Cirkulationshastighed - Hvordan cirkulationshastighed forårsager inflation

Cirkulationshastighed henviser til det gennemsnitlige antal gange en enkelt pengeenhed skifter hænder i en økonomi Kommandoøkonomi De fleste økonomiske aktiviteter i lande rundt omkring i verden findes på et spektrum, der spænder fra en ren fri markedsøkonomi til en ekstrem kommandoøkonomi. Kommandoøkonomien er en type system, hvor regeringen spiller hovedrollen i planlægning og regulering af varer og tjenester, der produceres i landet. i en given periode. Det kan også kaldes hastigheden af ​​penge eller hastigheden af ​​cirkulation af penge. Det er den hyppighed, hvormed den samlede pengemængde i økonomien vendes i en given periode.

Hvis pengehastigheden stiger, er cirkulationshastigheden en indikator for, at transaktioner mellem enkeltpersoner forekommer oftere. En højere hastighed er et tegn på, at det samme beløb bruges til et antal transaktioner. En høj hastighed indikerer en høj grad af inflation.

Cirkulationshastighed

Formel

BNP-BNP-formlen BNP-formlen består af forbrug, offentlige udgifter, investeringer og nettoeksport. Vi opdeler BNP-formlen i trin i denne vejledning. Bruttonationalprodukt (BNP) er den monetære værdi i lokal valuta af alle endelige økonomiske varer og tjenester, der produceres i et land i en bestemt tidsperiode. ligning er som følger:

Bruttonationalprodukt (BNP) = pengemængde x cirkulationshastighed

Derfor er formlen for hastighed følgende:

Cirkulationshastighed = bruttonationalprodukt (BNP) / pengemængde

Eksempel

Overvej følgende eksempel. Lad os antage, at en økonomi består af to personer, en tømrer og en købmandsejer. I løbet af et år udveksler de $ 100 for at købe varer / tjenester fra hinanden i kun fire transaktioner, som er som følger:

  • Tømreren køber grøntsager fra købmanden for $ 50.
  • Tømreren køber også mælk til en værdi af $ 50 fra købmanden.
  • Købmanden får repareret noget fra tømreren og betaler ham $ 30.
  • Købmanden får også træhylder konstrueret i sin butik af tømreren til $ 70.

Vi kan se, at $ 200 skiftede hænder i løbet af året, selvom der oprindeligt kun var $ 100 i økonomien. Dette skyldes, at hver dollar blev brugt på nye varer og tjenester to gange om året. Vi kan sige, at cirkulationshastigheden er 2 / år.

Imidlertid tages kun monetære transaktioner i betragtning i denne situation. For eksempel, hvis tømreren giver noget til købmanden, betragtes det ikke som en transaktion, der skal føjes til beregningen.

Cirkulationshastighed og efterspørgsel efter penge

Når renten på finansielle aktiver er høj, falder ønsket om at holde penge, når folk prøver at veksle dem til andre varer eller finansielle aktiver. Som et resultat stiger cirkulationshastigheden. Derfor, når pengeefterspørgslen er lav, vil hastigheden være høj. Omvendt, når salgsmulighedsomkostningerne / alternative omkostninger er lave, er efterspørgslen efter penge høj, og cirkulationshastigheden er lav.

Faktorer, der påvirker cirkulationshastigheden

  • Pengeforsyning - Pengemængden og hastigheden af ​​penge er omvendt proportional. Hvis pengemængden i en økonomi kommer til kort, så vil hastigheden på penge stige, og omvendt.
  • Frekvens af transaktioner - Efterhånden som antallet af transaktioner stiger, øges cirkulationshastigheden.
  • Regelmæssighed af indkomst - Regelmæssig indkomst gør det muligt for folk at bruge deres penge mere frit, hvilket fører til en stigning i cirkulationshastigheden.
  • Betalingssystem - Det påvirkes også af hyppigheden, hvormed arbejdskraft betales (ugentligt, månedligt, hver anden måned), og hvor hurtigt regningerne for forskellige varer og tjenester afvikles.
  • Der er flere andre faktorer involveret, herunder værdien af ​​penge, mængden af ​​handel, kreditfaciliteter til rådighed i økonomien, forretningsforhold osv.

Monetarisme og keynesiansk økonomi

Der er en konflikt med troen mellem monetarister og keynesianske økonomer om begrebet. Monetarister tror på stabiliteten af ​​cirkulationshastigheden og argumenterer for, at der er en direkte sammenhæng mellem pengemængden og prisniveauet og mellem væksten i pengemængden og inflationen. På den anden side mener keynesianske økonomer, at cirkulationshastigheden er et ustabilt koncept, der kan ændre sig hurtigt, hvilket fører til ændringer i pengemængden.

Konklusion

Cirkulationshastigheden er et gavnligt og konstruktivt værktøj til at fastslå inflationsniveauer i en økonomi og også til at hjælpe økonomer med at forstå den samlede styrke i en økonomi.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte med at lære og fremme din karriere, se følgende gratis finansressourcer:

  • Markedsøkonomi Markedsøkonomi Markedsøkonomi defineres som et system, hvor produktionen af ​​varer og tjenester indstilles i henhold til markedets skiftende ønsker og evner
  • Forbrugeroverskudsformel Forbrugeroverskudsformel Forbrugeroverskud er en økonomisk måling til beregning af fordelen (dvs. overskud) af, hvad forbrugerne er villige til at betale for en vare eller tjenesteydelse i forhold til markedsprisen. Forbrugeroverskudsformlen er baseret på en økonomisk teori om marginal nytte.
  • Købekraftsparitet Købekraftsparitet Begrebet købekraftsparitet (PPP) bruges til at foretage multilaterale sammenligninger mellem de forskellige landes nationale indkomst og levestandard. Købekraft måles ved prisen på en bestemt kurv med varer og tjenester. Paritet mellem to lande indebærer således, at en valutaenhed i et land vil købe
  • Transferpriser Transferpriser Transferpriser henviser til priserne på varer og tjenester, der udveksles mellem almindeligt kontrollerede juridiske enheder inden for en virksomhed. For eksempel, hvis et datterselskab sælger varer eller yder tjenester til holdingselskabet, betegnes den opkrævede pris som overførselspris