Kontrol af konti kontra opsparingskonti - Oversigt, forskelle

En bankklient kan vælge at åbne kontrolkonti vs opsparingskonti afhængigt af flere faktorer, såsom formål, let adgang eller andre attributter. En kontrolkonto er en type bankkonto, der bruges til daglige transaktioner. Det er den mest basale konto, som banker har ført til de største banker i USA. Ifølge US Federal Deposit Insurance Corporation var der 6.799 FDIC-forsikrede kommercielle banker i USA fra februar 2014. Landets centralbank er Federal Reserve Bank, efter eksistensen af ​​Federal Reserve Act i 1913, tilbyder kreditforeninger og små långivere.

Kontrol af konti kontra opsparingskonti

På den anden side er en opsparingskonto en bankkonto, der er beregnet til opbevaring af penge. Det er her, folk holder penge, som de ikke har brug for med det samme. I modsætning til en kontrolkonto, der normalt ikke giver renter over tid, hjælper en opsparingskonto enkeltpersoner med at dyrke deres penge, uanset om de har brug for adgang til deres kontanter eller ej.

Forskelle mellem kontrol af konti vs opsparingskonto

1. Kontogebyrer

Når en person åbner en kontrolkonto, vil banken kræve, at den opfylder et bestemt kriterium. For eksempel kan det være nødvendigt, at de opretholder et bestemt beløb på kontoen. Dette beløb er det, der kaldes minimumsbalancekravet.

Nogle banker kræver, at deres kunder foretager et minimum antal transaktioner pr. Måned. Hvis checkkontoindehaveren ikke overholder de givne regler, vil de sandsynligvis pådrage sig et månedligt vedligeholdelsesgebyr.

Der er også andre gebyrer, som banken eller en anden finansiel institution kan pålægge en kontrolkontoejer. De inkluderer ATM-gebyrer, overtrædelsesbeskyttelsesgebyrer, overtrædelsesgebyrer samt gebyrer for online-adgang. Det nøjagtige gebyrbeløb varierer fra bank til bank.

Derimod er en opsparingskonto typisk fri for gebyrer. Det eneste krav til en sådan konto er normalt, at brugeren ikke overskrider deres udbetalingsgrænse. Der er dog nogle banker, der pålægger et minimumsbalancekrav som det, der gælder for kontrol af konti. Bank of America kræver, at brugerne enten opretholder en minimumsbalance eller foretager et bestemt antal transaktioner. Hvis ikke risikerer berørte kunder at betale kontoopholdsgebyrer.

2. Renter

Med de fleste banker og kreditforeninger Credit Union En kreditunion er en type finansiel organisation, der ejes og styres af sine medlemmer. Kreditforeninger giver medlemmer en række finansielle tjenester, herunder kontrol- og opsparingskonti og lån. De er nonprofitorganisationer, der sigter mod at levere finansielle tjenester af høj kvalitet, og tjekkonti tjener lidt eller ingen interesse. Omvendt tiltrækker en opsparingskonto interesse. Interessen adskiller sig imidlertid fra bank til bank. For at bestemme den gældende sats tager bankerne højde for to vigtige ting - typen af ​​opsparingskonto, som en person har, og summen af ​​de penge, der er deponeret på kontoen.

Rentesatsen for at kontrollere en optælling er altid lavere end for en opsparingskonto. Onlinebanker som EverBank og Ally tilbyder normalt højere rentebærende konti end traditionelle banker.

3. Regningsbetalinger

Når man åbner en checkkonto, får han adgang til at gennemføre et antal transaktioner. For eksempel er kontoindehaveren i stand til at oprette en automatisk regningsbetaling-funktion til tilbagevendende betalinger såsom el- og vandregninger Hjælpeprogrammer Omkostninger Hjælpeprogrammer er de omkostninger, der opstår ved at bruge forsyningsselskaber som elektricitet, vand, bortskaffelse af affald, opvarmning og spildevand. Udgifterne afholdes over. Han kan også bruge kontoen til at foretage engangsbetalinger.

En opsparingskonto tillader dog ikke sådanne transaktioner. Så hvis en person ønsker at udføre sådanne transaktioner med penge på en opsparingskonto, skal han først overføre penge fra sin opsparingskonto til sin checkkonto.

4. Debetkort

En kontrolkonto leveres ofte med et betalingskort, hvilket gør det let at få adgang til penge via en pengeautomat samt betale for varer eller tjenester. Det er dog vigtigt at bemærke, at et betalingskort kun tillader kontohaveren at bruge penge, der allerede er på kontoen.

Opsparingskonti er forskellige, da de ikke kommer med betalingskort.

5. Begrænsninger / begrænsninger

Med en checkkonto kan man udføre så mange transaktioner, som han ønsker. Han kan trække sig ud og foretage indskud et uendeligt antal gange. Servicegebyrer kan dog gælde for transaktioner ud over en specificeret månedlig grænse. For eksempel kan en kontrolkontoindehaver muligvis betale gebyrer for at skrive mere end 10 checks på en måned.

I modsætning hertil er en opsparingskonto beregnet til lejlighedsvis brug. De fleste banker lægger en begrænsning på antallet af gange, man kan trække penge fra kontoen inden for en given periode. Det gennemsnitlige antal udbetalinger, som man kan foretage i en måned, er tre til seks. Der er dog ingen begrænsning, når det gælder antallet af indskud.

Sammenligningstabel

FunktionerCheckkontoOpsparingskonto
TilbagetrækningsgrænserIngenEt gennemsnit på tre til fem udbetalinger hver måned. Brugeren kan også kun trække en del af pengene ud.
Minimumskrav til saldoAf og til afhænger af banken
FormålDaglig driftOpbevaring af penge på kort eller lang sigt
GebyrerAfhænger af bankenVarierer fra bank til bank
RentebærendeIngen optjent interesseJa, giver interesse over tid
AdgangNår som helstBegrænset
Yderligere attributterOvertræk og eksterne onlinetransaktionerIngen faciliteter undtagen interne interne transaktioner med et par banker.

Bundlinjen

En kontrolkonto er designet til den daglige drift. I det væsentlige er man ikke begrænset af antallet af transaktioner, han kan udføre ved hjælp af kontoen. En opsparingskonto er derimod beregnet til at spare penge i lang tid. Ideen er at holde penge på denne konto længe nok til, at de kan give renter.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Finansiel formidler Finansiel formidler En finansiel formidler henviser til en institution, der fungerer som mellemmand mellem to parter for at lette en finansiel transaktion. De institutioner, der almindeligvis omtales som finansielle formidlere, omfatter forretningsbanker, investeringsbanker, gensidige fonde og pensionskasser.
  • Postanvisning Postanvisning En postanvisning er en garanteret betalingsform for et bestemt beløb, som to parter kan bruge som betalingsform til gengæld for en given
  • Detailbanktyper Retailbanktyper I almindelighed er der tre hovedtyper af detailbanker. De er kommercielle banker, kreditforeninger og visse investeringsfonde, der tilbyder detailbanktjenester. Alle tre arbejder hen imod at levere lignende banktjenester. Disse inkluderer kontrolkonti, opsparingskonto, pant, debetkort, kreditkort og personlige lån.
  • Servicegebyr Servicegebyr Et servicegebyr, også kaldet servicegebyr, refererer til et opkrævet gebyr for at betale for tjenester, der vedrører et produkt eller en tjeneste, der købes.