Finansiel modelleringssoftware - Vil den overtage fra Excel?

Når det kommer til at opbygge en finansiel model, er der mange afvejninger mellem at bruge Excel og finansiel modelleringssoftware. Debatten fortsætter med at fortsætte med hensyn til, om finansielle analytikere skal fortsætte med at bruge Excel eller permanent migrere til en eller anden form for økonomisk modelleringssoftware.

Brug af Excel er en helt tilpasset måde at opbygge en model fra bunden og kan håndtere enhver form for layout, struktur, beregninger eller format, du ønsker. Det er dog tilbøjeligt til fejl.

Finansiel modelleringssoftware tilbyder den struktur og forebyggelse af fejl, vi alle ønsker i vores analyse, men på bekostning af ikke at være i stand til at rumme attributter, der er specifikke for en virksomhed eller et aktiv.

software til økonomisk modellering

Excel er den ultimative måde at forstå en forretning på

Når det kommer til at forstå en forretning og en finansiel analyse, kan ingen softwaretype nogensinde erstatte Excel. Dette skyldes, at du gennem de omhyggelige trin med at beregne alt om en virksomhed selv virkelig hjælper dig med at forstå det.

Forestil dig en type software, der automatisk tager en virksomheds regnskaber, prognoser og kapitalstruktur og derefter automatisk spytter en NPV. Dette ville spare dig for meget tid, men ville ikke lære dig noget om virksomheden.

Det er den uheldige sandhed, at opbygning af en finansiel model fra bunden op i Excel er den bedste måde at virkelig forstå en forretning eller en investeringsmulighed på.

Besøg skabelonsektionen Skabeloner Gratis forretningsskabeloner til brug i dit personlige eller professionelle liv. Skabeloner inkluderer Excel, Word og PowerPoint. Disse kan bruges til transaktioner, juridisk, økonomisk modellering, økonomisk analyse, forretningsplanlægning og forretningsanalyse. for at se forskellige måder at bruge Excel til at modellere økonomi på.

Excel finansiel model

Kilde: Finansielle økonomiske modelleringskurser.

Software kan være nyttigt til risikostyring

Når du har bygget modellen i Excel, kan det give mening at bruge risikostyringssoftware til at køre Monte Carlo-analyse eller andre typer risiko- og følsomhedsanalyse.

En software kaldet @Risk (“i fare”) af Palisade er en stærk måde at udføre risikoanalyse ved hjælp af Monte Carlo-simuleringer. I betragtning af hvor svært (eller næsten umuligt) det er at gøre dette i Excel alene, er det fornuftigt at indarbejde noget som @Risk.

Aktuelt tilgængelige softwaremuligheder

Finansielle modelleringssoftwareløsninger, der i øjeblikket er tilgængelige på markedet, inkluderer:

  • Quantrix - forretningsmodelleringsløsning
  • Maplesoft - avanceret økonomisk modelleringsløsning

Yderligere Information

Tjek vores ressourcer Corporate Finance Resources Gratis ressourcer til at fremme din karriere inden for corporate finance. Finans ressourcebibliotek inkluderer Excel-skabeloner, forberedelse af interview, teknisk viden, modellering, sektion for at lære mere om virksomhedsfinansiering.

Skil dig ud fra mængden med finansielle modelleringskurser og finanscertificeringer Certificeringsprogrammer Tjek vores certificeringsprogrammer for de mest praktiske, praktiske, branchespecifikke færdigheder og træning. Og 100% online! .

Yderligere nyttige ressourcer inkluderer:

  • Hvad er økonomisk modellering? Hvad er finansiel modellering Finansiel modellering udføres i Excel for at forudsige en virksomheds økonomiske præstationer. Oversigt over, hvad der er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor opbygge en model.
  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til finansiel modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere
  • Sådan bliver du en stor finansanalytiker Analyst Trifecta®-guiden Den ultimative guide til, hvordan du kan være en finansanalytiker i verdensklasse. Vil du være en finansanalytiker i verdensklasse? Ønsker du at følge branchens førende bedste praksis og skille sig ud fra mængden? Vores proces, kaldet The Analyst Trifecta®, består af analytics, presentation & soft skills
  • Karriere kort