Kontosaldo - Oversigt, typer og eksempler

En kontosaldo er det beløb, der er til stede i et finansielt arkiv i den aktuelle regnskabsperiode. Det er nettoforskellen mellem de kreditter og debet, der er bogført i en given regnskabscyklus Regnskabscyklus Regnskabscyklussen er den holistiske proces til registrering og behandling af alle finansielle transaktioner i et selskab, fra det tidspunkt transaktionen finder sted, til dets repræsentation i årsregnskabet, for at lukke regnskabet. En bogholderes hovedopgave er at holde styr på den fulde regnskabscyklus fra start til slut, føjet til den fremførte saldo fra den foregående måned.

Kontosaldo

En kontosaldo kan afspejle et skyldt beløb eller nettogælden. Førstnævnte er almindeligt repræsenteret i finansielle konti, der inkluderer tilbagevendende regninger, såsom forsyningsregninger Hjælpeprogrammer Omkostninger Hjælpeprogrammer er de omkostninger, der opstår ved at bruge forsyningsselskaber som elektricitet, vand, bortskaffelse af affald, opvarmning og spildevand. Udgifterne afholdes over eller gymnastikselskabsregninger. På den anden side udtrykkes sidstnævnte på finansielle konti med negative kontantbeholdninger, såsom bankovertræk.

Resumé

  • En kontosaldo er en opgørelse, der viser de samlede disponible penge ved starten af ​​regnskabsperioden.
  • Kreditkort og kontrolkonti er typiske eksempler på konti med kontosaldoer, og mønsteret for deres aktiviteter bestemmer kredit score.
  • Mens kontosaldo er målestokken for det aktuelt tilgængelige beløb på en kreditkonto, er tilgængelig kredit den uudnyttede del af lånet, der er tilgængelig på en kreditkonto.

Forståelse af kontosaldoer

Kontosaldo repræsenterer typisk forskellen mellem samlede aktiver og samlede passiver. Det er også kendt som den samlede formue eller nettoværdi, da det udelukker enhver form for gæld eller forpligtelse fra det samlede beløb.

For nogle konti, f.eks. Mæglervirksomhed Mæglervirksomhed leverer formidlingstjenester på forskellige områder, fx investering, lån eller køb af fast ejendom. En mægler er en mellemmand, der og kontrollerer konti, den aktuelle saldo kan afspejle nutidsværdien af ​​summen af ​​midler til bestemte konti. Kontosaldoen har en tendens til at svinge over tid, især når kontohaveren løbende foretager investeringer.

Den skiftende balance kan også forklares med stigningen og faldet i sikkerhedspriserne på markedet. Den tilgængelige saldo bruges også af finansielle analytikere til at overvåge og evaluere forskellige transaktioner.

For eksempel bestemmes den aktuelle saldo ved at registrere køb og salgstransaktioner på de relevante konti for at fastslå, om kontosaldoen stiger eller falder.

Da tilbagevendende regninger viser kontohaveren det aktuelle skyldte beløb til enhver tid, leveres en finansiel opgørelse, der angiver den aktuelt tilgængelige saldo på konti såsom realkredit- og forsyningsregninger.

Begrebet kontosaldo strækker sig til det samlede beløb, der skyldes en tredjeparts långiver, såsom en realkreditbankmand, kreditudsteder eller forsyningsselskab. Imidlertid viser kontosaldoen i andre sektorer som bank, det disponible beløb på sparekontoen eller kontrolkontoen.

Kontosaldo er derfor det disponible nettobeløb efter afbalancering af hovedkonti. I tilfælde af ubehandlede checks og afventende transaktioner kan en kontosaldo undertiden ikke repræsentere de nøjagtige tilgængelige midler på noget tidspunkt.

Typer af kontosaldoer

De vigtigste typer kontosaldoer er kreditkort og kontrolkonti.

1. Kreditkort

Kreditkort kan indeholde udestående eller negative kontosaldi, som ændres fra måned til måned, afhængigt af kortets transaktioner. Generelt kan en kreditkortsaldo påvirke den enkeltes kredit score Kredit score En kredit score er et tal, der repræsenterer den enkeltes økonomiske og kreditmæssige status og evne til at opnå økonomisk bistand fra långivere. Långivere bruger kredit score til at vurdere en potentiel låntagers kvalifikation til et lån og de specifikke vilkår for lånet. .

En kontosaldo på kreditkortet kan tilskrives flere faktorer, herunder køb, betalinger og balanceoverførsler. For at demonstrere dette skal du overveje forskellige køb på $ 200, $ 90 og $ 150 og en returneret vare, der koster $ 50.

De samlede køb, der er $ 440, og størrelsen på den returnerede vare udgør kontosaldoen. Fra beløbet er netto af kreditter og debiteringer $ 440 minus $ 50, hvilket giver en kontosaldo på $ 390.

2. Kontrol af konti

En kontrolkonto er en anden type kontosaldo, der tillader indskud og udbetalinger. En unik egenskab ved denne type konto er, at den tillader flere udbetalinger og ubegrænsede indskud.

Antag, at startsaldoen på en checkkonto er $ 750. Kontoindehaveren modtog en check til en værdi af $ 3.000 eller en planlagt betaling på $ 1.500. Kontosaldoen kan straks læse $ 3.750 afhængigt af bankens lokalitet. Den ægte kontosaldo er dog $ 2.250.

Det er vigtigt at registrere hver kredit- og debitering og afstemme derefter, da det sporer de nøjagtige kontosaldoer.

Tilgængelig kredit vs. kontosaldo

Den tilgængelige kredit er den uudnyttede del af kredit, der i øjeblikket er tilgængelig på en kreditkonto. Tilgængelig kredit, som med kontosaldo, påvirker kredit score betydeligt.

At holde kreditbalancen lav betyder, at kreditudnyttelsen også er lav. Hvis der anvendes mere end den tilgængelige kredit, afvises den, medmindre ejeren holder en særlig ordning for transaktioner uden for grænsen. Derudover udgør overforbrug af den tilgængelige kredit risikoen for at udløse gebyret over grænsen.

Sammenlignende viser kontosaldoer på kreditkort det samlede skyldte beløb til kreditkontoen i begyndelsen af ​​en opgørelsescyklus. Enhver gæld, der er rullet over fra de foregående måneder, repræsenterer også en kontosaldo på kredit. Overførselsbeløbet kan omfatte akkumulerede rentegebyrer.

På nogle bankkonti afspejler indskud muligvis ikke umiddelbart efter en transaktion og kan tage op til flere arbejdsdage, før de afspejler den faktiske kontosaldo. Under sådanne omstændigheder vil banker typisk angive det afventende indskud sammen med den aktuelt tilgængelige saldo.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere ressourcer nedenfor:

  • Kontrol af konti vs. opsparingskonti Kontrol af konti vs opsparingskonti En bankklient kan vælge at åbne kontrolkonti vs opsparingskonti afhængigt af flere faktorer, såsom formål, let adgang eller andre attributter. En kontrolkonto er en type bankkonto, der bruges til daglige transaktioner. Det er den mest basale konto, som banker, kreditforeninger og små långivere tilbyder.
  • Kontonummer Kontonummer Et kontonummer er en unik kode, der består af tal, bogstaver eller andre tegn og tildeles kontoejeren for at gøre det nemmere at henvise til et
  • Overtræk på bankkonti Overtræk på bankkonto En overtræk på bankkontoen sker, når en persons bankkontosaldo går ned til under nul, hvilket resulterer i en negativ saldo. Det sker normalt, når der ikke er flere midler på den pågældende konto, men en udestående transaktion behandles gennem kontoen, hvilket fører til, at kontohaveren pådrager sig en gæld.
  • Personlig årsregnskab Personlig regnskab En personlig årsregnskab er et dokument eller et sæt dokumenter, der skitserer en persons økonomiske stilling på et givet tidspunkt.