Horisontalt marked - Forstå hvordan vandrette markeder fungerer

Et horisontalt marked er et marked, der findes i en bred vifte af industrier. En virksomhed, der opererer på et horisontalt marked, vil have forbrugere og købere på tværs af forskellige sektorer af økonomien. Så en virksomhed, der sælger til flere industrier, er på et horisontalt marked. Office Supplies-markedet er et eksempel på et horisontalt marked, da det sælger til alle typer industrier. Skalpelmarkedet er imidlertid et lodret marked, da kirurger for det meste køber en sådan vare.

Horisontalt marked

Opererer i vandret vs. vertikalt marked

En virksomhed, der opererer i et horisontalt marked, vil pr. Definition have et bredt og varieret sæt kunder. Dette betyder, at deres produkter har tendens til at være alsidige og kan imødekomme behovene hos en bred vifte af kunder. Et andet godt eksempel på et horisontalt marked er kaffe. Folk fra hele verden og på tværs af forskellige brancher drikker kaffe!

Nogle virksomheder kan handle både på et horisontalt og vertikalt marked på samme tid. For eksempel kan et HR-softwarefirma have et produkt specialiseret til advokatfirmaer. Mens det har en generel HR-platform til alle typer virksomheder, har den også en HR-platform, der er specifik for advokatfirmaer. Dette specialiserede produkt kan have branchespecifik funktionalitet såsom sporing, hvis ansatte har bestået advokateksamen, integration med domstolens databaser eller sporing af de specifikke sager, som firmaets advokater arbejder på. Disse ekstra funktioner tilføjer ikke værdi for en virksomhed, der opererer i byggebranchen, og den ekstra funktionalitet kan endda være en irritation. Mens den generelle forretnings-HR-platform er på et vandret marked, fungerer den specialiserede HR-platform på et lodret marked.

Fordele ved at operere i et vandret marked

En fordel ved at handle på et horisontalt marked er, at der er en stor forbrugerbase. Derfor er virksomheden mindre udsat for risikoen for mangel på efterspørgsel. Varer og tjenester på et horisontalt marked er alsidige, da de pr. Definition bruges i flere brancher. Der er lav forhandlingsstyrke for købere af varerne, da forbrugerbasen er omfattende. Et lodret marked har tendens til at have købere med højere forhandlingsstyrke, da produktets specialiserede karakter har tendens til at begrænse det adresserbare marked. Mange horisontale markeder tillader også leverandører at udføre prisdiskrimination, da de kan opkræve forskellige priser for forbrugere i forskellige brancher.

Ulemper

  1. Marketingstrategier er ikke målrettet, da købere er på tværs af flere økonomiske sektorer.
  2. Overskudsgraden kan være lavere end for virksomheder, der opererer i et lodret marked.

Markedsstrategi

Det er bydende nødvendigt at bestemme dit produkts marked, når det kommer til forretnings- og marketingstrategi. Med stigningen i digital markedsføring og big data bliver det lettere at målrette kunder baseret på deres vaner og demografi. Når et produkt er i et horisontalt marked, er en mere omfattende informationsformidling imidlertid mere fordelagtig. Traditionelle metoder som reklametavler og tv-annoncer er undertiden en meget mere effektiv strategi for salg af deres produkter.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modeling & Valuation Analyst FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker. For at lære mere, tjek følgende gratis økonomiressourcer:

  • Efterspørgselskurve Efterspørgselskurve Efterspørgselskurven er en linje, der viser, hvor mange enheder af en vare eller tjeneste der vil blive købt til forskellige priser. Prisen afbildes på den lodrette (Y) akse, mens mængden er plottet på den vandrette (X) akse.
  • Forsyningsloven Forsyningsloven Forsyningsloven er et grundlæggende princip inden for økonomi, der hævder, at hvis alt andet er konstant, vil en stigning i vareprisen have en tilsvarende direkte stigning i udbuddet af dem. Leveringsloven skildrer producentens adfærd, når prisen på en vare stiger eller falder.
  • Markedspositionering Markedspositionering Markedspositionering henviser til evnen til at påvirke forbrugernes opfattelse af et brand eller produkt i forhold til konkurrenter. Målet med markedet
  • Samlet adresserbart marked Samlet adresserbart marked (TAM) Samlet adresserbart marked (TAM), også kaldet det samlede tilgængelige marked, er den samlede indtægtsmulighed, der er tilgængelig for et produkt eller en tjeneste, hvis