Mindretalsinteresse i virksomhedsværdi - Vejledning, eksempel, formel

Når et selskab ejer mere end 50% (men mindre end 100%) af et datterselskab, registrerer de alle 100% af selskabets indtægter, omkostninger og andre poster i resultatopgørelsen, selvom de ikke ejer alle 100% af det. Derfor, når man ser på en virksomheds EV / EBITDA multiple EV / EBITDA EV / EBITDA bruges i værdiansættelsen til at sammenligne værdien af ​​lignende virksomheder ved at evaluere deres Enterprise Value (EV) til EBITDA multiple i forhold til et gennemsnit. I denne vejledning opdeler vi EV / EBTIDA-multiple i dets forskellige komponenter og fører dig gennem, hvordan du beregner det trin for trin, minoritetsinteresse (værdien af ​​datterselskabet, der ikke ejes af moderen) skal føjes til EV Virksomhedsværdi Virksomhedsværdi eller fast værdi er den samlede værdi af et firma svarende til dets egenværdi plus nettogæld plus enhver minoritetsinteresse, der anvendes til værdiansættelse.Det ser på hele markedsværdien snarere end blot egenkapitalværdien, så alle ejerandele og aktivkrav fra både gæld og egenkapital er inkluderet. , da EBITDA EBITDA EBITDA eller indtjening før renter, skat, afskrivninger, amortiseringer er en virksomheds fortjeneste, før nogen af ​​disse nettofraduktioner foretages. EBITDA fokuserer på en virksomheds driftsbeslutninger, fordi den ser på virksomhedens rentabilitet fra kernedriften inden virkningen af ​​kapitalstrukturen. Formel, eksempler inkluderer 100% af indtægterne og udgifterne fra det datterselskab.EBITDA fokuserer på en virksomheds driftsbeslutninger, fordi den ser på virksomhedens rentabilitet fra kernedriften inden virkningen af ​​kapitalstrukturen. Formel, eksempler inkluderer 100% af indtægterne og udgifterne fra det datterselskab.EBITDA fokuserer på en virksomheds driftsbeslutninger, fordi den ser på virksomhedens rentabilitet fra kernedriften inden virkningen af ​​kapitalstrukturen. Formel, eksempler inkluderer 100% af indtægterne og udgifterne fra det datterselskab.

minoritetsinteresse i virksomhedsværdi til ebitdaVirksomhedsværdi i en Comps-tabel

For at lære mere, start Finance's finansielle modellering og værdiansættelse kurser nu!

Hvad er Enterprise Value?

Virksomhedsværdi Virksomhedsværdi Virksomhedsværdi eller fast værdi er hele værdien af ​​et firma svarende til dets egenværdi plus nettogæld plus enhver minoritetsinteresse, der anvendes til værdiansættelse. Det ser på hele markedsværdien snarere end blot egenkapitalværdien, så alle ejerandele og aktivkrav fra både gæld og egenkapital er inkluderet. eller EV er et mål for en virksomheds værdi. Som et mål for virksomhedens værdi er det overlegen i forhold til andre tiltag såsom blot aktiekapitalværdi og inkluderer også markedsværdien af ​​gæld og minoritetsinteresser. Enterprise Value betegnes ofte som overtagelsesprisen, fordi EV i tilfælde af en overtagelse er virksomhedens salgspris.

Formlen for Enterprise Value er som følger:

Virksomhedsværdi = markedsværdi af almindelig aktie + markedsværdi af foretrukket egenkapital + markedsværdi af gæld aktuel gæld På en balance er den aktuelle gæld gæld, der skal betales inden for et år (12 måneder) eller derunder. Det er opført som en kortfristet forpligtelse og en del af netto-arbejdskapitalen. Ikke alle virksomheder har en aktuel gældspost, men de, der bruger den eksplicit til lån, der er afholdt med en løbetid på mindre end et år. + Minoritetsinteresser - Likvide beholdninger Likvide beholdninger er de mest likvide af alle aktiver på balancen. Likvide midler inkluderer pengemarkedsværdipapirer, bankmænds accept .

Hvad er mindretalsinteresse (ikke-kontrollerende interesse)?

Minoritetsinteresser eller ikke-kontrollerende interesser (NCI) repræsenterer en ejerandel på mindre end 50% i et selskab (deraf udtrykket mindretal eller ikke-kontrollerende ). Af regnskabsmæssige årsager klassificeres minoritetsinteresser som en langfristet forpligtelse og vises i balancen for det selskab, der ejer en majoritetsandel i selskabet.

For at lære mere, start Finance's finansielle modellering og værdiansættelse kurser nu!

Virkningen af ​​konsoliderede rapporteringskrav

I henhold til amerikansk regnskab Aktuel gæld På en balance er den aktuelle gæld gæld, der skal betales inden for et år (12 måneder) eller derunder. Det er opført som en kortfristet forpligtelse og en del af netto-arbejdskapitalen. Ikke alle virksomheder har en aktuel gældspost, men de, der bruger den eksplicit til lån, der er afholdt med en løbetid på mindre end et år. regler, når et selskab ejer mere end 50% af et andet selskab, skal moderselskabet konsolidere sine regnskaber.

Hvis selskab XYZ ejer mere end 50% (f.eks. 80%) af selskabet ABC, afspejler XYZs regnskab i henhold til amerikanske regnskabsregler alle aktiver og passiver i ABC og 100% af ABCs økonomiske resultater.

Uanset om XYZ ejer 50,1% eller 100% af ABC, viser regnskabet for XYZ således 100% af aktiverne og passiverne i ABC og 100% af salget, indtægterne, omkostningerne, fortjenesten / tabet osv. Af ABC.

Men da moderselskabet (XYZ) ikke ejer 100% af datterselskabet (ABC), vil XYZs resultatopgørelse angive, at størrelsen af ​​nettoindkomsten, der går til ABC. Dette beløb er minoritetsinteressen og afspejler den bogførte værdi (ikke markedsværdi) af datterselskabet (ABC), som moderselskabet (XYZ) ikke ejer.

Hvorfor er mindretalsinteresser inkluderet i beregningen af ​​virksomhedsværdi?

Virksomhedsværdi bruges primært i værdiansættelsesforhold Multipelanalyse Multipelanalyse involverer en vurdering af en virksomhed med brugen af ​​et multiplum. Det sammenligner virksomhedens multiple med et peer-selskabs. såsom EV / samlet salg, EV / EBIT og EV / EBITDA EV / EBITDA EV / EBITDA bruges i værdiansættelsen til at sammenligne værdien af ​​lignende virksomheder ved at evaluere deres Enterprise Value (EV) til EBITDA-multipel i forhold til et gennemsnit. I denne vejledning nedbryder vi EV / EBTIDA-multiple i dets forskellige komponenter og leder dig gennem, hvordan du beregner det trin for trin.

Overvej eksemplet ovenfor, hvor XYZ ejer 80% af ABC. Som diskuteret ovenfor reflekterer XYZ's konsoliderede regnskab 100% af det samlede salg, EBIT og EBITDA osv. I datterselskabet ABC på grund af regnskabsregler, selvom XYZ kun ejer 80% af ABC.

For at disse nøgletal skal være meningsfulde, skal tælleren justeres for at muliggøre en sammenligning af "æbler til æbler" mellem EV og samlet salgsindtægter Salgsindtægter er den indkomst, som et firma modtager fra dets salg af varer eller levering af tjenester. I regnskab kan udtrykkene "salg" og "omsætning" bruges og bruges ofte om hinanden for at betyde det samme. Indtægter betyder ikke nødvendigvis modtagne kontanter. , EBIT EBIT-guide EBIT står for indtjening før renter og skatter og er en af ​​de sidste subtotaler i resultatopgørelsen før nettoindkomst. EBIT kaldes også undertiden driftsindtægter og kaldes dette, fordi det findes ved at trække alle driftsomkostninger (produktions- og ikke-produktionsomkostninger) fra salgsindtægter. og EBITDA EBITDA EBITDA eller indtjening før renter, skat, afskrivninger,Afskrivninger er en virksomheds fortjeneste, før nogen af ​​disse nettofradrag foretages. EBITDA fokuserer på en virksomheds driftsbeslutninger, fordi den ser på virksomhedens rentabilitet fra kernedriften inden virkningen af ​​kapitalstrukturen. Formel, eksempler osv. Dette gøres ved at tilføje virksomhedsværdien egenkapitalværdien af ​​datterselskabet, som moderselskabet ikke ejer (minoritetsinteressen). Dette resulterer i, at både tælleren og nævneren for de forskellige værdiansættelsesforhold tegner sig for 100% af datterselskabet målt i egenkapital, samlet salg, EBIT og EBITDA.osv. Dette gøres ved at tilføje virksomhedsværdien egenkapitalværdien af ​​datterselskabet, som moderselskabet ikke ejer (minoritetsinteressen). Dette resulterer i, at både tælleren og nævneren af ​​de forskellige værdiansættelsesforhold tegner sig for 100% af datterselskabet målt i egenkapital, samlet salg, EBIT og EBITDA.osv. Dette gøres ved at tilføje virksomhedsværdien egenkapitalværdien af ​​datterselskabet, som moderselskabet ikke ejer (minoritetsinteressen). Dette resulterer i, at både tælleren og nævneren for de forskellige værdiansættelsesforhold tegner sig for 100% af datterselskabet målt i egenkapital, samlet salg, EBIT og EBITDA.

For at lære mere, læs:

  • Værdiansættelsesmetoder Værdiansættelsesmetoder Når en virksomhed vurderes som en igangværende virksomhed, er der tre hovedvurderingsmetoder, der anvendes: DCF-analyse, sammenlignelige virksomheder og præcedenstransaktioner. Disse værdiansættelsesmetoder bruges i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, private equity, virksomhedsudvikling, fusioner og opkøb, gearede opkøb og finansiering
  • Typer af værdiansættelsesmultipler Typer af værdiansættelsesmultipler Der er mange typer værdiansættelsesmultipler, der anvendes i finansiel analyse. Disse typer multipler kan kategoriseres som kapitalandele og virksomhedsværdi-multipla. De bruges i to forskellige metoder: sammenlignelig virksomhedsanalyse (comps) eller præcedens transaktioner (precedents). Se eksempler på, hvordan man beregner

Minoritetsinteresse: juster i stedet resultatopgørelsen

En anden måde, hvorpå vi kunne nå frem til et lignende resultat, er, hvis vi kun medtager den andel af det samlede salg, EBIT og EBITDA i de værdiansættelsesforhold, som moderselskabet (XYZ) ejer i ABC.

Hvis vi ikke ønsker at tilføje minoritetsinteressen til Enterprise Value, vil vi kun medtage 80% af ABCs samlede salg, EBIT og EBITDA i beregningen af ​​de forskellige værdiansættelsesforhold.

Problemet med denne anden metode ligger i det faktum, at virksomheder i henhold til amerikanske regnskabsregler kun skal levere en konsolideret regnskab Revideret regnskab Offentlige virksomheder er ifølge loven forpligtet til at sikre, at deres regnskaber revideres af en registreret CPA. Formålet med den uafhængige revision er at give sikkerhed for, at ledelsen har aflagt årsregnskab, der er uden væsentlig fejl. Reviderede årsregnskaber hjælper beslutningstagere og leverer ikke separate årsregnskaber for alle dets datterselskaber.

For at lære mere, start Finance's finansielle modellering og værdiansættelse kurser nu!

Resumé af mindretalsinteresse i virksomhedsværdi

  1. Målet med at tilføje minoritetsinteresse til EV er at lette en sammenligning af "æbler til æbler" mellem EV og tal som Samlet salg, EBIT og EBITDA EBITDA EBITDA eller indtjening før renter, skat, afskrivninger, afskrivninger er en virksomheds fortjeneste før nogen af disse nettofradrag foretages. EBITDA fokuserer på en virksomheds driftsbeslutninger, fordi den ser på virksomhedens rentabilitet fra kernedriften inden virkningen af ​​kapitalstrukturen. Formel, eksempler.
  2. Egenkapitalværdien vist i koncernregnskabet viser altid værdien af ​​moderselskabets andel i dets datterselskaber. Således, hvis moderselskabet ejer 80% af dets datterselskab, og dets datterselskab er værd $ 1.000, afspejler egenkapitalværdien 80% af $ 1.000 eller $ 800.
  3. Et problem opstår, fordi moderselskabet ifølge regnskabsregler skal vise 100% af alle andre tal, der er relateret til dets datterselskaber, hvis det ejer mere end 50% af dets datterselskab.
  4. Således kan moderselskabet ikke afspejle 80% af tallene som samlet salg, EBIT og EBITDA. Dette skaber et problem med hensyn til beregning af forskellige værdiansættelsesforhold, såsom EV / samlet salg, EV / EBIT og EV / EBITDA EV / EBITDA EV / EBITDA bruges i værdiansættelsen til at sammenligne værdien af ​​lignende virksomheder ved at evaluere deres virksomhedsværdi (EV ) til EBITDA-multipel i forhold til et gennemsnit. I denne vejledning opdeler vi EV / EBTIDA-multiple i dets forskellige komponenter og leder dig gennem, hvordan du beregner det trin for trin, fordi tælleren kun afspejler 80% af datterselskabet, mens nævneren afspejler 100% af datterselskabet.
  5. Det er normalt ikke muligt eller praktisk at justere nævneren, fordi virksomheder ikke videregiver nok information. Derfor justerer vi tælleren til at afspejle 100% af datterselskabet.

Mere læsning

Vi håber, at dette har været en nyttig guide til mindretalsinteresse i virksomhedsværdiberegninger. Finance er den officielle globale udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ certificering FMVA®-certificering Deltag i mere end 350.600 studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari, designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

Hvis du er interesseret i at fremme din karriere inden for corporate finance, vil disse artikler hjælpe dig på din vej:

  • Analyse af årsregnskaber Analyse af regnskaber Sådan udføres analyse af regnskaber. Denne vejledning vil lære dig at udføre regnskabsanalyse af resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse inklusive margener, nøgletal, vækst, likviditet, gearing, afkast og rentabilitet.
  • Konsolideringsmetode Konsolideringsmetode Konsolideringsmetoden er en type investeringsregnskab, der anvendes til konsolidering af årsregnskabet for majoritetsejerskabsinvesteringer. Denne metode kan kun bruges, når investoren har effektiv kontrol over et datterselskab, hvilket ofte antager, at investoren ejer mindst 50,1%
  • Enterprise Value guide Enterprise Value Enterprise Value eller Firm Value er hele værdien af ​​et firma svarende til dets egenkapitalværdi plus nettogæld plus enhver minoritetsinteresse, der anvendes til værdiansættelse. Det ser på hele markedsværdien snarere end blot egenkapitalværdien, så alle ejerandele og aktivkrav fra både gæld og egenkapital er inkluderet.
  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til finansiel modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere