Vision Statement - Definition og eksempel på Vision Statement

En visionerklæring beskriver, hvad en virksomhed ønsker at opnå på lang sigt, generelt i en tidsramme på fem til ti år eller nogle gange endda længere. Det skildrer en vision om, hvordan virksomheden vil se ud i fremtiden, og sætter en defineret retning for planlægning og udførelse af strategier på virksomhedsniveau. ser på konkurrencemæssige fordele i forretningsstrategi.

Microsofts mission statement, vision statement og værdier

Nøgleelementer i en god vision

Selv om virksomheder ikke skal være for ambitiøse med at definere deres langsigtede mål, er det vigtigt at sætte et større og yderligere mål i en vision, der kommunikerer en virksomheds ønsker og motiverer publikum. Nedenfor er hovedelementerne i en effektiv visionserklæring:

  • Fremadrettet
  • Motiverende og inspirerende
  • Reflekterer en virksomheds kultur og kerneværdier
  • Formålet er at bringe fordele og forbedringer til organisationen i fremtiden
  • Definerer en virksomheds grund til eksistens, og hvor den er på vej hen

Eksempel

Lad os se på Microsoft Corps Vision Statement. Microsoft Corp. er et amerikansk multinationalt firma, der udvikler, producerer, licenserer og sælger teknologiprodukter, herunder computersoftware, elektronik og personlige computere. Det er også et af de største selskaber i verden sammen med virksomheder som Apple, Inc. og Amazon.com, Inc.

Microsofts vision er:

Microsofts visionerklæring

Microsofts visionerklæring er fremadskuende, fordi levering af vækst og indvirkning i ethvert samfund muligvis vil tage en levetid eller mange livstider at opnå. Det bringer også budskabet om at føre til ændringer og forbedre kvaliteten af ​​levestandarden overalt i verden, hvilket stærkt afspejler Microsofts værdier om innovation, mangfoldighed og inklusion, virksomheders sociale ansvar og miljø.

Fremkomsten af ​​en formålserklæring

Mission statement Mission Statement En mission statement definerer, hvilken branche en virksomhed er i, og hvorfor den eksisterer, eller hvilket formål den tjener. , vision og værdier er traditionelt de tre mest almindelige beskrivelser af en virksomhed, der forklarer, hvorfor en virksomhed eksisterer. I de senere år er der også kommet en anden form for udsagn i erhvervslivet og vinder mere popularitet. Denne type udsagn kaldes Purpose Statement.

En formålserklæring formidler en virksomheds grund til eksistens, ligesom mission statement og vision gør, men den viser også sammenhængen mellem virksomhedens brandidentitet og arbejdspladskultur. Det kombinerer komponenterne i en mission statement, vision og værdier i en enkelt statement.

Flere ressourcer

For at lære mere om strategi, se vores Corporate & Business Strategy-kursus, der dækker alle vigtige terminologier og teorier om strategi og demonstrerer hele den strategiske analyseproces.

Yderligere relevante finansressourcer inkluderer:

  • Strategisk analyse Strategisk analyse Strategisk analyse refererer til processen med forskning i en virksomhed og dens driftsmiljø for at formulere en strategi. Definitionen
  • Mission Statement Mission Statement En mission statement definerer, hvilken branche virksomheden er i, og hvorfor den eksisterer, eller hvilket formål den tjener.
  • SWOT-analyse SWOT-analyse En SWOT-analyse bruges til at studere en virksomheds interne og eksterne miljøer og er en del af en virksomheds strategiske planlægningsproces. Derudover er en
  • Alle strategiressourcer Strategi Guider for virksomheder og forretningsstrategier. Læs alle finansartikler og ressourcer om forretnings- og virksomhedsstrategi, vigtige begreber, som finansielle analytikere kan indarbejde i deres økonomiske modellering og analyse. First mover-fordel, Porter's 5 Forces, SWOT, konkurrencemæssig fordel, leverandørers forhandlingsstyrke