Juridiske næsten monopoler - Oversigt, hvordan de fungerer, eksempler

For at finde ud af om lovlige næsten monopoler, lad os starte med at diskutere monopoler. Et monopol er en organisation (typisk en virksomhed), der er den enestående sælger af varer eller tjenester på et givet marked. Organisationen overtager et rum på markedet, hvilket gør det umuligt for andre organisationer at komme ind og også sælge deres produkter og tjenester Produkter og tjenester Et produkt er en håndgribelig vare, der markedsføres til erhvervelse, opmærksomhed eller forbrug, mens en service er en immateriel vare, der stammer fra.

Juridiske næsten monopoler

Så længe intet træder ind for at stoppe et monopol - som den føderale regering - har monopolet fri regeringstid til at fastsætte priser for deres varer og tjenester. Typisk sætter et monopol priser, der giver mest fortjeneste.

Forudsat at et monopol er mere rentabelt end konkurrencedygtige organisationer, er det meget sandsynligt - ifølge økonomer - at iværksættere Iværksætter En iværksætter er en person, der starter, designer, lancerer og driver en ny virksomhed. I stedet for at være medarbejder og rapportere til en vejleder vil komme ind på markedet for at drage fordel af høje afkast. Det giver monopolkonkurrencen og driver priserne ned og slår monopolet effektivt ud af magten.

Resumé:

  • Et monopol er en enhed, der dominerer et marked, hvilket gør det næsten umuligt for konkurrenter at komme ind.
  • Monopoler er ulovlige, fordi de forhindrer konkurrence og øger priserne for forbrugerne; den føderale regering har indført antitrustlove for at begrænse monopoloperationer.
  • Der er næsten monopoler - megafirmaer, der nyder dominans på et marked, mens de giver plads til konkurrenter.

Forståelse af juridiske næsten monopoler

Monopol er reguleret af Federal Trade Commission, fordi de kan hæve priserne uden at miste deres markedsandel. Et lige monopol er ulovligt, men der er nogle næsten monopoler, der er lovlige, dannet på grund af forbrugeradfærd og visse offentlige politikker.

Næsten monopol er virksomheder, der er flyttet ind i et rum og har overtaget en betydelig del af markedsandelen. Sådanne virksomheder er ofte meget store. De har også en tendens til at diversificere og skabe andre produkter, der hjælper med at øge både markedsandel og fortjeneste. Mens virksomhederne giver plads til konkurrence, kan de næsten betragtes som monopoler.

Eksempler på næsten monopoler

  • Anheuser-Busch : Kontrollerer cirka 45% af ølmarkedsandelen
  • Intuitiv kirurgisk : Udviklet da Vinci-robotkirurgisk system til brug på hospitaler for at reducere snitstørrelser og blodtab; frigivelsen af ​​da Vinci X gjorde Intuitive til den dominerende aktør på markedet på grund af de sænkede omkostninger.
  • Sirius XM : Da satellit-radioplatforme Sirius og XM fusionerede i 2008, dannede de det mega-selskab, der dominerer satellitradioområdet i dag. Konkurrence eksisterer med streamingplatforme; dog er Sirius XM i det væsentlige den eneste mulighed for satellit-radio for forbrugere.

Ulemper ved monopoler

Når et monopol tager kontrol over et marked, forhindrer det nye virksomheder i at komme ind i rummet. Med den ultimative magt kan monopolet skimme på produktionen af ​​varer og ende med at sælge defekte eller ubrugelige produkter. Monopoler kan også forhindre produktudforskning og -udvikling.

Fordi monopoler i sidste ende forgifter et marked og øger priserne for forbrugerne, træder regeringen ind i lovgivning og politikker, der hjælper med at kontrollere organisationer og forhindrer dem i at blive monopoler.

Myndigheder vedtager antitrustlove Antitrustlovgivning Antitrusthandlinger er love, der forbyder virksomheder at udøve visse former for praksis, der anses for konkurrencebegrænsende, og som begrænser handel. Nogle af de konkurrencebegrænsende metoder kan omfatte prisdiskrimination, prisfastsættelse, markedssegmentering og fjendtlige overtagelser. og regler for at bremse monopolistiske taktikker. Forordningerne har til formål at stoppe praksis, der begrænser handel, holder forbrugerne sikre og hjælper med at holde markeder åbne, så konkurrence er mulig.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Indgangsbarrierer Adgangsbarrierer Adgangsbarrierer er de hindringer eller hindringer, der gør det vanskeligt for nye virksomheder at komme ind på et givet marked. Disse kan omfatte teknologiske udfordringer, statslige regler, patenter, opstartsomkostninger eller krav til uddannelse og licensering.
  • Demografi Demografi Demografi henviser til de socioøkonomiske karakteristika ved en befolkning, som virksomheder bruger til at identificere kundernes produktpræferencer og købsadfærd. Med deres målmarkeds egenskaber kan virksomheder oprette en profil for deres kundebase.
  • Duopol Duopol Et duopol er en type oligopol, der er kendetegnet ved to primære virksomheder, der opererer i et marked eller en industri, der producerer de samme eller lignende varer og tjenester. Nøglekomponenterne i et duopol er, hvordan virksomhederne interagerer med hinanden, og hvordan de påvirker hinanden.
  • Oligopolistisk marked Oligopolistisk marked Den primære idé bag et oligopolistisk marked (et oligopol) er, at nogle få virksomheder hersker over mange i et bestemt marked eller en bestemt branche, der tilbyder lignende varer og tjenester. På grund af et begrænset antal aktører på et oligopolistisk marked er konkurrencen begrænset