Værdikæde - Oversigt, hvordan man implementerer, fordele

En værdikæde er alle aktiviteter og processer i en virksomhed, der hjælper med at tilføre værdi til det endelige produkt. I dagens forretningslandskab er virksomheder i alle brancher nu mere konkurrencedygtige end nogensinde før.

Værdikæde

Fremskridt inden for teknologi har gjort det lettere for virksomheder at drage fordel af stordriftsfordele Scale economies Scale economies refererer til den omkostningsfordel, som et firma oplever, når det øger sit produktionsniveau. Fordelen opstår på grund af det omvendte forhold mellem per enhedens faste omkostninger og den producerede mængde. Jo større produktionsmængde, jo lavere er de faste omkostninger pr. Enhed. Typer, eksempler styrer og reagerer hurtigt på forbrugernes skiftende præferencer. Målet for de fleste virksomheder er at opnå en konkurrencemæssig fordel på markedet ved at øge værdien og sænke omkostningerne. Værdikædemetoden er en måde at identificere den bedste vej til at øge værdien for kunden.

Værdikæde analyse

I 1980'erne introducerede Michael Porter en teknik kendt som værdikædeanalyse, som siden er blevet et nyttigt redskab for virksomheder til at hjælpe med at opnå en konkurrencemæssig fordel Konkurrencemæssig fordel En konkurrencemæssig fordel er en egenskab, der gør det muligt for en virksomhed at overgå sine konkurrenter. Konkurrencemæssige fordele giver en virksomhed mulighed for at opnå. Værdikædeanalyse er et fokus på en virksomheds interne aktiviteter for at få en forståelse af virksomhedens omkostninger og hvordan forskellige aktiviteter kan tilføre værdi til sit produkt. Analysen fokuserer på en virksomheds primære funktioner såsom:

 • Indgående logistik : Modtagelse, opbevaring og distribution af input eller råmaterialer. Her er dit forhold til leverandører nøglen.
 • Operationer : Alle de aktiviteter, der går i at omdanne input til output, der derefter sælges til forbrugere. Ændringer af dette trin kan hjælpe med at tilføre værdi til det endelige produkt.
 • Udgående logistik : At bringe dit produkt til den endelige forbruger - leverings- og distributionsfasen.
 • Marketing og salg : Bestræbelser fra virksomheden for at gøre forbrugeren opmærksom på produktet.
 • Service : Aktiviteter, der opretholder værdien af ​​produktet eller tjenesten, efter at det er solgt til kunden.

Ud over de fem primære aktiviteter er der også sekundære aktiviteter, der understøtter operationerne inden for visse primære aktiviteter. De omfatter:

 1. Fast infrastruktur
 2. Human Resource Management
 3. Teknologisk udvikling
 4. Indkøb

Sådan implementeres værdikæden

Porter's generiske strategier for værdikæden kan bruges i enhver industri over hele linjen. Tre-trins processen er som følger:

1. Identificer de sekundære aktiviteter for hver primære aktivitet

Hver primær aktivitet har sekundære aktiviteter tilknyttet. En virksomhed skal beslutte, hvilke af disse aktiviteter der tilføjer mest værdi. De tre underaktiviteter inkluderer:

 • Direkte aktiviteter - Aktiviteter, der individuelt hjælper med at skabe værdi. For en virksomhed, der sælger chokolade, hjælper marketing og kampagner og onlinesalg med at skabe værdi for produktet.
 • Indirekte aktiviteter - Aktiviteter, der hjælper direkte aktiviteter med at fungere mere jævnt. De inkluderer human resource management Human Resource Management Human Resource Management (HRM) er en samlebetegnelse for alle de formelle systemer, der er skabt for at hjælpe med at styre medarbejdere og andre interessenter inden for a og regnskab.
 • Kvalitetssikring - Sikrer at direkte og indirekte aktiviteter lever op til de krævede standarder og følger overholdelse.

2. Identificer den sekundære aktivitet for hver supportaktivitet

Supportaktiviteter såsom regnskab og menneskelige ressourcer bestemmer de underaktiviteter, der giver værdi til de primære aktiviteter. For eksempel hvordan tilføjer regnskab værdi til en primær aktivitet såsom drift eller logistik?

3. Identificer en sammenhæng mellem aktiviteterne

Det næste trin og sandsynligvis den mest udfordrende er at identificere forbindelserne mellem alle aktiviteterne. Forbindelserne er nøglen til at opnå en konkurrencemæssig fordel i branchen. Der kan være en forbindelse mellem mængden af ​​menneskelig kapitalinvestering i et regnskabsfirma og mængden af ​​udestående gæld.

Fordele ved værdikæder

Værdikæder hjælper med at nedbryde alle de aktiviteter, der går i at producere en vare eller service og forståelse af områder med omkostningsbesparelser og differentiering. Med en værdikæde kan du optimere indsatsen, eliminere spild og forbedre rentabiliteten. Værdikæderne hjælper med at give nyttige indsigter, der kan give slutkunden større værdi.

For eksempel kan du finde ud af, at et produkt kan produceres til en lavere pris af et datterselskab Datterselskab Et datterselskab (under) er en forretningsenhed eller et selskab, der er fuldt ejet eller delvist kontrolleret af et andet selskab, betegnet som moderselskabet eller ejer, Selskab. Ejerskab bestemmes af procentdelen af ​​aktierne i moderselskabet, og at ejerandelen skal være mindst 51%. firma. I et sådant tilfælde bør virksomheden outsource produktionen af ​​produktet til datterselskabet. De lavere omkostninger kan derefter overføres til forbrugeren som lavere priser, hvilket kan hjælpe med at differentiere produktet på markedet og opnå en konkurrencemæssig fordel.

Flere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

 • Fremad Integration Fremad Integration Fremad integration er en form for vertikal integration, hvor en virksomhed bevæger sig længere i retning af at kontrollere distributionen af ​​sine produkter eller
 • Logistik Logistik Logistik eller logistisk planlægning henviser til den proces, som en virksomhed bruger for at koordinere sine forsyningskædedrift. Det inkluderer en bred vifte
 • Supply Chain Supply Chain Supply chain er hele systemet til produktion og levering af et produkt eller en tjeneste, lige fra starten af ​​indkøb af råmaterialer til den endelige
 • Typer af kunder Typer af kunder Kunder spiller en vigtig rolle i enhver virksomhed. Ved bedre at forstå de forskellige typer kunder kan virksomheder være bedre rustet til at udvikle sig