Viden vs visdom - Definition, forskelle, bro mellem kløften

Viden versus visdom kan betragtes som to sider af samme mønt, men de er tydeligt forskellige ting. Viden kan simpelthen betragtes som at have ”information”, mens visdom kan tænkes at have ”erfaring”. De er ikke gensidigt eksklusive eller iboende inkluderende: viden kræves ikke for at få visdom, og heller ikke en person er klog bare fordi de er kyndige.

viden vs informationViden (information).

Viden (information)

Viden består i at være i besiddelse af en samling af fakta, data, information Public Information Book (PIB) En Public Information Book (PIB) er et dokument, der samler tilgængelig offentlig information om en bestemt virksomhed. Generelt indeholder den information fra virksomhedens seneste årsrapport, aktieundersøgelsesrapporter, brancheinformation, nyhedsartikler og de seneste kvartalsvise indtjeningswebcasts eller konferenceopkald. om et emne, begivenhed, person - virkelig alt hvad der kan læres eller kendes. Viden kan erhverves over en periode ved at undersøge, studere, undersøge, observere eller opleve informationen. Det forstås eller anerkendes bedst som værende opmærksom på og forstå begreber og fakta, normalt med hensyn til et bestemt emne.

En person, der er vidende, anses generelt for at have en over gennemsnittet bevidsthed om "sandheder" - data eller information - især information, der vedrører et bestemt emne, og som betragtes som logisk, bevist og noget, der kan kendes endeligt.

Viden mod visdomVisdom (oplevelse).

Visdom (oplevelse)

Kendskab til fakta og information er noget af en visdom, idet en klog person får evnen til at sortere igennem og bestemme hvilke facetter af deres viden, der er stedsegrønne eller anvendelige i deres liv. The Art of Time Management for Better Work-Life Balance Mastering a god balance mellem arbejde og privatliv kan være lige så vigtigt som at skærpe tekniske færdigheder som f.eks. økonomisk modellering. I denne artikel deler vi tip om, hvordan man opretholder en god balance mellem arbejde og privatliv. eller i det mindste til en bestemt situation eller et sæt omstændigheder.

Visdom ses ofte som at have evnen til at tage viden og anvende den på en måde, der gør det muligt for dig at gøre dit liv mere meningsfuldt og tilfredsstillende. Det gør det muligt for enkeltpersoner at skelne, hvad der er primært vigtigt i en situation og derved handle på en sådan måde, at de høster den størst mulige fordel af situationen - med andre ord at træffe kloge valg.

I sidste ende er visdom at tage viden - information og fakta om verden og om mennesker - og rentabelt at anvende den i livet. Men visdom skærer også meget dybere end det, fordi det involverer at udvikle en intim forståelse af livet, hvordan verden fungerer, og hvordan viden påvirker andres liv på et personligt plan.

Visdom er ofte forbundet med erfaring. Folk taler ofte om hinanden om mennesker, der er kloge, og dem med masser af erfaring.

Bridging the Gap: Turning Knowledge into Wisdom

Det er langt lettere at søge og opnå viden, end det er at opnå visdom. Derfor er der meget mere "smarte mennesker" end der er "kloge mænd" (eller kvinder) i verden. Men med tilstrækkelig viden kan det være ret simpelt at bygge bro over kløften mellem tilstrækkelig information og klog anvendelse af information. Visdom er den gavnlige, praktiske anvendelse af viden.

Der er utallige eksempler på at oversætte information og viden til klog handling, herunder:

  • Læsning af blogs / artikler og lytning til foredrag om de bedste handelsstrategier Seks væsentlige færdigheder hos mesterhandlere Næsten enhver kan blive en erhvervsdrivende, men at være en af ​​mesterhandlerne kræver mere end investeringskapital og en tredelt dragt. Husk: der er et hav af enkeltpersoner, der ønsker at slutte sig til mesterhandlernes rækker og bringe den slags penge hjem, der følger med denne titel. at diversificere en portefølje og derefter øve og mestre strategierne
  • Læsning af artikler eller tale med en ernæringsekspert om de bedste måltider for at hjælpe en person med at tabe sig og derefter faktisk forberede og spise måltiderne
  • Se en video af den nyeste Zen-meditationsteknik for at hjælpe med afslapning og derefter omsætte teknikkerne i praksis

I en verden af ​​virksomhedsfinansiering består f.eks. Viden af ​​alle de oplysninger, der er indeholdt i en virksomheds årsregnskab. Tre regnskaber De tre regnskaber er resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse. Disse tre kerneudsagn er kompliceret. Visdom omfatter evnen til at evaluere denne viden - ved hjælp af færdigheder såsom økonomisk modellering og prognoser - og nå frem til en værdiansættelse, der nøjagtigt afspejler virksomhedens evne til at fungere som en rentabel forretningsvirksomhed.

Nøgle afhentning

Visdom vs viden er tæt sammenflettet. Visdom udnytter lønsom praksis de oplysninger, der læres gennem forfølgelsen af ​​viden. I enhver livsarena - måske især inden for forretning og finans - er besiddelse af både viden og visdom nøglerne til succes.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Emotionel intelligens Emotionel intelligens Emotionel intelligens, også kendt som den følelsesmæssige kvotient (EQ), er evnen til at styre ens følelser og andres følelser. For virksomhedsledere er høj EQ afgørende for succes. Denne guide dækker de fem elementer af følelsesmæssig intelligens og deres relevans for karakterisering af en succesrig leder. EQ vs IQ
  • Kaizen Kaizen Kaizen er et japansk ord (改善), der betyder "forbedring" eller "at forbedre." Når det anvendes på erhvervslivet, henviser kaizen til enhver handling, handling eller
  • Ledelse ved eksempel Ledelse ved eksempel Ledelse er en proces, hvor et individ påvirker andre menneskers adfærd og holdninger. At føre et godt eksempel hjælper andre mennesker med at se, hvad der ligger
  • Ledelsesteorier Ledelsesteorier Ledelsesteorier er begreber omkring anbefalede ledelsesstrategier, som kan omfatte værktøjer såsom rammer og retningslinjer, der kan implementeres i moderne organisationer. Generelt vil professionelle ikke kun stole på en ledelsesteori alene