Markedsleder - Oversigt, fordele og ulemper

Markedsleder henviser til en virksomhed, der har den største markedsandel Markedsandel Markedsandel henviser til den del eller procentdel af et marked, der optjenes af et firma eller en organisation. Med andre ord er en virksomheds markedsandel dens samlede i den sektor, den opererer i. En markedsleder vil typisk have den største brøkdel af det samlede salg på et givet marked.

Markedsleder

En markedsleder har en tendens til at overgå sine konkurrenter i målinger, der måler forretningssucces. Målene inkluderer brandloyalitet, distributionsdækning, image, pris, opfattet værdi Brand Equity I markedsføring refererer brand equity til værdien af ​​et brand og bestemmes af forbrugerens opfattelse af brandet. Brand equity kan være positiv eller rentabilitet, salgsfremmende udgifter osv. De kan påvirke aspekter såsom distribution, positionering osv.

Resumé

  • Markedsleder henviser til en virksomhed, der har den største markedsandel i den sektor, den opererer i.
  • Virksomheder, der ender med at være markedsledere, er de, der var de første til at udvikle et produkt eller en tjeneste, dvs.
  • Markedsledere nyder ikke kun enorm lønsomhed og brandloyalitet, men er også i stand til at minimere deres inputomkostninger ved at forhandle med leverandører.

Den første flytteres fordel

Normalt er virksomheder, der ender med at være markedsledende, dem, der var de første til at udvikle et produkt eller en service Produkter og tjenester Et produkt er en håndgribelig vare, der markedsføres til erhvervelse, opmærksomhed eller forbrug, mens en tjeneste er en immateriel vare. , der stammer fra. Det gør det muligt for en virksomhed at sætte tonen for meddelelser om fordelene ved deres produkt, definere dets ideelle egenskaber og til sidst blive et brand, der er sammensat med tilbudet.

Det betyder, at innovation spiller en stor rolle i at skabe en markedsleder, og at lederen bevarer denne position. En virksomhed skal investere kraftigt i markedsundersøgelser for at lette produktudviklingen, så dens tilbud er nyt nok til at tiltrække en betydelig procentdel af forbrugerbasen.

Virksomheden skal derefter holde øje med markedstendenser og med jævne mellemrum indsamle forbrugerfeedback for at bevare sin position som markedsleder. Det betyder også at fokusere på finessering af sit kundeservice og vedligeholdelsesaspekt af produktudbuddet.

De kan også bruge oplysningerne til at forbedre produktets egenskaber, så de kan tilbyde forbedrede varianter på markedet. De fleste virksomheder lancerer således flere mærker, der tilbyder varianter af det samme produkt. Det gør det muligt for virksomheden at forblive markedsleder, samtidig med at den henvender sig til en række forskellige forbrugere.

Markedsledere - eksempler

I Indien er topsælgeren af ​​ramen nudler et mærke kaldet Maggi, som er blevet et udtryk brugt ombytteligt med ramen nudler. Tilsvarende introducerede Sony en MP3-afspiller kaldet Walkman, som var mere almindelig end selve udtrykket MP3-afspiller. Apple sælger også MacBooks og iPhones, mens andre virksomheder sælger laptops og smartphones.

Fordele ved at være markedsleder

Markedsledere er ofte i stand til at udnytte deres position for at øge omkostningseffektiviteten. Ikke kun er de i stand til at ansætte store stordriftsfordele Stordriftsfordele Stordriftsfordele refererer til den omkostningsfordel, som et firma oplever, når det øger sit produktionsniveau. Fordelen opstår på grund af det omvendte forhold mellem faste enheder pr. produceret mængde. Jo større produktionsmængde, jo lavere er de faste omkostninger pr. Enhed. Typer, eksempler, guide til at reducere produktomkostningerne pr. Enhed, men de bruger også deres first mover-fordel til at indstille pristendenser og i det væsentlige styre markedet.

Forbrugere har tendens til at købe for dyre produkter fra markedsledere, selv når de er opmærksomme på overpris, fordi det giver dem mulighed for at minimere risikoen. Markedsledere har stærk prestige og brandværdi. Stærk brand loyalitet gør det også muligt for dem ikke kun at fastholde eksisterende kunder, men også tiltrække nye.

En markedsleder har også en tendens til at være opmærksom på de købsbeslutninger, der træffes af sin forbrugerbase på grund af adgang til store datasæt. Det gør det muligt for dem at bruge aggressiv markedsføringspraksis for at styrke brandimaget af deres tilbud.

Markedsledere er i stand til at minimere deres inputomkostninger ved at forhandle med leverandører. Normalt tilbyder industrielle leverandører tunge rabatter, når mængden af ​​hver ordre øges. De tiltrækker også den højeste kvalitet af udviklingspartnere, når de outsourcer funktionerne i deres værdikæde. Det giver dem den bedst mulige tekniske ekspertise. De får også adgang til bedre distributionskanaler osv.

Ulemper ved at være markedsleder

Når en virksomhed dominerer en given branche, kan konkurrenter muligvis beskylde den for at monopolisere markedet. Det kan invitere antitrustlovgivere, markedsregulatorers opmærksomhed osv.

For eksempel er Amazon beskyldt for at have engageret sig i rovprissætningsteknikker igen og igen for at outsell sine konkurrenter og vinde markedsandel. Markedsledere har også tendens til aggressivt at forfølge overtagelser af potentielle konkurrenter, hvilket kan påvirke deres brandværdi.

Lær mere

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere ressourcer nedenfor:

  • Markedsdynamik Markedsdynamik Markedsdynamik henviser til de kræfter, der påvirker priser og adfærd hos producenter og forbrugere. Kræfterne resulterer i oprettelse af prissignaler
  • Predatory Pricing Predatory Pricing En rovprissætningsstrategi, et begreb, der almindeligvis bruges i markedsføring, henviser til en prisstrategi, hvor varer eller tjenester tilbydes til en meget lav pris
  • Globale industriledere Globale industriledere Finans-interviewserier indeholder værdifuld indsigt, historier og tip fra globale ledere i finansbranchen. Læs interviews for at få praktisk rådgivning og den motivation, du har brug for til at realisere dit fulde potentiale og fremme din karriere!
  • Industrianalyse Industrianalyse Industrianalyse er et markedsvurderingsværktøj, der bruges af virksomheder og analytikere til at forstå kompleksiteten i en industri. Der er tre almindeligt anvendte og