Hvad er Vega (v) i økonomi? - Oversigt, hvordan man fortolker, anvendelser

Vega falder ind under den række følsomhedsforanstaltninger, der kaldes Grækener Option Grækerne Option Grækerne er finansielle mål for følsomheden af ​​en options pris over for de underliggende afgørende parametre, såsom volatilitet eller prisen på det underliggende aktiv. Grækerne bruges i analysen af ​​en optionsportefølje og i følsomhedsanalyse af en option. Vega er ikke et græsk bogstav; dog betegnes det med det græske bogstav nu (ν). Grækerne er målinger, der anvendes til at vurdere derivater Derivater Derivater er finansielle kontrakter, hvis værdi er knyttet til værdien af ​​et underliggende aktiv. De er komplekse finansielle instrumenter, der bruges til forskellige formål, herunder afdækning og adgang til yderligere aktiver eller markeder. og omtales ofte som risikomål, afdækningsparametre eller risikofølsomhed.Vega måler en options følsomhed over for det underliggende aktivs aktivklasse En aktivklasse er en gruppe af lignende investeringsmidler. Forskellige klasser eller typer af investeringsaktiver - såsom investeringer med fast indkomst - grupperes sammen baseret på en lignende finansiel struktur. De handles typisk på de samme finansielle markeder og er underlagt de samme regler og regler. volatilitet Volatilitet Volatilitet er et mål for frekvensen af ​​udsving i værdien af ​​et værdipapir over tid. Det angiver risikoniveauet forbundet med kursændringer i et værdipapir. Investorer og handlende beregner et værdipapirs volatilitet for at vurdere tidligere variationer i priserne. Det er meget vigtigt i option Options: Calls and Puts En option er en form for derivataftale, der giver indehaveren ret, men ikke forpligtelsen,at købe eller sælge et aktiv inden en bestemt dato (udløbsdato) til en bestemt pris (udrykningskurs). Der er to typer muligheder: opkald og sætter. Amerikanske optioner kan udnyttes til enhver tid til prisfastsættelse og udtrykkes som ændringen i optionens værdi, da volatiliteten ændres med en stigning på 1%.

Vega-grafik

Hurtig oversigt over point

  • Vega måler følsomheden af ​​optionskursen til en 1% ændring i den implicitte volatilitet
  • Implicit volatilitet henviser til den forventede volatilitet for det underliggende aktiv
  • Højere volatilitet betyder generelt en højere ydre værdi, der er prissat i præmien for en option
  • Vega kan bruges til at vurdere potentialet for en mulighed for at stige i værdi inden udløbsdatoen

Hvad er implicit volatilitet?

Vega kan betragtes som ændringen i værdien af ​​afledte derivater Derivater er finansielle kontrakter, hvis værdi er knyttet til værdien af ​​et underliggende aktiv. De er komplekse finansielle instrumenter, der bruges til forskellige formål, herunder afdækning og adgang til yderligere aktiver eller markeder. , til en ændring på 1% i den underforståede volatilitet for det underliggende aktiv. For at forstå hvad dette betyder, skal vi først forstå, hvad der er implicit volatilitet, og hvordan det måles.

Implicit volatilitet henviser til den forventede volatilitet Volatilitet Volatilitet er et mål for frekvensen af ​​udsving i værdien af ​​et værdipapir over tid. Det angiver risikoniveauet forbundet med kursændringer i et værdipapir. Investorer og handlende beregner et værdipapirs volatilitet for at vurdere tidligere variationer i priserne på det underliggende aktiv. Underforstået volatilitet kan afkortes til IV eller bare volatilitet. En højere IV betyder, at der er mere usikkerhed omkring aktiekursen. Når IV øges, forventer du at se større svingninger i prisen.

IV udtrykkes som en procentvis ændring forbundet med en standardafvigelse Standardafvigelse Fra et statistisk synspunkt er standardafvigelsen for et datasæt et mål for størrelsen af ​​afvigelser mellem værdierne for de observerede observationer, årlig. En underforstået volatilitet på 20% ville betyde, at standardafvigelsen i løbet af det næste år ville være en 20% prisændring. I en normalfordeling Normalfordeling Normalfordelingen kaldes også Gaussisk eller Gaussfordeling. Denne form for distribution er meget udbredt inden for naturvidenskab og samfundsvidenskab. Det ville være en sandsynlighed på 68,2% for en prisændring på 20%. Hvis prisen på det underliggende aktiv er $ 100, ville du forvente, at aktien ligger mellem $ 80 og $ 120 i det næste år.

Hvordan fortolkes Vega?

Vega er generelt positivt for begge call-optioner Call Option En call option, der ofte betegnes som "call", er en form for en derivatkontrakt, der giver call option-køberen ret, men ikke forpligtelsen, til at købe en aktie eller anden finansielt instrument til en bestemt pris - optionens udløbskurs - inden for en bestemt tidsramme. og salgsoptioner Put Option En salgsoption er en optionskontrakt, der giver køberen ret, men ikke forpligtelsen, til at sælge den underliggende sikkerhed til en specificeret pris (også kendt som strike-pris) før eller på en forudbestemt udløbsdato. Det er en af ​​de to hovedtyper af optioner, den anden type er en call option. der har tid indtil udløbsdatoen. Vega måler følsomheden af ​​optionskursen til en 1% ændring i den implicitte volatilitet. Enhederne i vega er $ / σ; imidlertid,ligesom de andre grækere er enhederne ofte udeladt. En option med en vega på 0,10 ville betyde, at for hver 1% ændring i IV, skulle optionskursen ændre sig med $ 0,10.

Der er tre vigtigste ting, der påvirker vega. Den påvirkes af tiden indtil udløb, stregkursen Strikekurs Strikekursen er den pris, som indehaveren af ​​optionen kan udnytte optionen til at købe eller sælge en underliggende værdipapir, afhængigt af om de har en call-option eller put-option . En option er en kontrakt med ret til at udnytte kontrakten til en bestemt pris, der er kendt som indløsningsprisen. i forhold til det underliggende aktivs spotpris Spotpris Spotprisen er den aktuelle markedspris på et værdipapir, en valuta eller en råvare, der kan købes / sælges til øjeblikkelig afvikling. Med andre ord er det den pris, som sælgere og købere vurderer et aktiv lige nu. og den underforståede volatilitet. Jo længere tid der er, indtil en option udløber, jo højere er den eksterne værdi af præmien.Årsagen til den ydre værdi er evnen til at holde optionen og muligheden for optionen til at vinde værdi, når det underliggende aktiv bevæger sig i pris.

Højere volatilitet Volatilitet Volatilitet er et mål for udsvingstakten i værdipapirets pris over tid. Det angiver risikoniveauet forbundet med kursændringer i et værdipapir. Investorer og handlende beregner et værdipapirs volatilitet for at vurdere tidligere variationer i priserne betyder generelt en højere ydre værdi, der er prissat i præmien for en option. Årsagen til dette er, at tidsværdien er stærkt påvirket af den underforståede volatilitet. En højere IV betyder en større chance for den underliggende aktiv Aktivklasse En aktivklasse er en gruppe af lignende investeringsmidler. Forskellige klasser eller typer af investeringsaktiver - såsom investeringer med fast indkomst - grupperes sammen baseret på en lignende finansiel struktur. De handles typisk på de samme finansielle markeder og er underlagt de samme regler og regler.at flytte i pris og mulighed for at stige i værdi inden udløbsdatoen.

Optionens udrykningskurs Strikekurs Udgangsprisen er den pris, som indehaveren af ​​optionen kan udøve optionen på at købe eller sælge et underliggende værdipapir, afhængigt af om de har en købsoption eller en salgsoption. En option er en kontrakt med ret til at udnytte kontrakten til en bestemt pris, der er kendt som indløsningsprisen. i forhold til aktivets spotpris Spotpris Spotprisen er den aktuelle markedspris på et værdipapir, en valuta eller en råvare, der kan købes / sælges til øjeblikkelig afvikling. Med andre ord er det den pris, som sælgere og købere vurderer et aktiv lige nu. er også vigtigt. Hvis en mulighed er meget ude af pengene, har vegaen en tendens til at være mindre. Det er fordi selvom volatiliteten ændres, er der stadig ikke en meget stor chance for, at muligheden ender i pengene,hvilket betyder, at prisen ikke viser en signifikant forskel.

Lad os se på en hypotetisk købsoption Call Option En call option, der almindeligvis kaldes et "call", er en form for en derivatkontrakt, der giver købsoptionskøberen ret, men ikke forpligtelsen, til at købe en aktie eller anden finansielt instrument til en bestemt pris - optionens udløbskurs - inden for en bestemt tidsramme. med en præmie på $ 5 og et underliggende aktiv med en pris på $ 100. Hvis IV er 20% og vega for optionen er 0,10, hvad ville der så ske med optionskursen, hvis IV steg til 22%? Stigningen på 2% skulle betyde, at prisændringen ville være en stigning på 2 x 0,10 = $ 0,20. Du forventer, at prisen stiger fra $ 5,00 til $ 5,20. Hvis IV i stedet faldt med 2%, ville du forvente et fald i prisen på $ 0,20, hvilket resulterede i en pris på $ 4,80.

Hvad bruges Vega til i optioner

Vega kan bruges til at bestemme tidsværdien af ​​en option Option: Calls and Puts En option er en form for derivataftale, der giver indehaveren ret, men ikke forpligtelsen, til at købe eller sælge et aktiv inden for en bestemt dato (udløbsdato ) til en bestemt pris (udrykningspris). Der er to typer muligheder: opkald og sætter. Amerikanske optioner kan udnyttes når som helst. Den ydre værdi er meget vigtig for forståelsen af ​​prisfastsættelse af optioner og kan bruges til at vurdere potentialet for en mulighed for at stige i værdi inden udløbsdatoen. En option's vega vil normalt ikke være et statisk tal. Da en indstillings underforståede volatilitet stiger eller falder, og den bevæger sig tættere på udløb, ændres vegaen, og forhandlerne overvåger ofte vega for at vurdere, hvordan en optionskurs kan bevæge sig.

Forhandlere henviser ofte til at være lange lange og korte positioner Ved investering repræsenterer lange og korte positioner retningsbestemte indsatser fra investorer om, at et værdipapir enten vil gå op (når det er langt) eller ned (når det er kort). Ved handel med aktiver kan en investor tage to typer positioner: lang og kort. En investor kan enten købe et aktiv (går længe) eller sælge det (går kort). eller korte lange og korte positioner Ved investering repræsenterer lange og korte positioner retningsbestemte væddemål fra investorer om, at et værdipapir enten vil gå op (når det er langt) eller ned (når det er kort). Ved handel med aktiver kan en investor tage to typer positioner: lang og kort. En investor kan enten købe et aktiv (går længe) eller sælge det (går kort). vega. At være lang vega betyder, at de har en lang position og vil drage fordel af en stigning i underforstået volatilitet.At være kort vega betyder, at den erhvervsdrivende har en kort position og vil have fordel, hvis den underforståede volatilitet falder.

Hvordan beregnes Vega?

Den generelle form for vega kan repræsenteres af:

Vega generel ligning

Hvor:

  • ∂ - det første afledte
  • V - optionens pris (teoretisk værdi)
  • σ - det underliggende aktivs volatilitet

Under Black-Scholes-modellen gives beregningen for vega af:

Vega Black Scholes

Vega Black Scholes 2

Hvor:

  • S - aktiekursen
  • K - udrykningsprisen
  • r - den risikofrie sats
  • q - det årlige udbytte
  • τ - tid indtil udløb
  • σ - volatiliteten

Yderligere ressourcer

Tak fordi du læste Finance artikel om vega. Hvis du gerne vil lære om relaterede begreber, skal du tjekke Finance andre ressourcer:

  • Option Græker Option Græker Option Græker er finansielle mål for følsomheden af ​​en options pris over for dens underliggende bestemmende parametre, såsom volatilitet eller prisen på det underliggende aktiv. Grækerne bruges i analysen af ​​en optionsportefølje og i følsomhedsanalyse af en option
  • Delta Delta (Δ) Delta er et risikofølsomhedsmål, der anvendes til vurdering af derivater. Det er en af ​​de mange tiltag, der betegnes med et græsk brev. Serien af ​​risiko
  • Theta Theta (Θ) Theta er en følsomhedsmåling, der anvendes til vurdering af derivater. Det er en af ​​de foranstaltninger, der er angivet med et græsk brev. Serien af ​​risiko og følsomhed
  • Options: Calls and Puts Options: Calls and Puts En option er en form for derivataftale, der giver indehaveren ret, men ikke forpligtelsen, til at købe eller sælge et aktiv inden en bestemt dato (udløbsdato) til en bestemt pris (strejke pris). Der er to typer muligheder: opkald og sætter. Amerikanske optioner kan udnyttes når som helst