Diskretionær udgift - Oversigt, eksempler og gearing

En skønsmæssig udgift er en ikke-væsentlig udgift, der afholdes af en person, husstand eller virksomhed. En anden måde at tænke på skønsmæssige udgifter er at klassificere dem som "ønsker" i stedet for "behov."

Diskretionær udgift

Et almindeligt eksempel er, når en person køber en ny smartphone, når den seneste udgave kommer ud. Det er et køb, der hjælper den enkelte til at føle sig godt, men næppe relaterer til individets overlevelse.

Forståelse af skønsmæssige udgifter

Diskretionære udgifter kan afholdes i følgende situationer:

Husstande og enkeltpersoner

En økonomi består af mange husstande og enkeltpersoner. Økonomien vokser gennem øget produktion og udgifter, og individerne inden for en markedsbaseret økonomi Markedsøkonomi Markedsøkonomi er defineret som et system, hvor produktionen af ​​varer og tjenester indstilles efter markedets skiftende ønsker og evner bruger meget uden selv tænker på det.

Nogle af udgifterne er nødvendige udgifter - mad, vand, tøj og husly. Imidlertid er de fleste udgifter i det moderne samfund skønsmæssige udgifter.

De fleste individer modtager en form for indkomst. Indkomstbeløbet, der er tilbage efter afdrag af alle nødvendige udgifter, kaldes diskretionær indkomst. Det kan bruges på varer og tjenester eller at spare / investere efter individets skøn.

Der findes også forskellige væsentlige udgifter. Nogle er påkrævet ved lov, mens andre er nødvendige for at overleve. Sådanne udgifter kan være skatter, forskellige former for forsikring, husleje, mad, transport osv. Normalt står en person ikke over for andet valg end at afholde udgifterne.

Enhver anden udgift klassificeres som en skønsmæssig udgift. De inkluderer ferie og luksusvarer og -tjenester.

I mikroøkonomi betragtes skønsmæssige udgifter som mere priselastiske. Priselasticitet henviser til enkeltpersoners følsomhed over for varer og tjenester Produkter og tjenester Et produkt er en håndgribelig vare, der markedsføres for erhvervelse, opmærksomhed eller forbrug, mens en tjeneste er en immateriel vare, der stammer fra. Nødvendige varer er uelastiske i prisen, da uanset hvor meget de er, betaler vi stadig for dem.

Mens skønsmæssige poster bliver dyrere, kan de lettere skære ud af den enkeltes budget. Under en økonomisk recession er mange enkeltpersoner bange for at miste deres job og vil derfor skære ned på skønsmæssige udgifter.

Virksomheder

Visse omkostninger kan være diskretionære for nogle virksomheder, men væsentlige i andre. For eksempel er en internetforbindelse afgørende for, at et cloudlagerfirma kan fungere. En detailbutik kan dog muligvis køre uden den. Uddannelsesomkostninger kan være væsentlige udgifter for en virksomhed, men skønsmæssigt for en anden.

Hvis der opstår en recession, er skønsmæssige udgifter de første udgifter, som en virksomhed reducerer.

Investeringer er også skønsmæssige udgifter for virksomheder. Fusioner og overtagelser (M&A) Fusioner og overtagelser (M&A) Fusioner og overtagelser (M&A) henviser til transaktioner mellem to virksomheder, der kombineres i en eller anden form. Selvom fusioner og overtagelser (M&A) anvendes, er aktivitet en skønsmæssig udgift, der bruges som en del af strategien til at supplere dens aktiviteter eller til vækst.

Virksomheder, der sælger diskretionære produkter, eller som leverer diskretionære tjenester, er ret cykliske virksomheder. Det betyder, at deres indtægter og indtjening svinger over tid.

Når der er økonomiske sammentrækninger, er der mindre efterspørgsel efter deres produkter og tjenester. Virksomheder skal være kompetente til at kontrollere deres omkostninger og må ikke påtage sig for stor gearing til at modstå økonomiske afmatninger.

Gearing findes i to hovedformer:

  • Operativ gearing anvendes, når en virksomhed påtager sig flere faste omkostninger i modsætning til variable omkostninger. Dette forstærker virkningen af ​​indtægtsforøgelser, der strømmer til bundlinjen. Imidlertid forstærker det også effekten af ​​indtægtsfald.
  • Finansiel gearing anvendes, når et selskab optager mere gæld. Det forstærker virkningen af ​​indtægtsforøgelser og fald, der strømmer til bundlinjen.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Pengestrømscyklusser
  • Personal Finance Personal Finance Personal finance er processen med planlægning og styring af personlige økonomiske aktiviteter såsom indtægtsgenerering, udgifter, opsparing, investering og beskyttelse. Processen med at styre ens personlige økonomi kan opsummeres i et budget eller en økonomisk plan.
  • Driftsudgifter Driftsudgifter Driftsudgifter, driftsudgifter eller "opex" henviser til de afholdte udgifter vedrørende en virksomheds operationelle aktiviteter. Med andre ord,
  • Finansiel gearing Finansiel gearing Finansiel gearing refererer til mængden af ​​lånte penge, der bruges til at købe et aktiv med forventning om, at indtægterne fra det nye aktiv vil overstige omkostningerne ved lån.