Punkt og figur (P&F) -diagram - Lær hvordan man opretter et P&F-diagram

Et punkt og figur-diagram (P&F) består af flere kolonner af X'er, der repræsenterer stigninger i et værdipapirs pris, og O'er, der repræsenterer fald i pris. En kolonne med X'er efterfølges altid af en kolonne med O'er og omvendt. Diagrammet består af flere kasser, hvor hver kasse svarer til et bestemt prisniveau. Kassen er fyldt med et X, hvis prisen stiger til dette niveau. Boksen er fyldt med et O, hvis prisen falder til det niveau.

P & F-diagrammer betragtes som "tidløse", for i modsætning til traditionelle diagrammer er tid ikke en faktor. På traditionelle diagrammer afbildes et værdipapirs pris i bestemte tidsintervaller, selvom prisen forbliver uændret. Med P&F-diagrammer tegnes der kun nye oplysninger i diagrammet, hvis der er prishandling, en prisændring. Hvis prisen er statisk, selv i en lang periode, efterlades diagrammet uændret. Disse diagrammer er et nyttigt værktøj i teknisk analyse Teknisk analyse - En begyndervejledning Teknisk analyse er en form for investeringsvurdering, der analyserer tidligere priser for at forudsige fremtidig prishandling. Tekniske analytikere mener, at de kollektive handlinger fra alle deltagere på markedet nøjagtigt afspejler alle relevante oplysninger og derfor tildeler værdipapirer løbende en fair markedsværdi. ,særligt nyttigt til identifikation af modstands- og støtteniveauer Modstandslinje A Modstandslinje, undertiden også kendt som en Speed ​​Line, hjælper med at identificere lagertendenser og niveauer af støtte og modstand. Modstandslinjer er tekniske indikationsværktøjer, der anvendes af aktieanalytikere og investorer til at bestemme kursudviklingen for en bestemt aktie. .

En populær P & F-kortlægningsmetode er reversering af tre bokse. Dette er en filtreringsproces, der kræver, at mindst tre felter udfyldes (med enten tre X'er eller tre O'er), inden den nuværende kolonne vendes på diagrammet og starter en ny i den modsatte retning.

Bare det at tale om P&F-diagrammer kan være forvirrende. Men de er relativt lette at forstå ved at se på dem. Billedet nedenfor viser et simpelt eksempel på et P & F-diagram. Den samlede nedadgående tendens fremgår af det faktum, at O-kolonnerne generelt er meget længere end X-kolonnerne.

Punkt- og figurdiagram

Fordele ved P&F-diagrammer

Mens et P & F-diagram er endimensionelt, idet det kun er fokuseret på prisændringer, ikke på tid, kan det tilbyde flere fordele for forhandlere Seks væsentlige færdigheder hos mesthandlere Næsten enhver kan blive en erhvervsdrivende, men at være en af ​​mesthandlerne tager mere end investeringskapital og en tredelt dragt. Husk: der er et hav af enkeltpersoner, der ønsker at slutte sig til mesterhandlernes rækker og bringe den slags penge hjem, der følger med denne titel. og analytikere. Fordelene inkluderer:

  • Filtrering af ubetydelig prishandling - markedsstøj
  • Nem visualisering af støtte- og modstandsniveauer
  • Et tidløst værktøj til analyse af prisbevægelser
  • Hjælper en erhvervsdrivende med at fokusere på de betydelige prisbevægelser

Oprettelse af et P & F-diagram

Priserne på et P & F-diagram er kendetegnet ved stigende søjler af X'er og faldende søjler af O'er. Hver X og O sidder i en kasse. Kassen repræsenterer et forudbestemt prisinterval. Jo større boksstørrelse, jo færre X'er og O'er, der vil blive kortlagt.

Hvert punkt- og figurdiagram har et forudbestemt, specificeret reverseringsbeløb. Dette dikterer, hvor meget et værdipapirs pris skal bevæge sig i den modsatte retning for at berettige til at kortlægge en ny kolonne i den retning. Når reverseringsbeløbet er nået, begynder en ny kolonne ved siden af ​​den forrige. Den nye kolonne bevæger sig i den modsatte retning og er repræsenteret af det modsatte tegn. Hvis en kolonne med O vender, startes en ny X-kolonne og omvendt.

Det beløb, som en søjle skal nå for at vende om - dens tilbageførselsafstand - er produktet af tilbageførselsbeløbet og boksstørrelsen. For eksempel, hvis boksstørrelsen er 2, og tilbageførselsbeløbet er 4, kræves der en 8-punkts prisbevægelse for en tilbageførsel / ny kolonne. Så længe prisen på et værdipapir ikke bevæger sig mere end den etablerede tilbageførselsafstand, fortsætter den eksisterende kolonne.

Der er flere forskellige måder at etablere boksskalering eller størrelse på. Den mest almindeligt anvendte metode involverer en foruddefineret tabel med prisklasser for at diktere, hvad boksens størrelse skal være. Nedenstående tabel viser en typisk tabel over prisklasser og boksstørrelser.

PrisklasseKassestørrelse
Under 0,250,0625
0,25 til 1,000,125
1.00 til 5.000,25
5.00 til 20.000,5
20.00 til 1001
100 til 2002
200 til 5004
500 til 1.0005
1.000 til 25.00050
25.000 og derover500

Bar og lysestage-diagrammer

Der er alternativer til P & F-diagrammer, især stregdiagrammer Bedste Excel-kurser Denne vejledning giver et overblik over de mest populære og bedste Excel-kurser for økonomiprofessionelle, der arbejder på at gennemføre Finance online-program. Excel er et af de vigtigste værktøjer for enhver finansanalytiker, og at have gode regnearkfærdigheder kan gøre forskellen mellem at bevæge sig op ad stigen eller ej. og lysestage-diagrammer.

Et søjlediagram afbildes ved hjælp af en x-akse og y-akse og rektangulære søjler til at repræsentere priserne / værdierne for den sikkerhed, der kortlægges. Et søjlediagram er i modsætning til et P&F-diagram todimensionalt. Højden og bredden af ​​hver bjælke bestemmes af de faktorer, der er angivet inden for hver kategori: hvad x- og y-akserne bruges til at repræsentere. I de fleste tilfælde repræsenterer enten x- eller y-aksen tid, en faktor, som P & F-diagrammer ikke overvejer.

Lysestage-diagrammer afspejler prishandling med klarere billeder og mere detaljeret end søjlediagrammer. Hver lysestage på et diagram repræsenterer en bestemt tidsperiode (f.eks. En time eller en dag). Lysestager viser tydeligt fire vigtige oplysninger for forhandlere: åbningskursen, den høje for perioden, den lave og den afsluttende pris. Lysestagerne danner mønstre, som forhandlere bruger som tekniske indikatorer. Igen er tiden en integreret del af denne type diagram i modsætning til P & F-diagrammer.

Mens nogle gange betragtes som en arkaisk form for kortlægning af prisbevægelser, kan punkt- og figurdiagrammer være utroligt nyttige. Hvis ikke andet, giver P & F-diagrammer et andet synspunkt til analyse, som kan sammenlignes med indikationer hentet fra lysestage eller søjlediagrammer.

Yderligere ressourcer

Vi håber, du har nydt finansguiden til at pege og figurere diagrammer. Finance er en global leverandør af Financial Modeling-træning og karriereudvikling for finansfolk. For at lære mere og udvide din karriere, udforsk de yderligere relevante ressourcer nedenfor:

  • Sådan læses et aktiediagram Sådan læses aktiediagrammer Hvis du aktivt vil handle med aktier som en aktiemarkedsinvestor, skal du vide, hvordan du læser aktiediagrammer. Selv forhandlere, der primært bruger grundlæggende analyse til at vælge aktier at investere i, bruger ofte stadig teknisk analyse af aktiekursbevægelser til at bestemme specifikt køb og salg, aktiediagram
  • Investering til Dummies Finance Finance's finansartikler er designet som selvstudievejledninger til at lære vigtige finansieringskoncepter online i dit eget tempo. Gennemse hundredvis af artikler!
  • Lange og korte positioner Lange og korte positioner Ved investering repræsenterer lange og korte positioner retningsbestemte indsatser fra investorer om, at et værdipapir enten vil gå op (når det er langt) eller ned (når det er kort). Ved handel med aktiver kan en investor tage to typer positioner: lang og kort. En investor kan enten købe et aktiv (går længe) eller sælge det (går kort).
  • Teknisk analyse - en begyndervejledning Teknisk analyse - en begyndervejledning Teknisk analyse er en form for investeringsvurdering, der analyserer tidligere priser for at forudsige fremtidig prishandling. Tekniske analytikere mener, at de kollektive handlinger fra alle deltagere på markedet nøjagtigt afspejler alle relevante oplysninger og derfor tildeler værdipapirer løbende en fair markedsværdi.