FTSE-indekser - Oversigtstyper af FTSE-indekseringsværktøjer på LSE

FTSE-indekser henviser til flere store britiske aktiemarkedsindekser. Aktieindekser giver markedsanalytikere og investorer et mål for overvågning af det samlede aktiemarked. Specifikt repræsenterer FTSE (Financial Times Stock Exchange) indekser aktier, der handles på London Stock Exchange (LSE). De afspejler præstationen for britiske aktier Aktier Hvad er en aktie? En person, der ejer aktier i et selskab, kaldes en aktionær og er berettiget til at kræve en del af virksomhedens resterende aktiver og indtjening (hvis virksomheden nogensinde opløses). Udtrykkene "aktier", "aktier" og "egenkapital" bruges ombytteligt. som det udfolder sig i realtid.Et aktieindeks giver investorer en pålidelig skala til at overvåge og sammenligne den samlede markedsudvikling med afkast Forventet afkast Det forventede afkast på en investering er den forventede værdi af sandsynlighedsfordelingen af ​​mulige afkast, det kan give investorer. Investeringsafkastet er en ukendt variabel, der har forskellige værdier forbundet med forskellige sandsynligheder. på deres specifikke aktieporteføljer.

FTSE-indekser

FTSE-gruppens historie

FTSE-gruppen, der almindeligvis kaldes "footsie", er et joint venture, der blev oprettet af Financial Times i London og London Stock Exchange (LSE) Aktiemarked Aktiemarkedet henviser til offentlige markeder, der findes til udstedelse, køb og salg aktier, der handler på en fondsbørs eller over-the-counter. Aktier, også kendt som aktier, repræsenterer brøkandel i et selskab i 1984. FTSE-indekserne omfatter blue-chip og andre selskaber Blue Chip En blue chip er en aktie i et veletableret selskab med ry for pålidelighed, kvalitet og økonomisk stabilitet. Blue chip-aktier er normalt markedsledere i deres sektorer og har en markedsværdi, der løber på milliarder dollars. der er noteret på London Stock Exchange.

Hvad er de forskellige indekser?

Der er en række forskellige FTSE-indekser, der repræsenterer forskellige segmenter af det britiske aktiemarked. De inkluderer følgende:

FTSE 100-indeks

FTSE 100-indekset betragtes som en indikator for den samlede sundhed i den britiske økonomi såvel som en kvalificering for britiske virksomheder. Det repræsenterer omkring 81% af LSE's aktiverede marked. Det består af de 100 virksomheder, der handles på LSE med den største markedsværdi. Komponenter i indekset skal følge flere krav, der er fastlagt af FTSE Group, herunder minimumsfri float og likviditet.

Det er ikke altid den mest pålidelige målestok for den indenlandske britiske økonomi, fordi mange af dens komponenter er store multinationale virksomheder. Indekset er også sårbart over for udsving i valutakursen for det britiske pund. Ikke desto mindre er det stadig det mest hyppigt noterede britiske markedsindeks. Det er et markedsvægtet indeks. Blandt komponentfirmaerne er Barclays (BARC), Royal Dutch Shell (RDSA) og Vodaphone Group (VOD).

FTSE 250-indeks

FTSE 250-indekset viser normalt den britiske økonomis ydeevne bedre end FTSE 100-indekset - primært fordi det indeholder relativt flere indenlandske snarere end internationale virksomheder. Det repræsenterer mid-cap-aktier, der handles på LSE, bestående af de 101. til 350. største virksomheder efter markedsdækning. Et betydeligt antal virksomheder i FTSE 250 er investeringsforeninger i Storbritannien. Bemærkelsesværdige komponentvirksomheder inkluderer Aston Martin Lagonda Global Holdings (AML) og City of London Investment Trust (CTY).

FTSE 350-indeks

FTSE 350-indekset omfatter de største 350 virksomheder efter markedsværdi noteret på LSE. Med andre ord består den af ​​alle de virksomheder, der er indeholdt i FTSE 100-indekset og i FTSE 250-indekset. Den består faktisk af de største og største mid-cap-virksomheder, der handles på børsen. Sammenlignet med de foregående to indekser følges det imidlertid meget mindre vidt.

FTSE Small Cap Index

FTSE Small Cap Index består, som navnet antyder, af virksomheder med relativt lavere markedsværdier. Specifikt indeholder den de 351. til 619. næststørste markedskapitalfirmaer (ud over FTSE 350), der handles på London Stock Exchange. Laura Ashley (ALY) og BlackRock Commodities Income Investment Trust (BRCI) tilhører denne gruppe af aktier.

FTSE Fledging Index

FTSE Fledging Index består af de virksomheder, der opfylder minimumskravene til notering for at blive inkluderet i LSE's hovedmarked. På grund af deres ringe markedsværdi opfylder de imidlertid ikke kravene til optagelse i FTSE All-Share Index, som inkluderer alle komponenterne i FTSE 100, FTSE 250 og FTSE SmallCap-indekserne. Der er fra og med 2018 ingen likviditetskrav til bestanddele i Fledgling Index. Komponentselskaber inkluderer Tex Holdings (TXH) og Hornby Railways (HRN).

Navnet på indekset er noget vildledende, da komponenterne ikke nødvendigvis er nye virksomheder - selvom mange yngre virksomheder er indeholdt i det. De er blot meget mindre markedsværdivirksomheder.

Typer af FTSE-indekser

Sådan investeres i FTSE-indekser

Investorer kan ikke investere direkte i indekserne. Indirekte investering er dog mulig ved brug af Exchange Traded Funds (ETF) Exchange Traded Fund (ETF) En Exchange Traded Fund (ETF) er et populært investeringsmiddel, hvor porteføljer kan være mere fleksible og diversificerede på tværs af en bred vifte af alle de tilgængelige aktivklasser. Lær om forskellige typer ETF'er ved at læse denne vejledning. der sporer indekserne. To af de mest populære ETF'er designet til at spejle FTSE 100-indeksets ydeevne er Vanguard FTSE 100 UCTIS ETF og iShares Core FTSE 100 UCITS ETF. Selvfølgelig har investorer også muligheden for simpelthen at købe aktier i alle de separate komponentfirmaer i indekset.

Resumé

De største britiske aktieindeks følges ikke kun i Storbritannien, men også globalt. Dette skyldes, at London Stock Exchange betragtes som det vigtigste aktiemarked på verdensplan, kun bag New York Stock Exchange.

Relaterede målinger

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Typer af markeder - Forhandlere, mæglere og børser Typer af markeder - Forhandlere, mæglere, børser Markeder inkluderer mæglere, forhandlere og valutamarkeder. Hvert marked fungerer under forskellige handelsmekanismer, som påvirker likviditet og kontrol. De forskellige markeder giver mulighed for forskellige handelsegenskaber, beskrevet i denne vejledning
  • Aktieinvesteringsstrategier Aktieinvesteringsstrategier Aktieinvesteringsstrategier vedrører de forskellige typer aktieinvesteringer. Disse strategier er nemlig værdi, vækst og indeksinvestering. Den strategi, en investor vælger, påvirkes af en række faktorer, såsom investorens økonomiske situation, investeringsmål og risikotolerance.
  • Handelsmekanismer Handelsmekanismer Handelsmekanismer henviser til de forskellige metoder, hvormed aktiver handles. De to hovedtyper af handelsmekanismer er prisdrevne og ordredrevne handelsmekanismer
  • Small Cap-aktie Small Cap-aktie En small cap-aktie er en aktie i et børsnoteret selskab, hvis markedsværdi spænder fra $ 300 millioner til ca. $ 2 mia. Klassificeringen mellem små, mellemstore og store virksomheder er subjektiv og kan variere mellem mæglere og markedsanalytikere.