RIGHT-funktion - formel, eksempler, hvordan man bruger RIGHT-funktion

RIGHT-funktionen er kategoriseret under Excel TEXT-funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Funktionen returnerer et specificeret antal tegn fra slutningen af ​​en given tekststreng.

Ved udførelse af finansiel analyse Finansiel analytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens jobbeskrivelse nedenfor giver et typisk eksempel på alle de færdigheder, uddannelse og erfaring, der kræves for at blive ansat til et analytikerjob i en bank, institution eller virksomhed. Udfør økonomisk prognose, rapportering og operationelle metrics tracking, analyser økonomiske data, opret økonomiske modeller, RIGHT-funktionen kan være nyttig, hvis vi ønsker at udtrække tegn fra højre side af en tekststreng. Generelt bruges det ved at kombinere det med andre funktioner som VALUE, SUM, COUNT, DATE, DAY osv.

Formel

= HØJRE (tekst, [num_chars])

RIGHT-funktionen bruger følgende argumenter:

  1. Tekst (krævet argument) - Dette er den originale tekststreng.
  2. Num_chars (valgfrit argument) - Angiver antallet af tegn, der skal returneres fra slutningen af ​​den givne tekst. Det er antallet af tegn, der skal ekstraheres, startende på højre side af teksten. Hvis vi udelader argumentet, tages standardværdien 1.

Hvordan bruges RIGHT-funktionen i Excel?

Som en regnearksfunktion kan HØJRE indtastes som en del af en formel i en celle i et regneark. For at forstå anvendelsen af ​​funktionen, lad os overveje et eksempel:

Eksempel 1

Antag, at vi ønsker at finde bestemte tegn fra nedenstående data:

HØJRE funktion

Resultaterne i Excel vises i nedenstående skærmbillede:

HØJRE funktion - Eksempel 1

Eksempel 2

RIGHT-funktionen returnerer altid en tekststreng, selvom den indeholder cifre og ligner et tal. Dette er vigtigt, hvis vi ønsker at bruge resultatet af funktionen inden for andre funktioner eller formler.

Ved hjælp af VALUE-funktionen kan vi sikre, at nummerformatet bevares, og at resultatet ikke konverteres til tekst.

Lad os antage, at vi ønsker at adskille numre fra nedenstående data:

HØJRE funktion - Eksempel 2

Vi ønsker at udtrække de sidste 4 tegn, ordrenummeret. Formlen, der skal bruges, er = VALUE (RIGHT (B5,4)), som vist nedenfor:

HØJRE funktion - Eksempel 2a

Vi får resultaterne nedenfor:

HØJRE funktion - Eksempel 2b

Som vi kan se i skærmbilledet ovenfor, er tallene i kolonne B opnået med en VÆRDI HØJRE-formel højre aligneret i cellerne i modsætning til venstrejusteret tekst i kolonne A. Da Excel genkender output som tal, kan vi summe eller gennemsnit værdierne, find min- og maxværdien eller udfør andre beregninger.

Få ting at huske på RIGHT-funktionen

  1. #VÆRDI! error - Opstår, hvis det givne [num_chars] argument er mindre end 0.
  2. Datoer gemmes i Excel som tal, og det er kun celleformateringen, der får dem til at vises som datoer i vores regneark. Derfor, hvis vi forsøger at bruge RIGHT-funktionen på en dato, vil den returnere starttegnene for det nummer, der repræsenterer den dato.

F.eks. Er 01/01/1980 repræsenteret af nummeret 29221, så anvendelse af RIGHT-funktionen på en celle, der indeholder datoen 01/01/1980 (og anmoder om, at 4 tegn returneres) vil resultere i en returneret værdi på “9221. ” Hvis vi ønsker at bruge RIGHT på datoer, kan vi kombinere det med DAY, DATE, MONTH eller YEAR-funktionerne. Ellers kan vi konvertere cellerne, der indeholder datoer til tekst ved hjælp af Excel's værktøj Tekst til kolonner.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Avanceret Excel Formel Course
  • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
  • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje