IPO (indledende offentlig udbud) - Hvordan virksomheder vurderes og noteres

En første børsintroduktion (IPO) er det første salg af aktier Aktier Hvad er en aktie? En person, der ejer aktier i et selskab, kaldes en aktionær og er berettiget til at kræve en del af virksomhedens resterende aktiver og indtjening (hvis virksomheden nogensinde opløses). Udtrykkene "aktier", "aktier" og "egenkapital" bruges ombytteligt. udstedt af et selskab til offentligheden. Forud for en børsintroduktion betragtes et selskab som et privat selskab, normalt med et lille antal investorer (stiftere, venner, familie og forretningsinvestorer som venturekapitalister Venturekapital Venturekapital er en form for finansiering, der giver midler til et tidligt stadium, nye virksomheder med stort vækstpotentiale i bytte for egenkapital eller en ejerandel Venturekapitalister tager risikoen for at investere i startup-virksomheder,med håb om, at de vil tjene betydelige afkast, når virksomhederne bliver en succes. eller engelinvestorer Engelinvestor En engelinvestor er en person eller et firma, der tilvejebringer kapital til nystartede virksomheder til gengæld for egenkapital eller konvertibel gæld. De kan give en engangsinvestering eller en løbende kapitalinjektion for at hjælpe virksomheden med at komme igennem de vanskelige tidlige stadier. ). Når et selskab gennemgår en børsintroduktion, er offentligheden i stand til at købe aktier og eje en del af virksomheden for første gang. En børsnotering kaldes ofte ”offentliggørelse”, og garantiprocessen ledes typisk af en investeringsbank IBD - Investment Banking Division IBD er et akronym for Investment Banking Division inden for den samlede investeringsbank. IBD har ansvaret for at arbejde med virksomheder, institutioner,og regeringer til at foretage kapitalindsamling (garanti på aktie-, gælds- og hybridmarkeder) samt til gennemførelse af fusioner og opkøb.

Initial Public Offering (IPO)

Årsager til, at virksomheder gennemgår en børsintroduktion

Virksomheder, der søger at vokse, bruger ofte et indledende offentligt udbud til at rejse kapital. Den største fordel ved en børsintroduktion er den yderligere indsamlede kapital. Den tilvejebragte kapital kan bruges til at købe yderligere materielle anlægsaktiver PP&E (materielle anlægsaktiver) PP&E (materielle anlægsaktiver og udstyr) er en af ​​de langfristede aktiver, der findes i balancen. PP&E påvirkes af Capex, afskrivninger og overtagelser / dispositioner af anlægsaktiver. Disse aktiver spiller en nøglerolle i den økonomiske planlægning og analyse af en virksomheds drift og fremtidige udgifter (PPE), finansierer forskning og udvikling (F&U), udvider eller afbetaler eksisterende gæld. Der er også en øget bevidsthed om en virksomhed gennem en børsintroduktion, der typisk genererer en bølge af potentielle nye kunder.

De største børsintroduktioner i USA:

  • Alibaba Group børsintroduktion med 25 mia. $ Indsamlet (september 2014)
  • Visa-børsintroduktion med 17,9 mia. Dollars indsamlet (marts 2008)
  • Facebook-børsintroduktion med 16 mia. $ Indsamlet (maj 2012)
  • General Motors børsintroduktion med 5,8 mia. Dollars indsamlet (november 2017)

Derudover kan private investorer / stiftende partnere / venturekapitalister bruge en børsintroduktion som en exitstrategi. For eksempel, da Facebook blev offentligt, solgte Mark Zuckerberg næsten 31 millioner aktier til en værdi af 1,1 mia. US $. Et offentligt udbud er en af ​​de mest almindelige måder, hvorpå venturekapitalister tjener et betydeligt beløb.

Den vigtigste grund til at blive offentligt ... at skaffe penge!

IPO - skaff penge

Trin i et indledende offentligt udbud (IPO)

Det første skridt i et indledende offentligt udbud er at ansætte en investeringsbank eller banker til at håndtere børsintroduktionen. Investeringsbanker kan enten arbejde sammen med en, der går foran, eller en bank kan arbejde alene.

Dernæst deltager alle involverede i børsintroduktionen - ledelsesteamet, revisorer, revisorer, de garanterende banker, advokater og Securities and Exchange Commission (SEC) eksperter - til et møde for at diskutere udbuddet og bestemme tidspunktet for arkivering. Lignende møder sker gennem hele forsikringsprocessen.

Efter mødet kræves der due diligence for virksomheden for at sikre, at registreringserklæringerne er korrekte. Opgaver inkluderer due diligence på markedet, legal diligence og IP-due diligence, finansiel og skattelig due diligence.

Slutresultatet af due diligence er S-1 registreringserklæringen. Oplysningerne i opgørelsen inkluderer historiske regnskaber, nøgledata, virksomhedsoversigt, risikofaktorer og mere.

Der afholdes et præ-IPO analytikermøde, efter at S-1 registreringserklæringen er indgivet for at informere bankfolk og analytikere om virksomheden. Bankfolk og analytikere orienteres også om, hvordan man sælger virksomheden til investorer. Et foreløbigt prospekt kan også udarbejdes.

Pre-marketing gennemføres for at afgøre, om institutionelle investorer kan lide sektoren og virksomheden og den pris, de sandsynligvis ville være villige til at betale pr. Aktie. I forbindelse med den interne værdiansættelse fastsættes et prisinterval for udbuddet af bankerne. S-1 registreringserklæringen ændres med prisintervallet.

Efter præ-marketing arbejdet og S-1 registreringserklæringen er afsluttet, leder ledelsesteamet rundt for at mødes med investorer og markedsføre virksomheden. Det er en meget vigtig proces, da ordrer på antallet af aktier fra investorer og den pris, de er villige til at betale, bestemmes. Prisintervallet kan revideres yderligere.

Ledelsesteamet vil mødes med investeringsbankerne for at beslutte den endelige pris på aftalen baseret på ordrer. Hvis der er mange ordrer (overtegnet), vil virksomheden prissætte aktierne højere.

Når børsintroduktionen er prissat, tildeler investeringsbankerne aktier til investorer, og aktien begynder at handle på markedet for offentligheden til at købe og sælge.

Udfordringer fra en offentlig notering

Selv om der er fordele ved at blive offentligt, er der også bemærkelsesværdige ulemper at overveje. En børsintroduktion (IPO) kan tage alt fra seks måneder til et år. I løbet af denne tid er ledelsesteamet sandsynligvis fokuseret på børsintroduktionen, hvilket skaber et potentiale for andre områder af virksomheden at lide.

I USA overvåges offentlige virksomheder af Securities and Exchange Commission (SEC). Offentlige virksomheder består af tusinder af aktionærer og er underlagt regler og regler. Der skal dannes en bestyrelse, og der skal gives kvartalsvis revision af finansielle og regnskabsoplysninger. At gå offentligt er en dyr proces, og det er derfor historisk, at kun private virksomheder med stærke fundamentale forhold og et stort rentabilitetspotentiale gennemgår en børsintroduktion. Endelig er oplysningerne fra et offentligt selskab let tilgængelige online, hvilket kan være nyttigt for konkurrenterne.

Virksomhedsværdiansættelse

Investeringsbankfolk Hvad gør investeringsbankfolk? Hvad gør investeringsbankfolk? Investeringsbankfolk kan arbejde 100 timer om ugen ved at udføre forskning, finansiel modellering og bygningspræsentationer. Selvom det har nogle af de mest eftertragtede og økonomisk givende positioner i banksektoren, er investeringsbank også en af ​​de mest udfordrende og svære karriereveje, bruger Guide til IB meget tid på at sætte pris på, at virksomheden bliver offentlig. I sidste ende vil det være investorerne, der beslutter, hvad virksomheden er værd, når de beslutter at deltage i udbuddet, og når de køber / sælger aktier, efter at det begynder at handle på børsen.

De vigtigste metoder, som bankfolk bruger til at værdsætte virksomheden, før den bliver børsnoteret, er:

  • Finansiel modellering Hvad er finansiel modellering Finansiel modellering udføres i Excel for at forudsige en virksomheds økonomiske resultater. Oversigt over, hvad der er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor opbygge en model. (diskonteret pengestrømsanalyse / DCF-analyse)
  • Sammenlignelig virksomhedsanalyse Sammenlignelig virksomhedsanalyse Sådan udføres sammenlignelig virksomhedsanalyse. Denne guide viser dig trin for trin, hvordan du opbygger sammenlignelig virksomhedsanalyse ("Comps"), inkluderer en gratis skabelon og mange eksempler. Comps er en relativ værdiansættelsesmetode, der ser på forholdet mellem lignende offentlige virksomheder og bruger dem til at udlede værdien af ​​en anden virksomhed
  • Analyse af præcedens transaktioner Analyse af præcedens transaktioner Analyse af præcedens transaktioner er en metode til værdiansættelse af virksomheder, hvor tidligere M & A-transaktioner bruges til at vurdere en sammenlignelig virksomhed i dag. Almindeligvis benævnt "præcedenser" bruges denne værdiansættelsesmetode til at værdiansætte en hel virksomhed som en del af en fusion / overtagelse, der almindeligvis udarbejdes af analytikere

Ved at kombinere disse tre metoder er bankfolk i stand til at triangulere på, hvad de mener er en rimelig værdi, som en investor ville være villig til at betale for virksomheden.

diagram for at prisføre en børsintroduktion

Værdiansættelse kan være mere kunst end videnskab, og af denne grund har mange børsintroduktioner stor volatilitet i deres første par handelsdage.

Hvis du vil vide mere, skal du tjekke Finance kursus i forretningsværdiansættelse.

IPO Underpris

På trods af alt ovennævnte værdiansættelsesarbejde er der stadig en tendens til, at børsnotering af børsintroduktioner opstår, når virksomheder bliver børsnoterede (dvs. de er med vilje prissat betydeligt lavere end den første dags handelspris). For eksempel blev LinkedIn Corporation børsnoteret til $ 45 pr. Aktie, men handlede så højt som $ 122 ved udgangen af ​​dagen. Dette omtales ofte som "at efterlade penge på bordet."

Forsikring af et offentligt udbud kan være katastrofalt for en virksomhed. Antag, at virksomhed A priser sin børsintroduktion på en million til $ 20 pr. Aktie. Hvis aktierne ender med $ 40 pr. Aktie, vil det indikere, at Company A modtog $ 20 millioner (1 million * $ 20), når det kunne have tjent 40 millioner $ (1 million * $ 40), hvis børsintroduktionen ikke var underpris.

En populær teori inden for virksomhedsfinansiering af, hvorfor børsintroduktioner er underpris, kan illustreres med følgende eksempel:

Antag, at der er to kategorier af investorer, der investerer i en børsintroduktion - insidere og resten af ​​markedet (outsidere). Insidere kender den faktiske værdi af virksomheden og vil holde sig væk, hvis den er for dyr. Hvis børsnoteringen er underpris, køber insidere aktierne.

Udenforstående kender ikke den faktiske værdi af virksomheden, men ved at insidere ved. Med denne viden følger udenforstående med insiderens handling:

  1. Hvis børsnoteringen er underpris, ville alle købe aktier.
  2. Hvis børsnoteringen er for dyr, køber insidere ikke. Ved at vide dette vil udenforstående heller ikke købe sig ind i udbuddet.

Det er således i udstederens og dens banks bedste interesse at underprisere udbuddet.

Andre ressourcer

Tak, fordi du læste denne vejledning til forståelse af garantiprocessen til et børsintroduktion! Finance's mission er at hjælpe dig med at fremme din karriere, og med det i tankerne vil de yderligere finansressourcer nedenfor hjælpe dig på din vej:

  • Kapitalmarkeder Aktiekapitalmarked (ECM) Aktiekapitalmarkedet er en delmængde af kapitalmarkedet, hvor finansielle institutioner og virksomheder interagerer for at handle med finansielle instrumenter
  • Værdiansættelsesmetoder Værdiansættelsesmetoder Når en virksomhed vurderes som en igangværende virksomhed, er der tre hovedvurderingsmetoder, der anvendes: DCF-analyse, sammenlignelige virksomheder og præcedenstransaktioner. Disse værdiansættelsesmetoder bruges i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, private equity, virksomhedsudvikling, fusioner og opkøb, gearede opkøb og finansiering
  • M&A Process Fusioner Acquisitions M&A Process Denne guide fører dig gennem alle trin i M & A-processen. Lær, hvordan fusioner og opkøb og aftaler gennemføres. I denne vejledning skitserer vi anskaffelsesprocessen fra start til slut, de forskellige typer erhververe (strategiske vs. økonomiske køb), betydningen af ​​synergier og transaktionsomkostninger
  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til økonomisk modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere