Produktionsøkonomi - Lær, hvordan produktionsøkonomi fungerer

Produktion henviser til antallet af enheder, en virksomhed udsender over en given tidsperiode. Fra et mikroøkonomisk synspunkt skal et firma, der opererer effektivt, opnå god viden om sit samlede produkt, marginale produkt og gennemsnitlige produkt. I praksis kan virksomheder bruge tallene som målinger til at træffe bedre operationelle beslutninger.

Produktionsøkonomi

Short-Run og Long-Run

Kortvarig produktion refererer til den samlede produktion, som et firma kan opnå i en lille periode. Længden af ​​tidsperioden afhænger af, hvor hurtigt en virksomhed kan foretage ændringer i faste produktionsfaktorer såsom maskiner PP&E (ejendom, anlæg og udstyr) PP&E (ejendom, anlæg og udstyr) er en af ​​de langfristede aktiver, der findes på balancen. PP&E påvirkes af Capex, afskrivninger og overtagelser / dispositioner af anlægsaktiver. Disse aktiver spiller en nøglerolle i den økonomiske planlægning og analyse af en virksomheds drift og fremtidige udgifter, fabriksstørrelse, ledelse eller antal anlæg. På kort sigt kan virksomheder manipulere variable produktionsfaktorer såsom arbejdskraft, overarbejde eller råmaterialer for at justere produktionsniveauet.

Langsigtet produktion refererer til den produktion, som et firma kan opnå efter ændringer i deres maskiner, fabrikker, fabriksstørrelse, kapitalstruktur Kapitalstruktur Kapitalstruktur refererer til mængden af ​​gæld og / eller egenkapital, der anvendes af et firma til at finansiere dets drift og finansiering dets aktiver. Virksomhedens kapitalstruktur osv. Disse faktorer kræver mere tid til at manipulere end variable produktionsindgange og anses derfor for at være "faste" på kort sigt.

Overvej et olieraffinaderi, der ønsker at øge sin benzinproduktion. På kort sigt kunne raffinaderiet ansætte flere arbejdere, tilskynde til overarbejde eller købe større mængder råolie for at supplere produktionen og øge kapacitetsudnyttelsen. Hvis sådanne tiltag imidlertid ikke er tilstrækkelige til at nå det ønskede outputniveau, ville raffinaderiet være nødt til at ændre sine faste produktionsfaktorer. For eksempel kan det købe yderligere maskiner, udvide det nuværende fabriksrum eller investere i ny teknologi.

Indikatorer for produktion

Der er tre hovedmålinger, som et firma kan bruge til at spore deres output:

Samlet produkt (TP)

Samlet produkt er det samlede antal (mængde) enheder, som et firma producerer pr. Tidsenhed.

Marginalprodukt (MP)

Marginalprodukt refererer til antallet af ekstra enheder, der kan produceres, når virksomheden har adgang til en ekstra enhed af en bestemt produktionsfaktor. Således gives marginalt produkt i form af den produktionsfaktor, det beskriver. For eksempel, hvis vi målte, hvor meget output ville stige, hvis firmaet brugte en ekstra arbejdsenhed (en ekstra arbejdstager), ville vi måle marginalproduktet af arbejdskraft (MPL). Næsten alle produktionsfaktorer står over for faldende marginale produkter, hvilket betyder, at hver ekstra enhed af faktoren vil føre til mindre yderligere produktion. Ligningen til beregning af MP er som følger:

Marginalt produkt

Hvor:

TP1 - Samlet produkt på tidspunkt 1

TP0 - Indledende totalprodukt

K0 - Indledende antal enheder af produktionsfaktoren

K1 - Antal enheder af produktionsfaktoren på tidspunktet 1

Gennemsnitligt produkt (AP)

Gennemsnitligt produkt er det samlede produkt divideret med antallet af enheder for en bestemt produktionsfaktor. Ligesom marginalproduktet udtrykkes gennemsnitsproduktet for en bestemt produktionsfaktor. For eksempel, hvis vi målte det samlede produkt divideret med arbejdskraft, ville vi måle det gennemsnitlige produkt af arbejdskraft. Ligningen til beregning af gennemsnitsprodukt er:

Hvor:

TP1 - Samlet produkt på tidspunkt 1

K1 - Antal enheder af produktionsfaktoren på tidspunktet 1

TP, MP og AP-eksempel

I det følgende eksempel skal vi se på, hvordan ændringer i arbejdskraft påvirker TP, MP og AP. Når vi ser på ændringer i arbejdskraft, antager vi, at scenariet finder sted på kort sigt, og at maskiner, fabrikker, fabriksstørrelse, kapitalstruktur osv. Holdes konstant.

Produktionseksempel

Når man ser på marginalprodukt, ser vi, at hver ekstra arbejdsenhed bidrager mindre og mindre til det samlede produkt. Dette er et signal om, at mængden af ​​arbejdskraft, der indsættes i produktionen hos dette firma, allerede er optimal. Desuden er det et signal om, at virksomheden bør overveje at ændre andre produktionsfaktorer, der har stigende marginal nytte end deres nuværende niveau.

Flere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at lære mere om relaterede emner, tjek følgende finansressourcer:

  • Makrofinans Makrofinans Makrofinans målretter store fordele for en del af økonomien eller hele økonomien. Det er skræddersyet til at finde løsninger til økonomisk vækst
  • Priselasticitet Priselasticitet Priselasticitet henviser til, hvordan den krævede eller leverede mængde af en vare ændrer sig, når dens pris ændres. Med andre ord måler det, hvor meget folk reagerer på en ændring i prisen på en vare.
  • Utility Theory Utility Theory Inden for økonomi er utility (u) et mål for, hvor stor fordel forbrugerne har af bestemte varer eller tjenester. Fra et finansielt synspunkt henviser det til, hvor meget gavn investorer opnår af porteføljens præstationer.
  • Økonomisk eksponering Økonomisk eksponering Økonomisk eksponering, også kaldet driftseksponering, er et mål for ændringen i en nutidsværdi (NPV) for et selskab som følge af udsving i pengestrømme forårsaget af ændringer i valutakurser (FX). Denne eksponering kan ikke let mildnes, fordi den er relateret til