Prøveudvælgelsesforstyrrelse - definition, hvordan man kan overvinde, typer

Prøveudvælgelsesforstyrrelse er den bias, der skyldes manglende evne til at sikre en korrekt randomisering af en populationsprøve. Grundlæggende statistiske begreber for økonomi. En solid forståelse af statistik er meget vigtigt for at hjælpe os med at forstå økonomien bedre. Desuden kan statistiske begreber hjælpe investorer med at overvåge. Fejlene ved prøveudvælgelsesprocessen fører til situationer, hvor det er mindre sandsynligt, at nogle grupper eller enkeltpersoner i befolkningen vil blive inkluderet i stikprøven.

Prøveudvælgelsesforstyrrelse

Tilstedeværelsen af ​​prøveudvælgelsesforstyrrelse kan fordreje den statistiske analyse Kvantitativ analyse Kvantitativ analyse er processen med at indsamle og evaluere målbare og verificerbare data såsom indtægter, markedsandel og løn for at forstå en virksomheds opførsel og ydeevne. I en tid med datateknologi betragtes kvantitativ analyse som den foretrukne tilgang til at træffe informerede beslutninger. af en prøve og påvirke den valgte statistiske tests statistiske betydning. Derudover kan den statistiske parameter være overdrevet eller undervurderet og ikke repræsentativ for hele befolkningen.

Selvom overlevelsesforstyrrelse almindeligvis betragtes separat, er det en særlig type forudvalgsforstyrrelse.

Typer af prøveudvælgelsesforstyrrelser

Prøveudvælgelsesforstyrrelser kan have forskellige former. De mest almindelige typer af bias for valg af prøve inkluderer følgende:

1. Selvvalg

Selvudvælgelse sker, når deltagerne i undersøgelsen udøver kontrol over beslutningen om at deltage i undersøgelsen til en vis grad. Da deltagerne kan beslutte, om de vil deltage i forskningen eller ej, repræsenterer den valgte prøve ikke hele befolkningen.

2, Valg fra et bestemt område

Deltagerne i undersøgelsen vælges kun fra bestemte områder, mens andre områder ikke er repræsenteret i stikprøven.

3. Udelukkelse

Nogle grupper i befolkningen er udelukket fra undersøgelsen.

4. Overlevelse bias

Overlevelsesforstyrrelser svigter, når en prøve er koncentreret om emner, der har bestået udvælgelsesprocessen og ignorerer emner, der ikke bestod udvælgelsesprocessen. Overlevelsesforstyrrelsen resulterer i alt for optimistiske fund fra undersøgelsen.

5. For-screening af deltagere

Deltagerne i undersøgelsen rekrutteres kun fra bestemte grupper. Således repræsenterer prøven ikke hele populationen af ​​undersøgelsen.

Hvordan kan man overvinde bias?

Da stikprøveudvælgelsesforstyrrelser signifikant kan fordreje resultaterne af undersøgelsen og føre til fejlagtige konklusioner, bør en forsker vide, hvordan man håndterer denne type bias.

Den mest oplagte metode er etableringen af ​​en tilfældig prøveudvælgelsesproces. Ved at analysere populationen af ​​undersøgelsen og ved at identificere befolkningsundergrupperne skal en forsker sikre, at den valgte prøve repræsenterer den samlede befolkning så meget som muligt.

Men hvis nogle af befolkningsundergrupperne i den valgte prøve er underrepræsenteret, mens andre grupper er overrepræsenterede, kan en forsker muligvis anvende en statistisk korrektion. De misrepræsenterede grupper kan tildeles vægte Vægtet gennemsnit Det vægtede gennemsnit er en type middel, der beregnes ved at multiplicere vægten (eller sandsynligheden), der er knyttet til en bestemt begivenhed eller et resultat, med det, der vil korrigere forspændingen.

Relaterede målinger

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Data-mining Bias Data-Mining Bias Data-mining bias refererer til en antagelse om betydning, som en erhvervsdrivende tildeler en begivenhed på markedet, der faktisk var et resultat af tilfældighed eller uforudsete
  • Framing Bias Framing Bias Framing bias opstår, når folk træffer en beslutning baseret på den måde, informationen præsenteres på, i modsætning til bare på selve fakta. De samme fakta præsenteret på to forskellige måder kan føre til forskellige domme eller beslutninger fra mennesker.
  • Hypotestetest Hypotestetest Hypotestetest er en metode til statistisk slutning. Det bruges til at teste, om en erklæring vedrørende en populationsparameter er korrekt. Hypotese testning
  • Total sandsynlighedsregel Total sandsynlighedsregel Den samlede sandsynlighedsregel (også kendt som loven om total sandsynlighed) er en grundlæggende regel i statistikker vedrørende betinget og marginal