Variabel overhead effektivitetsvariation - Oversigt, formel, risiko for fejl

Variabel overhead effektivitetsvarians er et mål for virkningen af ​​forskellen mellem den reelle tid, det tager i produktionen af ​​et produkt, og den tid, som forretningsenheden budgetterede for det. Således kan det skyldes en forskel i produktiv effektivitet.

Variabel overheadeffektivitetsvariation

Produktivitetseffektivitetsvariansen er forskellen mellem antallet af arbejdstimer Arbejdskraft KPI'er Hvordan kan vi overvåge arbejdsstyrken? Regeringer og økonomer henviser normalt til tre vigtigste nøglepræstationsindikatorer (KPI'er) for at vurdere styrken af ​​en nations arbejdsstyrke, der kræves for at fremstille et bestemt antal af et produkt og det budgetterede antal timer. Forskellen kan være betydelig og skal redegøres for.

Variabel overhead effektivitetsvarians er en af ​​de faktorer, der påvirker den samlede variabel overhead varians. Den anden vigtige faktor er variabel overheadforbrugsvarians.

Variabel overheadeffektivitetsvariation - formel

Variabel overheadeffektivitetsvarians er i det væsentlige et regnskabsmæssigt trick, der beregnes ved at multiplicere forskellen mellem den faktiske og budgetterede arbejdede timer med den standardvariabel overheadrate pr. Time. Formlen til beregning af variabel overhead effektivitetsvarians er:

Variabel overheadeffektivitetsvariation - formel

Når en gunstig afvigelse opnås, betyder det, at de faktiske arbejdstimer i den givne periode var mindre end de budgetterede timer. Det resulterer i anvendelsen af ​​den almindelige overheadrate på færre timer, hvilket betyder, at de samlede udgifter Udgifter En udgift er en type udgift, der strømmer gennem resultatopgørelsen og trækkes fra indtægterne for at nå nettoindkomsten. På grund af periodiseringsprincippet indregnes omkostninger, når de afholdes, ikke nødvendigvis når de betales for. afholdes, reduceres med en faktor, der mindsker antallet af arbejdstimer. Det betyder ikke nødvendigvis, at virksomheden rent faktisk har haft en lavere omkostning. Det antyder simpelthen, at der blev set en forbedring i den samlede allokeringsbase, der blev brugt til at anvende generalomkostninger.

Risiko for fejl

Variablen overhead effektivitetsvarians bruger input leveret af forskellige afdelinger inden for organisationen Typer af organisationer Denne artikel om de forskellige typer organisationer udforsker de forskellige kategorier, som organisationsstrukturer kan falde i. Organisatoriske strukturer. Oplysninger om produktionsomkostninger indsendes af virksomhedens produktionsafdeling. Den anslåede arbejdstid for at imødekomme outputkrav estimeres af det personale, der er ansvarlig for industriel ingeniørarbejde og produktionsplanlægning.

Fremskrivninger er baseret på to ting: den historiske og estimerede medarbejdereffektivitet eller arbejdsproduktivitet og udstyrets kapacitetsniveauer med afskrivninger.

Der er en iboende risiko for at nå frem til en varians, der ikke repræsenterer en virksomheds faktiske præstation på grund af en fejlmargin. Fejlen kan være et direkte resultat af en forkert estimering eller registrering af det almindelige antal arbejdstimer. Derfor skal gyldigheden af ​​den underliggende standard eller mangel på den tages med i undersøgelsen af ​​den variable overhead effektivitetsvarians.

Eksempel

Antag, at omkostningsregnskabspersonalet i Company X har beregnet, at virksomhedens produktionspersonale skal arbejde 10.000 timer om måneden. Virksomheden afholder også en omkostning på $ 100.000 om måneden som sine variable omkostninger. De givne oplysninger er stort set baseret på historiske og forventede arbejdsmønstre.

Et par måneder senere besluttede firma X at installere et nyt materialehåndteringssystem. Det formodes at have en betydelig indvirkning på produktionseffektiviteten. Den samlede effektivitet forbedres, og de samlede arbejdstimer i løbet af måneden falder til 9.000 fra de tidligere 10.000. I dette tilfælde er variablen overhead effektivitetsvarians som følger:

Givet information :

Standard timer = 10.000

Arbejdede timer = 9.000

Beregning :

Standard omkostninger pr. Time = afholdte omkostninger / standard timer

= $ 100.000 / 10.000

= $ 10

Derfor etablerede virksomheden en variabel overhead på $ 10 pr. Time.

$ 10 Standard overheadhastighed / time x (9.000 arbejdede timer - 10.000 standardtimer)

= $ 10.000 (Variabel overheadeffektivitetsvariation)

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte med at fremme din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Skabelon til variansanalyse Variansanalyseskabelon Denne skabelon til variansanalyse guider dig gennem processen med variansanalyse ved hjælp af kolonnemetoden. Variationsanalyse kan sammenfattes som en analyse af forskellen mellem planlagte og faktiske tal. Summen af ​​alle afvigelser giver oplysninger om de over- eller underanvendte værdier for virksomhedens r
  • Regnskabsfilosofi Regnskabsfilosofi Regnskabsfilosofien omfatter de generelle regler, koncepter og ideer omkring udarbejdelse og revision af regnskaber og økonomiske
  • Variansformel Variansformel Variansformlen bruges til at beregne forskellen mellem en prognose og det faktiske resultat.
  • Budgettering og prognosekursus