NAIRU - Ikke-akklererende inflation over arbejdsløsheden

NAIRU er en forkortelse for N on- A ccelerating I nflation R spiste af Unem beskæftigelse. Det er arbejdsløshedsniveauet, hvorunder inflationstakten Inflation Inflation er et økonomisk begreb, der refererer til stigninger i varenes prisniveau over en bestemt periode. Stigningen i prisniveauet betyder, at valutaen i en given økonomi mister købekraft (dvs. mindre kan købes med det samme beløb). forventes at stige. Det betyder, at teoretisk set stiger inflationen, når ledigheden falder under NAIRU-niveauet. For eksempel, hvis den faktiske ledighed er under NAIRU-niveauet i flere år, accelererer inflationen for at matche stigningen i inflationsforventningerne.

Finansielle analysefærdigheder kan hjælpe dig med at træffe sunde investeringsbeslutninger, der kan bekæmpe virkningerne af inflationen. Tjek nogle af Finance's økonomiske analysekurser!

NAIRU

Men hvis den faktiske ledighed er højere end NAIRU-niveauet i nogle få år, falder inflationsforventningerne, hvilket resulterer i et fald i inflationstakten. I tilfælde af at den faktiske beskæftigelsesfrekvens svarer til NAIRU-niveauet, forbliver inflationen konstant.

Når Federal Reserve fører pengepolitik, repræsenterer NAIRU-niveauet det laveste niveau, som ledigheden kan falde til, inden inflationen begynder at stige.

NAIRUs historie

Begrebet NAIRU opstod fra begrebet Phillips Curve Phillips Curve Phillips Curve er den grafiske gengivelse af det kortsigtede forhold mellem arbejdsløshed og inflation i en økonomi. Ifølge Phillips-kurven eksisterer der et negativt eller omvendt forhold mellem arbejdsløsheden og inflationen i en økonomi. , hvilket indebærer en negativ sammenhæng mellem inflationstakten og ledigheden i de industrialiserede økonomier.

Thispsdrew [poi-konceptet betød, at det var umuligt for regeringen at gennemføre foranstaltninger, der fokuserede på at reducere arbejdsløsheden og priserne på varer på samme tid. Imidlertid begyndte økonomer at tvivle på Phillips-kurven i 1970'erne, da inflationen og arbejdsløsheden steg på samme tid i de industrialiserede lande. Situationen var i strid med den teori, som Phillips Curve præsenterede.

Kritikere af Phillips Curve hævdede, at konceptet viste lidt teoretisk grundlag, da det viste en sammenhæng mellem en reel økonomisk variabel og en nominel økonomisk variabel. Milton Friedman og Edmund Phelps erklærede i deres modanalyse, at regeringens makroøkonomiske politik var drevet af et lavt arbejdsløshedsmål og fik inflationsforventningerne til at ændre sig. Som et resultat accelererede inflationen gradvist.

Begrebet naturlig ledighed

Det naturlige satsningskoncept blev præsenteret af Milton Friedman. Ved at kritisere Phillips-kurven hævdede Friedman, at enhver given arbejdsmarkedsstruktur står over for en form for arbejdsløshed. Arbejdsløshed kan være friktionel eller klassisk .

Friktionsarbejdsløshed Friktionsarbejdsløshed Friktionsarbejdsløshed er en type arbejdsløshed, der opstår, når arbejdere søger efter nye job eller skifter fra et job til et andet. Det er en del af den naturlige arbejdsløshed og er derfor til stede, selv når økonomien betragtes som fuld beskæftigelse. findes i enhver økonomi, når folk skifter job eller flytter fra et firma til et andet, mens klassisk arbejdsløshed opstår, når den mindsteløn, som en medarbejder er villig til at acceptere, overstiger det, som en arbejdsgiver er villig til at betale. Det kan være forårsaget af lovgivning om mindsteløn eller fagforeningskrav om passende kompensation til arbejdstagere. Arbejdsløshedsgraden kan kun falde under den naturlige sats, når inflationen stiger kontinuerligt.

Corporate Finance Institute tilbyder kurser i finansanalytikere, der kan hjælpe med at øge din færdighed, hvis du ønsker at flytte ind i finansbranchen!

Sådan beregnes NAIRU

Der er ingen specifikke metoder til direkte kvantificering af NAIRU, men det kan indirekte estimeres ved hjælp af forskellige statistiske metoder. Vi betragter to hovedinstitutioner, der er involveret i oprettelsen af ​​makroøkonomiske politikker - de inkluderer Congressional Budget Office (CBO) og Federal Reserve.

Congressional Budget Office (CBO)

CBO beregner NAIRU ved at tage hensyn til det historiske forhold mellem arbejdsløshedsgraden og ændringer i inflationstakten. Derefter bruger metrics til at bestemme, hvordan fremtidige ændringer i arbejdsløshedsgraden vil påvirke inflationen. CBO overvejer også faktorer som befolkningens alder og uddannelsesniveau for at gøre NAIRU-estimaterne mere pålidelige.

Federal Reserve

Den anden institution, der estimerer NAIRU-niveauer, er Federal Reserve Federal Reserve (The Fed) Federal Reserve er USA's centralbank og er den finansielle myndighed bag verdens største frie markedsøkonomi. . Medlemmerne af Feds styrelsesråd og Feds regionale præsidenter bidrager til at nå frem til NAIRU-estimatet. I øjeblikket indstiller Fed NAIRU-niveauet mellem 5% og 6%. Fed's mål om at estimere NAIRU er en del af dets dobbelte mandat, som inkluderer prisstabilitet og maksimale beskæftigelsesniveauer.

Pris ustabilitet gennem deflation eller hurtig inflation kan i væsentlig grad påvirke stabiliteten i en økonomi. Federal Reserve's Federal Open Market Committee (FOMC) sigter mod at opretholde en jævn inflation på under 2%. Sikring af prisstabilitet skaber et stabilt økonomisk miljø for at drive virksomhed og hjælper med at opretholde maksimale beskæftigelsesniveauer.

Da der er mennesker, der holder op og starter nye job eller virksomheder, kan der aldrig være 100% beskæftigelse. Der vil snarere være et vist niveau af arbejdsløshed, der skal holdes på den nedre side. Den "naturlige" arbejdsløshedsrate bestemmes af faktorer, der påvirker mobiliteten på det specifikke lands arbejdsmarked.

Kritik af NAIRU

Nogle økonomer kritiserer NAIRUs pålidelighed som et værktøj til beslutningstagning på grund af dets brede fejlmargener. NAIRU-niveauet estimeres på baggrund af det historiske forhold mellem arbejdsløshedsgraden og inflationstakten, og det er kendt, at målingerne varierer over tid, hvilket resulterer i forskellige resultater til enhver tid. For eksempel står universitetsuddannede over for forskellige arbejdsløshedsniveauer sammenlignet med den mindre uddannede befolkning, hvilket kan give forskellige resultater, når man estimerer NAIRU-niveauet.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Cyklisk arbejdsløshed Cyklisk arbejdsløshed Cyklisk arbejdsløshed er en type arbejdsløshed, hvor arbejdskraften reduceres som følge af konjunkturcyklusser eller udsving i økonomien, såsom recessioner (perioder med økonomisk tilbagegang). Når økonomien er på sit højeste eller har kontinuerlig vækst, er antallet af cyklisk arbejdsløshed lav
  • Arbejdsmarked Arbejdsmarked Arbejdsmarkedet er det sted, hvor udbuddet og efterspørgslen efter job mødes, hvor arbejdstagerne eller arbejdskraften leverer de tjenester, som arbejdsgivere kræver. Arbejdstageren kan være enhver, der ønsker at tilbyde sine tjenester til kompensation, mens arbejdsgiveren kan være en enkelt enhed eller en organisation
  • Stagflation Stagflation Stagflation er en økonomisk begivenhed, hvor inflationen er høj, den økonomiske vækst sænkes, og arbejdsløsheden forbliver støt høj. Denne ugunstige kombination frygtes og kan være et dilemma for regeringer, da de fleste tiltag, der har til formål at sænke inflationen, kan øge arbejdsløsheden
  • Løndrift Løndrift Løndrift er forskellen mellem den løn, der faktisk udbetales til en arbejdstager, og den forhandlede løn. Det kan defineres som forskellen mellem de lønsatser, som en virksomhed forhandler, og den løn, der faktisk betales til arbejdstagerne ved udgangen af ​​perioden på grund af overarbejde eller andre faktorer.