Layaway - Oversigt, historie, fordele og ulemper

Layaway er en købsaftale Salgs- og købsaftale Salgs- og købsaftalen (SPA) repræsenterer resultatet af de vigtigste kommercielle og prisforhandlinger. I det væsentlige angiver det de aftalte elementer i aftalen, inkluderer en række vigtige beskyttelser til alle involverede parter og giver den juridiske ramme til at gennemføre salget af en ejendom. hvor en forhandler reserverer og gemmer en vare til en kunde, der har en forudbestemt periode til at betale for varen fuldt ud. Kunden indgår typisk en aftale om at betale den fulde pris for varen inden for en aftalt tidsperiode, hvis den ikke gør det, vil varen returneres til forhandlerens hylder, så andre kunder kan købe dem.

I sådanne tilfælde kan kundens penge returneres i sin helhed minus et lagergebyr eller fortabes i sin helhed afhængigt af den oprindelige aftale mellem butikken og kunden. Layaways kommer med minimale risici for sælgeren og giver en måde at hjælpe kunder med dårlig eller simpelthen ingen kredithistorik. FICO Score En FICO score, mere almindeligt kendt som en kredit score, er et trecifret tal, der bruges til at vurdere, hvordan sandsynligvis skal en person tilbagebetale kreditten, hvis personen får et kreditkort, eller hvis en långiver låner dem penge. FICO-scorer bruges også til at hjælpe med at bestemme rentesatsen på enhver kredit, der udvides, eller dem med en begrænset disponibel indkomst til køb af varer med højere priser.

Layaway-diagram

Hvordan Layaway-transaktioner fungerer

Forskellige detailhandlere indfører forskellige regler for layaway-transaktioner. Den grundlæggende proces er typisk som følger:

  1. Kunden vælger de varer, de ønsker at lægge på layaway, og fører den til layaway eller kundeserviceafdelingen. Varen skal være på listen over produkter, der er tilladt for layaway-udtryk, såsom elektronik eller kosmetik.
  2. Hvis varen er godkendt, beder forhandleren kunden om at foretage en udbetaling. Nogle butikker kræver en fast procentdel af den samlede pris som depositum, mens andre lader kunden beslutte en rimelig mængde udbetaling for sig selv.
  3. Det næste trin er at vælge vilkårene for layaway-planen. Forhandleren kan muligvis tillade en ugentlig, to ugentlig eller månedlig betalingsplan afhængigt af varens pris og størrelsen af ​​kundens disponible indkomst.
  4. Foretag de planlagte betalinger for at trække den resterende saldo af købsprisen tilbage i henhold til den aftalte plan for planlægning.
  5. Når kunden har gennemført de planlagte betalinger og har en nul saldo, kan han / hun afhente varen (e) hos forhandleren. Nogle detailhandlere kræver, at kunderne betaler lægegebyrer, normalt et minimalt, fast gebyr for opbevaring af varerne i betalingsperioden.

Layaway historie

Layaway-transaktioner opstod i perioden med den store depression, den store depression Den store depression var en verdensomspændende økonomisk depression, der fandt sted fra slutningen af ​​1920'erne gennem 1930'erne. I årtier fortsatte debatter om, hvad der forårsagede den økonomiske katastrofe, og økonomer forbliver splittede over en række forskellige skoleskoler. når mange mennesker ikke havde nok kontanter til at foretage fuld betaling for deres varer. Forhandlerne, der var opmærksomme på cash crunch, tillod kunder at foretage betalinger lidt efter lidt og afhente varerne, når de var færdige med at betale købsbeløbet fuldt ud. Layaway-transaktioner var populære indtil 1980'erne og 1990'erne, da de faldt betydeligt, da kreditkort kom i bredere brug.

Kreditkort tillod kunder at stryge deres kort og tage deres merchandise samme dag, samtidig med at det forsinkede behovet for at betale for den købte merchandise. Kunderne betaler derefter kreditten tilbage til långivere plus renter over en aftalt varighed. De fleste butikker afbrød deres layaway-planer på grund af nedsat efterspørgsel, da de fleste kunder henvendte sig til kreditkort.

Under den globale finansielle krise i 2008 blev kredit knap, da flere kunder misligholdte deres økonomiske forpligtelser. Banker blev også konkurs. Konkurs Konkurs er den juridiske status for en menneskelig eller ikke-menneskelig enhed (et firma eller et regeringsorgan), der ikke er i stand til at tilbagebetale sin udestående gæld til kreditorer. og de var ude af stand til at opkræve misligholdt gæld og tilbyde deres kunder ny kredit. Butikker som Walmart genoptog deres layaway-tjenester i 2011 på grund af kundernes voksende økonomiske vanskeligheder og behovet for at øge svindende indtægter.

I året 2012 i højsæsonen genoptog mange andre detailhandlere at tilbyde layaway-tjenester. Tjenesterne tilbydes stadig i mange større detailhandlere som Walmart Walmart Marketing Mix Walmart er et kraftværk for en virksomhed, og en af ​​dens vigtigste styrker er dens marketingmix. At overleve på detailmarkedet kræver mere end bare held, K-mart, Sears og FlexPay.

Online Layaway

Onlinelayays er almindelige blandt e-handelsbutikker. Introduktion til e-handel E-handel henviser til kommercielle transaktioner af varer eller tjenester, der udføres over internettet. I løbet af de sidste mange år har e-handel hurtigt udviklet sig til at blive en kombination af online og offline detailhandel, som er vertikalt integreret. E-handelsvirksomheder sælger forskellige produkter og tjenester. Intro-guide De giver detailhandlere mulighed for at modtage planlagte betalinger, der trækkes fra en kundes checkkonto, indtil betalingen for varen er afsluttet. Kunden er ikke forpligtet til fysisk at besøge butikken for at se produktet og foretage betalinger, hvilket hjælper med at spare gebyrer i forbindelse med opbevaring. Varerne købt på layaway-betingelser opbevares i distributionscentre, indtil kunden har betalt det fulde beløb.

Kunden henter derefter produktet i et distributionscenter. Alternativt tilbyder detailhandlere at sende til kundens registrerede adresse gratis eller til en mindre pris. Online layaway-tjenester er tilgængelige for forskellige produkter og tjenester, såsom laptops, fitnessudstyr, koncertbilletter, biler, hjem og ferier.

Fordele ved Layaway

Layaways skiller sig ud blandt andre finansieringsmetoder af følgende grunde:

Nul interesse

Når du køber varer gennem en layaway-tjeneste, opkræves der ikke renter på varens pris. Dette gør layaway til en billigere mulighed sammenlignet med kreditkortkøb, der opkræver kundernes interesse på mellem 15 og 25% og nogle gange højere. Layaway-tjenester opkræver kun et minimalt, fast servicegebyr til dækning af lageromkostninger.

Nem acceptkriterier

Layaway-programmer har ikke strenge acceptkriterier som andre finansieringsmetoder. Detailhandlere foretager ikke kreditkontrol, som det er tilfældet med kreditkort. Programmerne kræver kun bevis for identifikation og et depositum for varen, hvilket gør det til en mulighed for kunder med tidligere kreditproblemer eller uden en etableret kredithistorik.

Ulempen ved Layaway

Strenge betalingsbetingelser

Layaway-programmer har strenge betalingsbetingelser, og kunder skal foretage planlagte betalinger inden for den aftalte tidsramme. Kunder, der ikke overholder disse betingelser, risikerer at miste deres varer og pådrage sig et afbestillingsgebyr.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Betalingsbalance Betalingsbalance Betalingsbalancen er en erklæring, der indeholder transaktioner foretaget af beboere i et bestemt land med resten af ​​verden over en bestemt tidsperiode. Den opsummerer alle betalinger og kvitteringer fra virksomheder, enkeltpersoner og regeringen.
  • Business Cycle Business Cycle En konjunkturcyklus er en cyklus af udsving i bruttonationalproduktet (BNP) omkring dens langsigtede naturlige vækstrate. Det forklarer den ekspansion og sammentrækning i økonomisk aktivitet, som en økonomi oplever over tid.
  • Inflation Inflation Inflation er et økonomisk begreb, der refererer til stigninger i varenes prisniveau over en bestemt periode. Stigningen i prisniveauet betyder, at valutaen i en given økonomi mister købekraft (dvs. mindre kan købes med det samme beløb).
  • Typer af købere Købertyper Købertyper er et sæt kategorier, der beskriver forbrugernes forbrugsvaner. Forbrugeradfærd afslører, hvordan man appellerer til mennesker med forskellige vaner