Type A Reorganisering - Definition og forklaring

Type A-reorganisering er en “lovpligtig fusion Lovbestemt fusion I en lovbestemt fusion mellem to virksomheder (hvor selskab A fusionerer med selskab B), vil et af de to selskaber fortsætte med at overleve, efter at transaktionen er afsluttet. Dette er en almindelig form for kombination i fusions- og opkøbsprocessen. eller konsolidering. ” Dette er fusioner eller konsolideringer, der gennemføres i henhold til statens selskabsret. En fusion er en sammenslutning af to eller flere selskaber. Et selskab bevarer sin eksistens og absorberer de andre. På den anden side opstår en konsolidering, når et nyt selskab oprettes for at træde i stedet for to eller flere virksomheder.

En virksomhedsreorganisering er et værktøj, der bruges af mange virksomheder til at udvide driften, ofte med det formål at øge den langsigtede rentabilitet. Normalt forekommer fusioner / konsolideringer på et konsensusbasis, hvor ejerne / operatørerne / ledelsen fra målvirksomheden hjælper dem fra køberen med at sikre, at handlen er gavnlig og rentabel for begge parter.

Type A Reorganisering

Blanding af kontanter og aktier

En type A-reorganisering Skattefri omorganisering For at kvalificere sig som en skattefri omorganisering skal en transaktion opfylde visse krav, som varierer meget afhængigt af transaktionens form. tillader køberen at bruge enten stemmeberettigede eller ikke-stemmeberettigede bestande Hvad er en bestand? En person, der ejer aktier i et selskab, kaldes en aktionær og er berettiget til at kræve en del af virksomhedens resterende aktiver og indtjening (hvis virksomheden nogensinde opløses). Udtrykkene "aktier", "aktier" og "egenkapital" bruges ombytteligt. , almindelig aktie eller foretrukket aktie eller endda andre værdipapirer. Det tillader også køberen at bruge mere kontanter til det samlede vederlag, fordi loven ikke fastsætter et maksimumsbeløb, der kan bruges. Mindst 50% af vederlaget skal dog være aktier i det erhvervende selskab.Derudover kan det erhvervende selskab i en type A-reorganisering vælge ikke at købe alle målets aktiver. For eksempel kunne handlen være struktureret til at give målet mulighed for at sælge bestemte aktiver separat og udelukke dem fra denne transaktion.

I tilfælde, hvor mindst 50% af den bydendes aktie bruges som vederlag, men andre overvejelser anvendes, såsom kontanter, gæld eller ikke-kapitalandele, kan transaktionen være delvist skattepligtig. Kapitalgevinstskat skal betales på de aktier, der blev ombyttet til ikke-aktier, mens skatter udskydes for de aktier, der blev byttet til aktier. Rettigheder og warrants Aktieoption En aktieoption er en kontrakt mellem to parter, der giver køberen ret til at købe eller sælge underliggende aktier til en forudbestemt pris og inden for en bestemt tidsperiode. En sælger af aktieoptionen kaldes en optionskribent, hvor sælgeren betales en præmie fra kontrakten købt af aktieoptionskøberen. der kan konverteres til det bydende selskabs aktiepapirer, klassificeres generelt som skattepligtige.

Kontinuitet af interesser

En reorganisering af type A skal opfylde kravet om kontinuitet i interesser. Det vil sige, aktionærerne i det erhvervede selskab skal modtage nok aktier i det erhvervende firma til, at de har en fortsat økonomisk interesse i køberen.

Type A-omorganiseringer bruges ofte i trekantede omorganiseringer, hvor målselskabet fusioneres i et datterselskab Datterselskab Et datterselskab (under) er en forretningsenhed eller et selskab, der er fuldt ejet eller delvist kontrolleret af et andet selskab, betegnet som moderselskabet eller det holdingselskab. Ejerskabet bestemmes af den procentdel af aktierne i moderselskabet, og at ejerandelen skal være mindst 51%. af det erhvervende selskab. Som et resultat er det erhvervende selskab i stand til at beskytte sig mod alle forpligtelser, der påtages fra målselskabet, samtidig med at man udnytter fleksibiliteten ved type A-omorganiseringer. Efter en type A-omorganisering er afsluttet, vil det erhvervende selskab eje alle aktiver og passiver i målselskabet, og målselskabet ophører med at eksistere.

Fordele ved en reorganisering af type A

  • Type A reorganisering er fleksibel
  • Overvejelse behøver ikke at være stemmeret
  • Penge eller anden ejendom kan overføres uden at diskvalificere transaktionen, så længe "kontinuitet af renter" er opfyldt (mindst 50% af vederlaget, der anvendes i omorganisering, skal være lager)

Ulemper

  • Aktionærer i begge enheder kan være uenige; i de fleste stater skal deres aktier indløses
  • Erhvervende enhed skal påtage sig alle Targets forpligtelser

Yderligere ressourcer

Tak fordi du læste denne vejledning til omorganiseringer af type A. For at fortsætte med at lære og udvikle din karriere som finansanalytiker anbefaler vi disse ekstra ressourcer stærkt:

  • Værdiansættelsesmetoder Værdiansættelsesmetoder Når en virksomhed vurderes som en igangværende virksomhed, er der tre hovedvurderingsmetoder, der anvendes: DCF-analyse, sammenlignelige virksomheder og præcedenstransaktioner. Disse værdiansættelsesmetoder bruges i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, private equity, virksomhedsudvikling, fusioner og opkøb, gearede opkøb og finansiering
  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til finansiel modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere
  • Gratis Excel crash-kursus
  • DCF-modelleringsguide DCF-modeluddannelse Gratis guide En DCF-model er en bestemt type finansiel model, der bruges til at værdsætte en virksomhed. Modellen er simpelthen en prognose for en virksomheds uhåndterede frie pengestrøm