Moral Suasion - Oversigt, hvornår man skal bruge, eksempel

Udtrykket "moralsk overfald" henviser til brugen af ​​retoriske appeller, implicitte trusler og overtalelse for at få en person eller en gruppe mennesker til at ændre deres adfærd. Således er moralsk overgreb afhængig af verbale teknikker snarere end anvendelse af magt eller tvang for at få folk til at handle på en bestemt måde. I økonomi bruges udtrykket med hensyn til centralbankernes aktiviteter Federal Reserve (Fed) Federal Reserve er USAs centralbank og er den finansielle myndighed bag verdens største frie markedsøkonomi. .

Moralsk Suasion

Resumé

  • Udtrykket "moralsk overfald" henviser til brugen af ​​retoriske appeller, implicitte trusler og overtalelse for at få en person eller en gruppe mennesker til at ændre deres adfærd.
  • Det er afhængig af verbale teknikker snarere end brug af magt eller tvang for at få folk til at handle på en bestemt måde.
  • En centralbank kan anvende moralsk overfaldstaktik offentligt eller privat, især når den ikke er i stand til at vedtage en bestemt politisk foranstaltning eller foretrækker ikke at tage eksplicit handling.

Hvad er Suasion?

En centralbank kan bruge taktisk moralsk overfald offentligt eller privat. Hensigten bag det er måske ikke altid altruistisk, og derfor er det anvendte udtryk i den økonomiske verden simpelthen ”suasion”.

Selvom flere værktøjer er tilgængelige for beslutningstagere, er de ikke altid anvendelige. I en situation, hvor en centralbank ikke er i stand til at vedtage en bestemt politisk foranstaltning eller foretrækker ikke at tage eksplicit handling, kan den ty til overfald.

Hvornår bruges moralsk anledning?

En periode med ekspansiv pengepolitik Ekspansionær monetær politik En ekspansiv pengepolitik er en type makroøkonomisk pengepolitik, der sigter mod at øge hastigheden af ​​den monetære ekspansion for at stimulere væksten i den indenlandske økonomi. Den økonomiske vækst skal understøttes af yderligere pengemængde. er kendetegnet ved lave renter. Mens en lavrentesystem muligvis muliggør økonomisk vækst, har den en ulempe. Centralbanken har ringe eller ingen plads til at vedtage politiske foranstaltninger for at opfylde sine inflationsmål.

Det er fordi der i en næsten nul-renteregime fra december 2008 til december 2015 ikke er nogen måde for centralbanken at sænke renten yderligere. Da størrelsen på balancen også øges på grund af ekspansiv politik, bliver det også ekstremt vanskeligt at købe mere statsgæld.

Selvom centralbanken efterlades med ringe indflydelse på markedet med hensyn til pengepolitiske værktøjer, skal den således overbevise markedet om noget andet. Det er fordi, hvis markedet mener, at en centralbank ikke har kontrol over økonomien, kan det føre til et løb på dollaren og en generel krise.

En centralbank overbeviser offentligheden om sin vilje - og evne - til at støtte økonomisk genopretning i fremtiden ved hjælp af overfaldstaktik. F.eks. Kan protokollen fra en centralbanks pengepolitiske gennemgangsmøde være indrammet på en måde, der signaliserer en sådan kendsgerning. Journalister og analytikere vælger det derefter og kommunikerer det til markedet.

Jawboning

I USA, når politikere i Federal Reserve vedtager en sådan taktik, er det almindeligt kendt som "jawboning". F.eks. Kan Fed anvende åbne markedsoperationer (OMO'er) for at påvirke inflationen.

Det kan dog også forsøge at gøre det uden brug af OMO'er, mere specifikt ved at bruge verbale bevægelser til at antyde visse ideer om deres fremtidige planer for markedet. Det kaldes i økonomiske og forretningsmæssige kredse som en ”åben mundoperation”.

Praktiske eksempler på moralsk overlevelse

I 1998, den asiatiske finanskrise Asiatiske finanskrise Den asiatiske finanskrise er en krise forårsaget af sammenbruddet af valutakursen og den varme pengeboble. Det startede i Thailand i juli 1997 og gav et stort sæt tilbage til LTCM, en meget succesrig, men stærkt gearet hedgefond. Et flertal af LTCMs långivere var store banker på Wall Street. Kreditorerne kunne antage en enorm mængde af misligholdte aktiver på deres bøger, hvis LTCM mislykkedes.

Federal Reserve befandt sig ude af stand til direkte at finansiere en redning af hedgefonden, især fordi brug af skatteydernes dollars til redningen ville forstyrre den generelle befolkning. Således anvendte Fed en koordinering af en redningspakke for virksomheden. De lykkedes at skabe indtryk af, at virksomheden var for stor til at mislykkes, og i sidste ende reddede omkring 14 banker selskabet for 3,6 milliarder dollars.

Fonden blev likvideret to år senere, og mens Federal Reserve stadig blev kritiseret for sin rolle i redningen, var det bedre end direkte intervention.

Taktik for moralsk overgreb bruges også ofte udenfor. F.eks. Sagde præsidenten for Den Europæiske Centralbank under den græske eurozone-krise offentligt, at bankerne var parat til at gøre "hvad der kræves" for at bevare euroens stabilitet.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Emotionel intelligens Emotionel intelligens Emotionel intelligens, også kendt som den følelsesmæssige kvotient (EQ), er evnen til at styre ens følelser og andres følelser. For virksomhedsledere er høj EQ afgørende for succes. Denne guide dækker de fem elementer af følelsesmæssig intelligens og deres relevans for karakterisering af en succesrig leder. EQ vs IQ
  • Finanspolitik Finanspolitik Finanspolitik henviser til regeringens budgetpolitik, som indebærer, at regeringen manipulerer sit udgiftsniveau og skattesatser i økonomien. Regeringen bruger disse to værktøjer til at overvåge og påvirke økonomien. Det er søsterstrategien til pengepolitikken.
  • Inflationsmålretning Inflationsmålretning Inflationsmålretning er en almindelig praksis blandt centralbanker globalt, der sigter mod at påvirke prisniveauet i en økonomi ved hjælp af flere
  • Bandwagon-effekt Bandwagon-effekt Bandwagon-effekten er tendensen for mennesker til at tage bestemte handlinger eller nå frem til en konklusion primært fordi andre mennesker gør det.