Refinansiering af gæld - Definition, begrundelse, praktisk eksempel

Gældsfinansiering er erstatning af en eksisterende gæld ved hjælp af en anden gæld med mere gunstige vilkår og / eller betingelser. Med andre ord henviser refinansiering af gæld til erstatning af eksisterende gæld med ny gæld.

Refinansiering af gæld

Hvordan det virker

Gældsfinansiering bruges ofte til at drage fordel af ny finansiering, der giver gunstigere vilkår og / eller betingelser. I en sådan situation vil en person eller et selskab afvikle deres nuværende udestående gæld ved at udstede ny gæld med gunstigere vilkår eller betingelser. Processen illustreres nedenfor:

Refinansiering af gæld - begrundelse

De mest almindelige grunde til at refinansiere gæld er:

  1. At drage fordel af bedre rentesats En rentesats refererer til det beløb, som en långiver opkræver en låntager for enhver form for gæld, der generelt gives udtrykt i procent af hovedstolen. vilkårene for den nye gæld
  2. At reducere det månedlige tilbagebetalingsbeløb ved at indgå ny gæld med længere løbetider
  3. At skifte fra en gæld med variabel rente til en fastforrentet gæld eller omvendt (almindeligvis gjort i skiftende rentemiljøer).

Praktisk eksempel

En person har i øjeblikket $ 1.000.000 tilbage på deres pant pant Et pant er et lån - leveret af en pantlåner eller en bank - der gør det muligt for en person at købe et hjem. Selvom det er muligt at optage lån til dækning af hele et husomkostning, er det mere almindeligt at sikre et lån til ca. 80% af boligens værdi. i 20 år på 10%. I en sådan situation ville de månedlige rater (hovedstol og renter) være $ 9.650. Banken har angivet for den enkelte, at de vil være i stand til at refinansiere til et 7% -lån i 20 år på grund af et fald i bankens rente.

Som sådan ville de månedlige rater for det nye pant være $ 7.753. Hvis den enkelte refinansierer deres pant, sparer de $ 1.897 ($ 9.650 - $ 7.753) i månedlige afdrag.

Begrænsninger til refinansiering af eksisterende gæld

Selvom refinansiering af eksisterende gæld er en attraktiv mulighed for låntagere, er det måske ikke muligt i nogle tilfælde. Gæld kan omfatte opkaldsbestemmelser, så der pålægges en bøde til låntager, hvis de refinansierer gælden. Derudover kan der være lukke- og / eller transaktionsgebyrer Transaktionsomkostninger Transaktionsomkostninger er omkostninger, der ikke påløber nogen deltager i transaktionen. De er sunkne omkostninger som følge af økonomisk handel på et marked. I økonomi er teorien om transaktionsomkostninger baseret på den antagelse, at folk er påvirket af konkurrencedygtig egeninteresse. forbundet med refinansiering af eksisterende gæld.

Selvom en person eller virksomhed muligvis har mulighed for at sikre bedre vilkår og / eller betingelser på deres gæld, er det måske ikke ideelt at gøre det, når man overvejer betaling af bøder, lukningsgebyrer og / eller transaktionsgebyrer.

I eksemplet ovenfor vil refinansiering af gælden spare den enkelte cirka $ 455,280 i løbet af pantets løbetid. Hvis bøden, lukningsgebyrer og / eller transaktionsgebyrer ikke beløber sig til $ 455,280, skal den enkelte refinansiere gælden. Hvis bøden, lukningsgebyrer og / eller transaktionsgebyrer overstiger $ 455,280, ville det ikke være i den enkeltes interesse at refinansiere deres gæld.

Refinansiering af gæld vs. omstrukturering af gæld

De to udtryk bruges ofte om hinanden. Læsere skal bemærke, at de faktisk er forskellige.

For at gentage, anvendes gældsfinansiering til at formidle erstatning af eksisterende gæld med ny gæld, der giver gunstigere vilkår eller betingelser. På den anden side er gældsstrukturering Gældsstrukturering Gældsstrukturering en proces, hvor en virksomhed eller anden enhed, der oplever økonomiske problemer og likviditetsproblemer, refinansierer sine eksisterende gældsforpligtelser for at få større fleksibilitet på kort sigt og for at gøre gældsbelastningen mere håndterbar generelt. . bruges til at beskrive ændring af eksisterende gæld. Det kan være i form af forsinkelse af rentebetalinger eller forlængelse af gældens løbetid. Gældsstrukturering bruges ofte af et selskab, der nærmer sig konkurs og har brug for at omstrukturere sin gæld for at forblive flydende.

For eksempel foreslog Sears Holdings Corp. i september 2018 at omstrukturere selskabets gæld for at undgå konkurs. Som sådan blev gældsstrukturering brugt til at ændre den eksisterende gældsstruktur i et næsten konkursfirma.

Yderligere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Nødlidende nødlidelse nødlidende gæld refererer til værdipapirerne i en regering eller et selskab, der enten er misligholdt, er under konkursbeskyttelse eller er i økonomisk nød og bevæger sig mod de førnævnte situationer i den nærmeste fremtid. Det inkluderer alle kreditinstrumenter, der handles med en betydelig rabat
  • LIBOR LIBOR LIBOR, som er en forkortelse af Londons interbank-udbudssats, refererer til den rentesats, som britiske banker opkræver andre finansielle institutioner for et kortfristet lån, der forfalder fra en dag til 12 måneder i fremtiden. LIBOR fungerer som et benchmarkingsgrundlag for korte renter
  • Loan Covenant Loan Covenant En lånecovenant er en aftale, der fastlægger vilkårene og betingelserne for lånepolitikker mellem en låntager og en långiver. Aftalen giver långivere spillerum til at yde tilbagebetaling af lån, mens de stadig beskytter deres udlånsposition. På grund af gennemsigtigheden i reglerne får låntagere ligeledes klare forventninger til
  • Senior og efterstillet gæld Senior og efterstillet gæld For at forstå senior og efterstillet gæld skal vi først gennemgå kapitalstakken. Capital stack rangerer prioriteten for forskellige finansieringskilder. Senior og efterstillet gæld henviser til deres rang i en virksomheds kapitalstabel. I tilfælde af likvidation udbetales seniorgæld først