Sådan beregnes FCFE fra EBITDA - Oversigt, formel, eksempel

Du kan beregne FCFE fra EBITDA ved at trække deraf renter, skatter, ændring i netto arbejdskapital Netto arbejdskapital netto arbejdskapital (NWC) er forskellen mellem en virksomheds nuværende aktiver (netto kontant) og kortfristede forpligtelser (netto af gæld) på balancen. Det er et mål for en virksomheds likviditet og dens evne til at opfylde kortsigtede forpligtelser såvel som fondens drift af virksomheden. Den ideelle position er at og kapitaludgifter - og derefter tilføje nettolån.

Fri pengestrøm til egenkapital (FCFE) Gratis pengestrøm til egenkapital (FCFE) Fri pengestrøm til egenkapital (FCFE) er den mængde kontanter, en virksomhed genererer, der er tilgængelig for potentielt at blive distribueret til aktionærerne. Det beregnes som kontanter fra driften minus kapitaludgifter. Denne vejledning giver en detaljeret forklaring på, hvorfor det er vigtigt, og hvordan man beregner det og flere er mængden af ​​kontanter genereret af et selskab, der potentielt kan distribueres til selskabets aktionærer. FCFE er en afgørende metric i en af ​​metoderne i værdiansættelsesmodellen Discounted Cash Flow (DCF) Diskonteret cash flow DCF-formel Den diskonterede cash flow DCF-formel er summen af ​​pengestrømmen i hver periode divideret med en plus diskonteringsrenten hævet til periodens styrke #.Denne artikel opdeler DCF-formlen i enkle termer med eksempler og en video af beregningen. Formlen bruges til at bestemme værdien af ​​en virksomhed. Ved hjælp af FCFE kan en analytiker bestemme den nuværende nutidsværdi (NPV) Den nuværende nutidsværdi (NPV) Den nuværende nutidsværdi (NPV) er værdien af ​​alle fremtidige pengestrømme (positive og negative) over hele en investeringsdiskonteret levetid til stede. NPV-analyse er en form for iboende værdiansættelse og bruges i vid udstrækning på tværs af finansiering og regnskab til at bestemme værdien af ​​en forretning, investeringssikkerhed, af en virksomheds egenkapital, som efterfølgende kan bruges til at beregne den teoretiske aktiekurs i virksomheden.en analytiker kan bestemme den nuværende nutidsværdi (NPV) Den nuværende nutidsværdi (NPV) Den nuværende nutidsværdi (NPV) er værdien af ​​alle fremtidige pengestrømme (positive og negative) i hele en investeringsdiskonteret nutid. NPV-analyse er en form for iboende værdiansættelse og bruges i vid udstrækning på tværs af finansiering og regnskab til at bestemme værdien af ​​en forretning, investeringssikkerhed, af en virksomheds egenkapital, som efterfølgende kan bruges til at beregne den teoretiske aktiekurs i virksomheden.en analytiker kan bestemme den nuværende nutidsværdi (NPV) Den nuværende nutidsværdi (NPV) Den nuværende nutidsværdi (NPV) er værdien af ​​alle fremtidige pengestrømme (positive og negative) i hele en investeringsdiskonteret nutid. NPV-analyse er en form for iboende værdiansættelse og bruges i vid udstrækning på tværs af finansiering og regnskab til at bestemme værdien af ​​en forretning, investeringssikkerhed, af en virksomheds egenkapital, som efterfølgende kan bruges til at beregne den teoretiske aktiekurs i virksomheden.som efterfølgende kan bruges til at beregne den teoretiske aktiekurs i virksomheden.som efterfølgende kan bruges til at beregne den teoretiske aktiekurs i virksomheden.

FCFE adskiller sig fra Free Cash Flow to Firm (FCFF) Free Cash Flow to Firm (FCFF) FCFF, eller Free Cash Flow to Firm, er pengestrøm til rådighed for alle finansieringsudbydere i en virksomhed. gældsholdere, foretrukne aktionærer, fælles aktionærer, der angiver mængden af ​​kontante penge til alle indehavere af selskabets værdipapirer (både investorer og långivere). Formlen nedenfor kan bruges til at beregne FCFE ud fra EBITDA:

FCFE = EBITDA - Renter - Skatter - ΔArbejdskapital - CapEx + nettolåntagning

Hvor:
FCFE - Gratis pengestrøm til egenkapital
EBITDA - indtjening før renter, skatter, afskrivninger og afskrivninger
Δ Arbejdskapital - Ændring i arbejdskapitalen
CapEx - kapitaludgifter

Beregn FCFE fra EBITDA - Resultatopgørelse, der fremhæver EBITDA, renter, skatter

FCFE fra EBITDA Formula

Indtjening før renter, skatter, afskrivninger og afskrivninger (EBITDA) er en af ​​de mest anvendte målinger af en virksomheds rentabilitet. Svarende til indtjening før renter og skatter (EBIT) EBIT-guide EBIT står for indtjening før renter og skatter og er et af de sidste subtotaler i resultatopgørelsen før nettoindkomst. EBIT kaldes også undertiden driftsindtægter og kaldes dette, fordi det findes ved at trække alle driftsomkostninger (produktions- og ikke-produktionsomkostninger) fra salgsindtægter. , EBITDA vurderer primært virksomhedens rentabilitet fra regelmæssige forretningsaktiviteter. I modsætning til EBIT er EBITDA EBITDA EBITDA eller indtjening før renter, skat, afskrivninger, afskrivninger dog et selskabs fortjeneste, før nogen af ​​disse nettofraduktioner foretages.EBITDA fokuserer på en virksomheds driftsbeslutninger, fordi den ser på virksomhedens rentabilitet fra kernedriften inden virkningen af ​​kapitalstrukturen. Formel, eksempler ekskluderer også afskrivninger Afskrivningsmetoder De mest almindelige typer afskrivningsmetoder inkluderer lineær, dobbelt faldende saldo, produktionsenheder og sum af årstal. Der er forskellige formler til beregning af afskrivning på et aktiv. Afskrivningsomkostninger anvendes i regnskabet til at fordele omkostningerne ved et materielt aktiv over dets brugstid. og amortiseringsomkostninger, hvilket giver et bedre overblik over driftsrentabiliteten.eksempler ekskluderer også afskrivninger Afskrivningsmetoder De mest almindelige typer afskrivningsmetoder inkluderer lineær, dobbelt faldende saldo, produktionsenheder og sum af årstal. Der er forskellige formler til beregning af afskrivning på et aktiv. Afskrivningsomkostninger anvendes i regnskabet til at fordele omkostningerne ved et materielt aktiv over dets brugstid. og amortiseringsomkostninger, hvilket giver et bedre overblik over driftsrentabiliteten.eksempler ekskluderer også afskrivninger Afskrivningsmetoder De mest almindelige typer afskrivningsmetoder inkluderer lineær, dobbelt faldende saldo, produktionsenheder og sum af årstal. Der er forskellige formler til beregning af afskrivning på et aktiv. Afskrivningsomkostninger anvendes i regnskabet til at fordele omkostningerne ved et materielt aktiv over dets brugstid. og amortiseringsomkostninger, hvilket giver et bedre overblik over driftsrentabiliteten.

EBITDA er en af ​​komponenterne til beregning af en virksomheds nettoindkomst. Derfor inkluderer en af ​​fremgangsmåderne til bestemmelse af den frie pengestrøm til egenkapital anvendelse af EBITDA-metricen. Husk på, at selskabets nettoindkomst er relateret til EBITDA gennem følgende ligning:

Nettoresultat = EBITDA - renter - skatter - afskrivninger og afskrivninger

Således kan vi erstatte nettoindkomst i FCFE fra nettoindkomstformlen med ligningen ovenfor:

FCFE = EBITDA - Renter - Skatter - Afskrivninger og afskrivninger +
Afskrivninger og afskrivninger - ΔArbejdskapital - CapEx + nettolåntagning

Derudover kan ovenstående formel forenkles ved at fjerne de to af- og afskrivningsvariabler med modsatte tegn:

FCFE = EBITDA - Renter - Skatter - ΔArbejdskapital - CapEx + nettolåntagning

Hvor:

  • FCFE - Gratis pengestrøm til egenkapital
  • EBITDA - indtjening før renter, skatter, afskrivninger og afskrivninger
  • Δ Arbejdskapital - Ændring i arbejdskapitalen
  • CapEx - kapitaludgifter

Ovenstående fremgangsmåde til beregning af fri pengestrøm til egenkapital giver et mere detaljeret overblik over sammensætningen af ​​FCFE. Bemærk, at et sådant granularitetsniveau ikke altid kræves i en finansiel model. I nogle tilfælde kan det resultere i negative effekter, da det komplicerer forståelsen af ​​en model.

Det er dog acceptabelt at anvende denne variation af FCFE-beregningen, når det er afgørende at vurdere virksomhedens rentabilitet ud fra dens normale forretningsaktiviteter (eksklusive andre udgifter).

FCFE-beregning og pengestrømsopgørelse

FCFE fra EBITDA-formel og årsregnskab

En analytiker, der beregner de frie pengestrømme til egenkapital i en finansiel model, skal være i stand til hurtigt at navigere gennem årsregnskabet. Den primære årsag er, at alle de input, der kræves til beregning af metricen, er taget fra årsregnskabet. Vejledningen nedenfor hjælper dig med hurtigt og korrekt at inkorporere FCFE fra EBITDA-beregning i en finansiel model.

  1. EBITDA: Virksomhedens indtjening før renter, skat, afskrivninger og afskrivninger (EBITDA) registreres i virksomhedens resultatopgørelse.
  2. Renter: Virksomhedens renteudgifter er placeret i resultatopgørelsen efter EBIT.
  3. Skatter: Skattebetalingerne kan også findes i resultatopgørelsen efter indtjening før skat (EBT).
  4. CapEx: Kapitaludgifter (CapEx) findes på pengestrømsopgørelsen i sektionen Cash from Investing.
  5. Ændring i arbejdskapital (kan også betegnes som ΔArbejdskapital) beregnes i virksomhedens pengestrømsopgørelse i afsnittet Kontant fra drift.
  6. Nettogæld: Nettogældsbeløbet findes også i pengestrømsopgørelsen under sektionen Kontant fra investering.

Flere ressourcer

Tak fordi du læste Finance forklaring på, hvordan man beregner FCFE ud fra EBITDA. Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • EBIT vs EBITDA Guide EBIT vs EBITDA EBIT vs EBITDA - to meget almindelige målinger, der anvendes i økonomi og virksomhedsvurdering. Der er vigtige forskelle, fordele / ulemper at forstå. EBIT står for: Indtjening før renter og skatter. EBITDA står for: Indtjening før renter, skatter, afskrivninger og afskrivninger. Eksempler og
  • Fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter Fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter Vi diskuterer de forskellige metoder til fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter. Fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter begynder med salgsindtægter og derefter omkostninger
  • Relative værdiansættelsesmodeller Relative værdiansættelsesmodeller Relative værdiansættelsesmodeller bruges til at værdiansætte virksomheder ved at sammenligne dem med andre virksomheder baseret på bestemte målinger såsom EV / indtægter, EV / EBITDA og P / E
  • Pengestrømsopgørelse Pengestrømsopgørelse Pengestrømsopgørelsen (også kaldet pengestrømsopgørelsen) er et af de tre nøgletal, der rapporterer de genererede og brugte likvide beholdninger i en bestemt periode (f.eks. En måned, kvartal eller år). Pengestrømsopgørelsen fungerer som en bro mellem resultatopgørelse og balance