglige sats

Gennemsnitlig daglig sats - formel

Betydningen af ​​den gennemsnitlige daglige sats

 1. Den gennemsnitlige daglige sats giver mulighed for sammenligning på tværs af tidsperioder og også et tværsnit af jævnaldrende for at hjælpe hoteloperatøren med at fastslå de vigtigste tendenser, nye udfordringer og dermed en strategiændring, hvis det er nødvendigt.
 2. ADR kan bruges til at indlede strategiske valg, såsom at bruge kampagner 5 P'er af markedsføring De 5 P'er af markedsføring - Produkt, pris, kampagne, sted og mennesker - er de vigtigste marketingelementer, der bruges til at positionere en virksomhed strategisk. De 5 P'er for at øge belægningen eller øge priserne for at maksimere indtægterne.
 3. Den gennemsnitlige daglige sats giver også en metrik til at kontrollere, hvor godt hvert geografiske lag fungerer med hensyn til indtægtsgenerering. For forsigtig sammenligning skal vi vælge jævnaldrende, der matches tæt med hensyn til størrelse, placering og klientel.
 4. Hvis en ejendom genererer en lavere gennemsnitlig daglig sats i forhold til sine jævnaldrende, kan virksomheden se dybere på årsagen til problemet. Baseret på forholdet kan problemet være, at antallet af værelser er stort, hvilket betyder, at indtægterne pr. Værelse er små.
 5. Det kan dog også være tilfældet, at priserne pr. Værelse er meget høje, hvilket fører til lavere belægning med en optisk højere ADR.
 6. Den gennemsnitlige daglige sats er et meget nyttigt værktøj til at kalibrere værelsesprisen for at maksimere ikke kun indtægter, men også overskud Normal fortjeneste Normal fortjeneste er et økonomisk udtryk, der refererer til en situation, hvor en virksomheds samlede indtægter svarer til de samlede omkostninger i en perfekt også konkurrencedygtig.

Eksempler på ADR

1. Lokal konkurrence

Overvej et hotel med navnet A med 100 værelser nær en varm tropisk strand. På en bestemt dag er 80 værelser besat og antager for enkelheds skyld, at alle værelser har samme konfiguration. Den samlede omsætning pr. Dag er $ 4.000.

Samlet omsætning pr. Dag = $ 10.000

Antal beboede værelser = 80

Gennemsnitlig daglig sats (ADR) = $ 10.000 / 80 = $ 125

En ADR på $ 125 per dag nytter ikke. Men hvis vi ved, at ADR for den foregående dag var $ 100, kan vi fastslå, hvor effektivt hvert af de besatte værelser genererer indtægter.

Antag også, at det nærliggende Hotel B rapporterer en ADR på $ 200, så skal Hotel A nu forstå, hvad der forårsager stigningen for sin konkurrent. Der er to mulige årsager: (1) færre antal værelser, eller (2) pr. Værelsespriser er højere.

 1. I det første tilfælde er højere ADR bestemt ikke ønskelig, fordi hotelbranchen står over for en masse faste omkostninger, såsom leasing operationel leasing En operationel leasing er en aftale om at bruge og drive et aktiv uden ejerskab. Almindelige aktiver, der er leaset, inkluderer fast ejendom, biler eller udstyr. Ved at leje og ikke eje giver operationelle leasingaftaler virksomheder mulighed for at undgå at registrere et aktiv på deres balance ved at behandle dem som driftsudgifter. , medarbejderudgifter og etableringsomkostninger. Lavere belægning angiver, at den klumpede faste udgift spredes over et stort univers af værelser og dermed er bæredygtig.

Den anden sag viser, at Hotel B har en vis konkurrencemæssig fordel Konkurrencemæssig fordel En konkurrencemæssig fordel er en egenskab, der gør det muligt for en virksomhed at overgå sine konkurrenter. Konkurrencemæssige fordele gør det muligt for en virksomhed at opnå, hvilket giver den mulighed for at opkræve højere satser. Fordelen kan være behagelig udsigt, bedre atmosfære eller noget så verdsligt som service i verdensklasse.

2. Sæsonbestemt forretning

Overvej et skisportssted beliggende i de nordamerikanske Rockies. Skiløb er en sæsonbestemt rekreativ aktivitet, og derfor vil et skisportssted rapportere meget sæsonbestemte indtægter. En typisk skisesæson varer i fem til seks måneder om året. Den gennemsnitlige daglige sats i løbet af den primære skisesæson ville være en nøglemåling for at spore udvejens udførelse.

Antag at der er 100 værelser. Over en periode på seks måneder i højsæsonen var belægningsgraden 75%. Den gennemsnitlige daglige omsætning var $ 18.750.

Samlet omsætning pr. Dag = $ 18.750

Antal beboede værelser = 100 x 75% = 75

Gennemsnitlig daglig sats (ADR) = $ 18.750 / 75 = $ 250 (i løbet af skisesæsonen)

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante ressourcer nedenfor:

 • Gennemsnitlig omsætning pr. Bruger (ARPU) Gennemsnitlig omsætning pr. Bruger (ARPU) Gennemsnitlig omsætning pr. Bruger (ARPU), også kendt som gennemsnitsomsætning pr. Enhed, er en ikke-GAAP-måling, der almindeligvis bruges af digitale medievirksomheder, sociale medievirksomheder og telekommunikationsselskaber for at vurdere deres indtægtsskabende kapaciteter på niveau pr. kunde.
 • Aktuel indkomst (ejendomsinvesteringer) Aktuel indkomst (ejendomsinvesteringer) Aktuel indkomst er en investeringsstrategi, der giver investorer eksponering for ensartede udbetalinger over gennemsnittet. Den mest almindelige løbende indkomstfokuserede
 • Gæstfrihed REIT Gæstfrihed REIT En gæstfrihed REIT er en ejendomsselskab, der ejer, erhverver og administrerer hoteller, moteller, luksushoteller og hoteller i forretningsklasse og leasing
 • Markedsandel Markedsandel Markedsandel refererer til den del eller procentdel af et marked, der optjenes af en virksomhed eller en organisation. Med andre ord er en virksomheds markedsandel dens samlede