Årligt samlet afkast - Oversigt, formel, applikationer

Et årligt samlet afkast er det optjente afkast på en investering hvert år. Det beregnes som et geometrisk gennemsnit af afkastet for hvert år optjent over en periode. Det er også kendt som den sammensatte årlige vækstrate (CAGR) CAGR CAGR står for den sammensatte årlige vækstrate. Det er et mål for en investerings årlige vækstrate over tid, hvor der tages højde for effekten af ​​sammensætning. .

Årligt samlet afkast

Den årlige afkast giver investorer mulighed for at sammenligne investeringer med forskellige tidslængder. Mens det giver investorerne en forhåndsvisning af investeringerne, antyder det årlige samlede afkast ikke noget om kursudsving eller investeringers uforudsigelighed.

Formel for årligt samlet afkast

1. Hvis en investor får det årlige afkast for hvert år i løbet af investeringsperioden, beregnes det årlige samlede afkast ved hjælp af følgende formel:

Annualiseret samlet afkast - formel

Hvor:

  • R 1 er året 1 årligt afkast
  • R 2 er det år 2 årlige afkast, og så videre
  • n er antallet af år

For eksempel købte en investor tidligere 150 aktier for hver $ 20 og besluttede at holde på disse aktier i to år. Aktien stiger med 15% i indeværende år og stiger med 12% året efter. Hvad bliver det årlige samlede afkast for den investering, der er holdt i to år?

Prøveberegning

Investoren tjener et afkast på 13,5% hvert år i de to år, hvor aktierne blev holdt.

2. Hvis det kumulative afkast er kendt, kan det samlede årlige afkast beregnes for en given periode, og investeringsperioden behøver ikke være i år. En investering kan afholdes i et givet antal dage, og i så fald kan det årlige samlede afkast beregnes ved hjælp af formlen:

Årligt samlet afkast - antal formler, der holdes dage

Hvor:

  • R er det kumulative afkast

Antag for eksempel, at en investor havde en investering i 650 dage, hvilket tjente et kumulativt afkast på 15,75%. Hvad bliver det årlige samlede afkast af investeringen?

Årligt samlet afkast - antal afholdte dage

Her tjener en investering, der giver et samlet afkast på 15,75%, et samlet årligt afkast på 8,56%.

3. Hvis en investor får investeringens indledende og endelige dollarværdi, kan det årlige samlede afkast beregnes ved hjælp af følgende formel:

Annualiseret samlet afkast - formel til indledende og endelig dollarværdi

Antag for eksempel, at en investor tidligere købte 100 aktier for hver $ 12 og besluttede at holde på aktierne i to år. Investoren modtager $ 1,50 pr. Aktie i kontant udbytte hvert år. Efter to år beslutter investoren at sælge alle aktierne til $ 15. Hvad er afkastet i de to år, som investoren ejede aktierne?

Startværdien af ​​investeringen = $ 12 * 100 = $ 1.200

Kontanter modtaget som udbytte over to års periode = $ 1,50 * 100 * 2 = $ 300

Værdi ved salg af aktierne = $ 15 * 100 = $ 1.500

Derfor er den endelige værdi af investeringen = $ 300 + $ 1.500 = $ 1.800

Årligt samlet afkast:

Prøveberegning 3

Derfor tjener investoren et årligt afkast på investeringen på 22,47% .

Praktiske applikationer

  • Virksomheder bruger det årlige samlede afkast til at forudsige deres økonomiske resultater, forudsat at de nuværende forhold vil være gældende.
  • Annualisering hjælper skatteydere med at konvertere skatteperioder på mindre end et år til en årlig periode, hvilket hjælper skatteyderne med at planlægge effektivt.
  • Kortfristede lånerenter og investeringer årliggøres til sammenligningsformål.

Absolut afkast vs. årligt samlet afkast

Et absolut afkast eller samlet afkast viser, hvordan investeringen udførte uden hensyntagen til investeringsperioden. Det fortæller en investor, hvor mange penge optjent investeringen har, og måler den procentvise gevinst eller tab i forhold til den oprindelige investeringsværdi.

For eksempel, hvis en investor investerede $ 20.000 og modtager $ 25.000 i slutningen af ​​tre år, gav investeringen et samlet afkast på (25.000 - 20.000) / 20.000 = 0,25 (dvs. 25%). Det overvejer dog ikke den periode på tre år, som investoren dedikerede til sikkerheden.

Mens det er simpelt at beregne et absolut afkast, kan det ikke bruges til at sammenligne investeringer med forskellige tidsperioder. Tværtimod udtrykker et årligt samlet afkast investeringsafkastet Return on Investment (ROI) Return on Investment (ROI) er et resultatmål, der bruges til at evaluere afkastet af en investering eller sammenligne effektiviteten af ​​forskellige investeringer. udtrykt i et år. Derfor kan investeringer med forskellige tidsrammer let sammenlignes.

F.eks. Ville det være rimeligt at vælge sidstnævnte mellem to investeringer med et samlet samlet afkast på henholdsvis 8,5% og 9,8%. Det årlige samlede afkast tager højde for effekten af ​​sammensætning og enten projekterer eller reducerer tidsperioden for absolut afkast til et år.

Vigtigste takeaways

  • Det årlige samlede afkast er det afkast, som en investering tjener hvert år i en given periode.
  • Det er nyttigt, når man sammenligner investeringer med forskellige tidsperioder.
  • Det årlige samlede afkast kan bruges til at forudsige resultatet for et aktiv eller en virksomhed. På grund af markedsvolatilitet og andre forhold kan forudsigelserne imidlertid ikke garanteres.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere ressourcer nedenfor:

  • Kontinuerligt sammensat afkast Kontinuerligt sammensat afkast Kontinuerligt sammensat afkast er, hvad der sker, når den optjente rente på en investering beregnes og reinvesteres tilbage på kontoen i et uendeligt antal perioder. Renten beregnes på hovedstolbeløbet og den akkumulerede rente over de givne perioder
  • CAGR-lommeregner CAGR-lommeregner Denne CAGR-lommeregner hjælper dig med at bestemme den sammensatte årlige vækstrate for en investering. CAGR er et stort mål for vækst, da det isolerede effekten af ​​blanding på vækst, som undertiden er skjult på andre målinger for vækst. CAGR står for sammensat årlig vækstrate.
  • Return of Return Return of Return Return of Rate (ROR) er gevinsten eller tabet af en investering over en periode, der er sammenlignet med de oprindelige omkostninger ved investeringen udtrykt i procent. Denne vejledning lærer de mest almindelige formler
  • Investering: En nybegynderguide Investering: En begyndervejledning Finansiel guide til investering for begyndere lærer dig det grundlæggende ved at investere og hvordan du kommer i gang. Lær om forskellige strategier og teknikker til handel og om de forskellige finansielle markeder, som du kan investere i.