Finansielle modelleringsbøger - Liste og oversigt over de bedste bøger

Den bedste måde at lære økonomisk modellering Hvad er finansiel modellering Finansiel modellering udføres i Excel for at forudsige en virksomheds økonomiske resultater. Oversigt over, hvad der er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor opbygge en model. er gennem praksis. Men hvordan kan du øve, hvis du ikke ved, hvor du skal starte? Mange starter med videobaseret træning (som vi tilbyder i vid udstrækning), mens andre stadig foretrækker gode gammeldags bøger. For alle, der foretrækker at lære ved at læse og studere fra bøger, er dette stedet for dig. Vi har samlet i denne vejledning, hvad vi mener er de otte vigtigste og mest nyttige økonomiske modelleringsbøger.

Hvis læsning er din præference, anbefaler vi, at du supplerer disse bøger med vores videobaserede kurser, så du kan se en instruktør oprette en økonomisk model trin for trin i Excel.

Finansielle modelleringsbøger

Liste over de bedste finansielle modelleringsbøger

1. Mestring af økonomisk modellering i Microsoft Excel - Alastair Day

Alastair Day's bog er en fremragende bog for alle, der ønsker at mestre økonomisk modellering i Excel. Forfatteren gør et stort stykke arbejde med at gøre komplekse emner enkle og lette at forstå, hvilket gør bogen stærkt anbefalet.

De vigtigste emner, der er dækket af Dags økonomiske modelleringsbog, inkluderer:

 • Regnearkdesign, metoder og processer
 • Teknikker til kontrol og forbedring af eksisterende modeller
 • Sådan undgår du dyre fejl ved at teste hvert scenarie
 • Hvilke Excel-formler og -funktioner, der skal bruges til forskellige ting, og hvordan man opdager nye variabler

Se vores gratis guide til økonomisk modellering Gratis guide til økonomisk modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere om modellering af bedste praksis!

2. Finansiel modellering i praksis: En kortfattet guide til mellemliggende og avancerede niveauer - Michael Rees

Rees bog lavede let vores liste over de bedste økonomiske modelleringsbøger. Det er meget engagerende, let at læse, og nogle af de mest interessante og vigtige emner, der er omfattet af det, inkluderer:

 • Excel-funktioner og de værktøjer, der er særlig relevante for økonomisk modellering
 • Sådan designer, strukturerer og bygger du modeller, der er relevante, nøjagtige og let forståelige
 • Modellering og sammenkædning af de 3 årsregnskaber Hvordan de 3 årsregnskaber er knyttet sammen Hvordan er de 3 årsregnskaber knyttet sammen? Vi forklarer, hvordan man forbinder de 3 årsregnskaber til økonomisk modellering og værdiansættelse i Excel. Forbindelser mellem nettoindtægt og tilbageholdt indtjening, PP&E, afskrivninger, kapitaludgifter, driftskapital, finansieringsaktiviteter og kontantbalance
 • Tilføjelser som @RISK og PrecisionTree til risikomodellering
 • Hvordan VBA kan bruges i en række praktiske økonomiske modelleringssituationer

økonomisk modelleringsvideo

3. Bedste fremgangsmåder til analyse af aktier - James Valentine

James Valentins bog er en klassiker og gør derfor de tre bedste på vores liste. Rettet mod aktieforskning Aktieforskningsoversigt Fagfolk inden for aktieforskning er ansvarlige for at producere analyser, anbefalinger og rapporter om investeringsmuligheder, som investeringsbanker, institutioner eller deres kunder kan være interesseret i. Afdelingen for aktieforskning er en gruppe af analytikere og associerede virksomheder. Denne oversigtsguide for egenkapital, bogen giver yderst praktisk og nyttig rådgivning til alle, der ønsker en karriere inden for dette felt. Det omfatter:

 • Materiale om værdiansættelse, due diligence og adfærdsmæssig finansiering
 • Forfatterens egne erfaringer med at arbejde med Excel, hvilket tilføjer materialet mere dybde
 • Oplysninger om vigtigheden af ​​klar kommunikation
 • Hvordan man forholder sig til ledelsen af ​​dækkede virksomheder
 • Excel tip og tricks (omfattet omfattende i denne bog)

Tjek Finance finansielle modelleringskurser online.

4. Finansiel analyse og modellering ved hjælp af Excel og VBA - Chandan Sengupta

Nummer fire på vores liste over de bedste økonomiske modelleringsbøger er af Chandan Sengupta, der dykker ned i VBA-verdenen, når det gælder Excel-modeller. Hvis du vil lære at integrere VBA i dine modeller, er Senguptas bog bestemt noget for dig! De vigtigste højdepunkter inkluderer:

 • Funktioner i Excel, der er vigtige for økonomisk analyse og modellering, såsom Ribbon, PivotTables, dataanalyse og statistisk analyse
 • Finansiel analyse og modellering og avancerede funktioner i Excel og VBA, undervist ved hjælp af en trin-for-trin, "hands-on", lær-ved-at-gøre-tilgang
 • Lære, hvordan man effektivt skriver formler for at besvare spørgsmål, hvis-hvad og finde iterative løsninger på problemer
 • Sådan får du mest ud af Excel- og VBA-metoder VBA-metoder En VBA-metode er et stykke kode, der er knyttet til et VBA-objekt, en variabel eller en datareference, der fortæller Excel, hvilken handling der skal udføres i forhold til det objekt. Kopiering, indsættelse og valg er blot nogle eksempler på VBA-metoder, der kan udføres.

5. Finansiel modellering - Simon Benninga

En anden klassiker på listen over finansielle modelleringsbøger, der skal læses. Benningas bog er 100% fokuseret på én ting: økonomisk modellering. Hvis du vil afrunde dine færdigheder fuldt ud og blive en ægte Excel-"mester", anbefaler vi denne bog. Nøglepunkter inkluderer:

 • Brug af Excel-software til at løse økonomiproblemer
 • Eksempler brugt i bogen trækker på faktiske virksomhedsdata
 • Tip til at hente aktuelle data fra internettet
 • Begreber vedrørende moderne virksomhedsfinansiering, investeringer og derivater

Eksempel på økonomisk modellering

Lær økonomisk modellering med Finance online finansielle modelleringskurser.

6. En praktisk guide til investeringsbank og privat kapital - Paul Pignataro

Denne bog har en unik vinkel på sin tilgang, hvilket er nyttigt for dem, der retter sig mod karriere inden for investment banking, Investment Banking Career Path Investment bank karrierevejledning - planlæg din IB karrierevej. Lær om investeringsbanklønninger, hvordan man ansættes, og hvad man skal gøre efter en karriere i IB. Investeringsbankafdelingen (IBD) hjælper regeringer, virksomheder og institutioner med at rejse kapital og gennemføre fusioner og opkøb (M&A). eller stræber efter at arbejde i private equity Private Equity Karriere Profil Private equity analytikere og associerede virksomheder udfører lignende arbejde som i investment banking. Jobbet inkluderer finansiel modellering, værdiansættelse, lange timer og høj løn. Private equity (PE) er en almindelig karriereudvikling for investeringsbankfolk (IB). Analytikere i IB drømmer ofte om at "gradere" til købsiden eller hedgefondsledelse.Du bliver ikke skuffet, hvis du tager dig tid til at læse denne bog! Nogle højdepunkter inkluderer:

 • Oversigt over nøgleprincipperne for investeringsbankjob Gennemse jobbeskrivelser: krav og færdigheder til jobannoncer i investeringsbank, aktieforskning, skatkammer, FP&A, virksomhedsfinansiering, regnskab og andre finansområder. Disse jobbeskrivelser er udarbejdet ved at tage de mest almindelige lister over færdigheder, krav, uddannelse, erfaring og andet, private equity og M & A-processen Fusioner Acquisitions M&A Process Denne guide fører dig gennem alle trin i M & A-processen. Lær, hvordan fusioner og opkøb og aftaler gennemføres. I denne vejledning skitserer vi anskaffelsesprocessen fra start til slut, de forskellige typer erhververe (strategiske vs. økonomiske køb), betydningen af ​​synergier og transaktionsomkostninger
 • En trin-for-trin metode til analyse af virksomheder for M & A-tilbud
 • Regnskabsopgørelser og værdiansættelsesmetoder Værdiansættelsesmetoder Når en virksomhed vurderes som en igangværende virksomhed, er der tre hovedvurderingsmetoder, der anvendes: DCF-analyse, sammenlignelige virksomheder og præcedenstransaktioner. Disse værdiansættelsesmetoder anvendes i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, private equity, virksomhedsudvikling, fusioner og opkøb, gearede opkøb og finansiering anvendt i fusioner og opkøb
 • Håndbog til investeringsbankfolk og forretningsstuderende, der ønsker at komme ind i marken
 • Gennemgår modelbygning og værdiansættelsesproces i detaljer

7. Finansiel modellering for virksomhedsejere og iværksættere - Tom Y. Sawyer

Tom Sawyers Excel-guide er perfekt til virksomhedsejere, højtstående virksomhedsledere og ledere. Den inkorporerer finansiel modellering med grundlæggende forretningsprincipper og forretningsplaner og giver trinvise metoder til håndtering af specifikke forretningsproblemer. Blandt de vigtigste højdepunkter i denne bog er alle følgende:

 • Sådan forbinder du forretningsplanlægning med en økonomisk model på en enkel og direkte måde
 • Designet til at betjene iværksættere og ejere af mindre virksomheder
 • Lær, hvordan du let formulerer og tester forskellige hypoteser og antagelser om din forretningsmodel
 • Tilbyder en enkel, ligetil metode til at oprette planer og analysere forskellige mulige stier til en opstartsfinansiel model
 • Nøgler til, hvordan man opretholder et projektledelsesperspektiv, der hjælper dig med konstant at fokusere din tid og energi på de mest relevante / presserende opgaver for effektiv vækst i din virksomhed

8. Opbygning af økonomiske modeller - John Tjia

John Tjias bog giver læserne god viden om, hvordan man bruger Excel-værktøjer til at skabe robuste økonomiske modeller, der er lette for brugerne at forstå. Med andre ord er det fremragende til at lære at sammensætte klare, overbevisende præsentationer. Det leder dig gennem, hvordan du udvikler en projektionsmodel, hvor du dedikerer individuelle kapitler til hver fase af processen. Bogens nøglekomponenter inkluderer følgende:

 • Projektionsmodeller - Hvad de er, hvordan de bruges, og hvordan de kan variere mellem brancher
 • Regnskab og økonomikoncepter, der understøtter arbejdsmæssige økonomiske modeller
 • Detaljerede anvisninger til brug af regnearksoftware til at oprette dynamisk effektive økonomiske modeller
 • Fremstilling og design af en projektionsmodel, der giver brugeren mulighed for hurtigt at ændre input til følsomhedsanalyse

Flere økonomiske modelleringsressourcer

Vi håber, at dette har været en nyttig guide til de bedste økonomiske modelleringsbøger til at lære, hvordan man bygger modeller alene. Yderligere finansieringsressourcer, som du måske finder nyttige, er:

 • Gratis finansiel modelleringsguide Gratis finansiel modelleringsvejledning Denne økonomiske modelleringsvejledning dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere
 • Sådan bliver du en god finansanalytiker Analyst Trifecta®-guide Den ultimative guide til, hvordan du kan være en finansanalytiker i verdensklasse. Vil du være en finansanalytiker i verdensklasse? Ønsker du at følge branchens førende bedste praksis og skille sig ud fra mængden? Vores proces, kaldet The Analyst Trifecta®, består af analytics, presentation & soft skills
 • Finansielle modelleringsfærdigheder Finansielle modelleringsevner Lær de 10 vigtigste økonomiske modelleringsevner, og hvad der kræves for at være god til økonomisk modellering i Excel. De vigtigste færdigheder: regnskab
 • Typer af finansielle modeller Typer af finansielle modeller De mest almindelige typer af økonomiske modeller inkluderer: 3-opgørelsesmodel, DCF-model, M & A-model, LBO-model, budgetmodel. Oplev de 10 bedste typer