Kontantomsætningsforhold (CTR) - Oversigt, formel, hvordan man fortolker

Kontantomsætningsforholdet (CTR) er et effektivitetsforhold, der viser antallet af gange, kontanter omsættes i en regnskabsperiode Regnskabsår (regnskabsår) Et regnskabsår (regnskabsår) er en periode på 12 måneder eller 52 uger, der anvendes af regeringer og virksomheder til regnskabsmæssige formål at formulere årlige finansielle rapporter. Et regnskabsår (FY) følger ikke nødvendigvis kalenderåret. Det kan være en periode som 1. oktober 2009 - 30. september 2010.. Kontantomsætningsforholdet fungerer mest effektivt for virksomheder, der ikke tilbyder kreditsalg.

Formel for kontantomsætningsforholdet

Formlen til beregning af kontantomsætningsforholdet er som følger:

Omsætningsgrad i kontanter

Hvor:

  • Indtægter er en virksomheds indkomst og kan findes i resultatopgørelsen
  • Likvider er de mest likvide aktiver på en virksomheds balance.

Generelt er linjeposter taget fra balancen Balance Balancen er en af ​​de tre grundlæggende regnskaber. Disse udsagn er nøglen til både økonomisk modellering og regnskab. Balancen viser virksomhedens samlede aktiver, og hvordan disse aktiver finansieres gennem enten gæld eller egenkapital. Aktiver = Forpligtelser + Egenkapital skal beregnes i gennemsnit. Derfor bør likvide beholdninger være et gennemsnit af den sidste regnskabsperiode og den aktuelle regnskabsperiode.

Hurtigt resume:

  • Kontantomsætningsforholdet er et effektivitetsforhold, der afslører antallet af gange, kontanter omsættes i en regnskabsperiode.
  • Kontantomsætningsforholdet beregnes som indtægter divideret med likvide beholdninger.
  • Kontantomsætningsforholdet er ideelt for virksomheder, der ikke tilbyder kreditsalg.

Eksempel på kontantomsætningsforhold

Det er i øjeblikket 2014 - John er en virksomhedsejer, der ønsker at få en bedre forståelse af sin virksomheds likviditetsstyring på et trendbasis (2013-2014) ved at bruge kontantomsætningsforholdet. Følgende er en delvis balance og resultatopgørelse for virksomheden:

Delvis balance

Resultatopgørelse

Virksomhedens 2013 kontante omsætningsforhold beregnes som $ 118.086 / (($ 150.000 + $ 181.210) / 2) = 0,71x .

Virksomhedens 2014 kontante omsætningsforhold beregnes som $ 131,345 / (($ 181,210 + $ 183,715) / 2) = 0,72x .

Fra 2013 til 2014 forbedredes selskabets kontante omsætningsforhold lidt. Derfor forbedrede selskabets likviditetsstyring marginalt år over år.

Fortolkning af kontantomsætningsforholdet

Kontantomsætningsforholdet angiver, hvor mange gange en virksomhed har gennemgået sin kontantbeholdning over en regnskabsperiode og effektiviteten af ​​en virksomheds kontanter i genereringen af ​​indtægter. Derudover bruges kontantomsætningsforholdet ofte af regnskabsførere Regnskabsløn Vejledning I denne regnskabsløn guide giver vi dig midtpunktet kompensationstal for dem, der er ansat både i offentlig og privat regnskab. Regnskabsførere er ansvarlige for at undersøge årsregnskaber for at sikre nøjagtighed og overholdelse af eksisterende love og regler og håndtere skatterelaterede opgaver såsom beregning af budgettet.

Et højere kontantomsætningsforhold er ønskeligt, da det indikerer en større hyppighed af kontantpåfyldning gennem indtægter. Det er dog vigtigt at bemærke, at der ikke er noget ideelt antal kontantomsætningsforhold. Som med andre nøgletal skal det sammenlignes med konkurrenter og branchestandarder.

Dage kontantpåfyldning

Forlængelse af kontantomsætningsforholdet ved at dividere 365 med CTR giver det gennemsnitlige antal dage, at det tager for en virksomhed at genopfylde sin kontantsaldo. Denne formel er som følger:

Dage kontantpåfyldning - formel

For eksempel, hvis en virksomhed rapporterer et kontantomsætningsforhold på 2, ville de dage, det tager for kontantpåfyldning, være 365/2 = 183 .

Ulemper ved kontantomsætningsforholdet

Den væsentligste ulempe ved kontantomsætningsforholdet er, at det ikke tager højde for kreditsalg Kredit salg Kredit salg henviser til et salg, hvor det skyldte beløb vil blive betalt på et senere tidspunkt. Med andre ord er kreditsalg køb foretaget af kunder, der ikke fuldt ud betaler kontant på købstidspunktet. , som er salg foretaget af kunder, hvor betalingen er forsinket. Kontantomsætningsforholdet er bedst egnet for virksomheder, der ikke tilbyder kreditsalg. Brug af kontantomsætningsforholdet for virksomheder, der tilbyder kreditsalg, skæv CTR ved at gøre det større, end det virkelig er.

Derudover skaber akkumulering af kontanter til fremtidige erhvervelser kontantomsætningsforholdet lavere. CTR bruges bedst, hvis virksomhedens likviditetssaldo år-over-år ikke ser væsentlige ændringer.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Asset Turnover Ratio Asset Turnover Ratio Aktivomsætningsforholdet, også kendt som det samlede aktivomsætningsforhold, måler effektiviteten, hvormed en virksomhed bruger sine aktiver til at producere salg. En virksomhed med et højt aktivomsætningsforhold fungerer mere effektivt sammenlignet med konkurrenter med et lavere forhold.
  • Finansielle analyseforhold Ordliste Finansielle analyseforhold Ordliste Ordliste over termer og definitioner for fælles økonomiske analyseforhold. Det er vigtigt at have en forståelse af disse vigtige udtryk.
  • Forholdsanalyse Forholdsanalyse Forholdsanalyse refererer til analyse af forskellige dele af finansiel information i en virksomheds årsregnskab. De bruges hovedsageligt af eksterne analytikere til at bestemme forskellige aspekter af en virksomhed, såsom dens rentabilitet, likviditet og solvens.
  • Budgettyper Budgettyper Der er fire almindelige typer budgetteringsmetoder, som virksomheder bruger: (1) inkrementel, (2) aktivitetsbaseret, (3) værdiforslag og (4) nulbaseret. Det