Økonomisk stimuleringspakke - Oversigt, hvordan det fungerer, risici

En økonomisk stimuleringspakke er en kombination af økonomiske foranstaltninger, der anvendes af en regering til at stimulere en kæmpende økonomi. Stimuleringspakken kan bruges som en forebyggende eller reverserende foranstaltning til at stoppe en recession ved at sænke renterne, øge de offentlige udgifter og kvantitativ lempelse Kvantitativ lempelse Kvantitativ lempelse (QE) er en pengepolitik for udskrivning af penge, der implementeres af Centralbanken at give energi til økonomien. Centralbanken opretter osv. Med det formål at øge beskæftigelsen og forbrugerudgifterne.

Økonomisk stimuleringspakke

Økonomisk stimulus følger ideologierne fra de britiske økonomer John M. Keynes (keynesiansk økonomi) og Richard Kahns teorier om begrebet finanspolitisk multiplikator. I mere almindelige vendinger er økonomisk stimulus også kendt som "pump-priming" eller "priming the pump."

Forståelse af økonomiske stimuleringspakker

Når en regering forventer en økonomisk recession, kan den vedtage en koordineret indsats for at mindske virkningen af ​​recessionen eller afværge den fuldstændigt. Regeringen vedtager en række økonomiske foranstaltninger i form af en økonomisk stimuleringspakke. Foranstaltningerne gennemføres som et middel til at udnytte de effektive multiplikatoreffekter og i sidste ende øge forbruget i den private sektor og tilskynde til investeringsudgifter.

Den økonomiske stimuleringspakke vil involvere brugen af ​​enten pengepolitikken Pengepolitik Pengepolitikken er en økonomisk politik, der styrer størrelsen og væksten af ​​pengemængden i en økonomi. Det er et kraftfuldt værktøj til at regulere makroøkonomiske variabler såsom inflation og arbejdsløshed. , finanspolitik eller begge dele.

1. Pengepolitik

Pengepolitik henviser til foranstaltninger truffet af et lands centralbank for at kontrollere udbuddet af penge i en økonomi. Det består i at styre pengemængden og kontrollere renten. Det kan gøres på et par måder, såsom:

  • Ændring af bankernes kapitalkrav
  • Sælge eller købe statsobligationer på det åbne marked
  • Ændring af centralbankens rentesats Federal Funds Rate I USA henviser den føderale pengesats til den rentesats, som depotinstitutioner (såsom banker og kreditforeninger) opkræver andre depotinstitutioner til udlån af kapital natten over fra deres reservebalancer på en usikret basis.

Centralbanken er en uafhængig institution med mandat til at sikre, at inflation, beskæftigelse og BNP-vækst opfylder visse mål. Centralbanken opnår sine mål gennem de pengepolitiske værktøjer, der er skitseret ovenfor.

Målet med pengepolitikken er at kontrollere inflation, forbrug og økonomisk vækst. En ekspansiv pengepolitik sigter mod at øge de makroøkonomiske faktorer, mens en kontraktionær pengepolitik sigter mod at mindske dem.

2. Finanspolitik

Finanspolitik henviser til offentlige udgifts- og skattepolitikker, der bruges til at påvirke de generelle økonomiske forhold i et land. I modsætning til pengepolitikken er finanspolitikken ikke forbundet med et lands centralbank. I stedet er det en politik vedtaget af regeringen selv. Regeringen bruger finanspolitik på måder, såsom:

  • Øge eller mindske de offentlige udgifter til projekter
  • Stigende eller faldende skattesatser

En regering kan trække håndtagene i visse økonomiske situationer, så økonomien ikke går i recession eller bliver overophedet. I lyset af en recession kan en regering handle gennem ekspansiv finanspolitik, hvor den øger de offentlige udgifter og sænker skatterne for at stimulere økonomien.

I tilfælde af en overophedningsøkonomi kan en regering handle gennem en kontraktionel finanspolitik, hvor den reducerer de offentlige udgifter og øger skatterne for at afkøle en økonomi.

Økonomisk indvirkning af økonomiske stimuleringspakker

En økonomi er i en recession, hvor de økonomiske aktiviteter falder over en periode. Det er normalt synligt i et fald i bruttonationalproduktet (BNP) Bruttonationalproduktet (BNP) Bruttonationalproduktet (BNP) er et standardmål for et lands økonomiske sundhed og en indikator for dets levestandard. Også BNP kan bruges til at sammenligne produktivitetsniveauer mellem forskellige lande. . For at bekæmpe en recession vil en regering og centralbank koordinere deres bestræbelser på at drive bruttonationalproduktet opad. Komponenterne i BNP er som følger:

Økonomisk stimuleringspakke - BNP-formel

En økonomisk stimuleringspakke sigter mod at øge et lands BNP ved at påvirke de enkelte komponenter opad gennem dets handlinger.

1. Ændring af bankernes kapitalkrav

Ved at ændre bankernes reservekrav til banker giver centralbanken banker mulighed for enten at øge deres udlånskapacitet eller tvinge dem til at nedsætte deres udlånskapacitet. I en recession vil centralbanken sænke reservekravene, og bankerne vil igen være i stand til at låne ud flere penge. Mere udlån kan stimulere økonomien ved at øge forbrug og investeringer.

2. Salg eller køb af statsobligationer på det åbne marked

Ved at sælge eller købe statsobligationer på det åbne marked øger eller formindsker centralbanken mængden af ​​penge i forbrugernes hænder. I en recession vil centralbanken købe statsobligationer på det åbne marked og derved føre til flere penge i forbrugernes hænder, der kan bruges til forbrug eller investering.

3. Ændring af centralbankens rente

Ved at ændre centralbankens rente sigter centralbanken på at påvirke efterspørgslen efter udlån og opsparing. I en recession Recession Recession er et udtryk, der bruges til at betyde en afmatning i den generelle økonomiske aktivitet. I makroøkonomi anerkendes recessioner officielt efter to på hinanden følgende kvartaler med negativ BNP-vækstrate. , vil en lav rente lokke folk og virksomheder til at optage flere lån og øge deres udgifter. Også lave renter mindsker incitamentet til at spare penge og øger forbruget.

4. Øge eller mindske de offentlige udgifter til projekter

Ved at øge eller mindske de offentlige udgifter til projekter er regeringen i stand til at øge beskæftigelsen og den økonomiske vækst. I en recession kan en regering øge udgifterne til forskellige projekter for at stimulere økonomien.

Et eksempel er opbygning af infrastruktur til offentlig transport. Det vil øge beskæftigelsen for arbejdstagere på projektet og udgifterne til materialer og udstyr til projektet. Det fører til en stigning i det samlede forbrug.

5. Stigende eller faldende skattesatser

Ved at øge eller sænke skattesatserne kan regeringen påvirke både forbrugers og virksomheders forbrug og opsparing. I en recession vil lavere skattesatser give folk og virksomheder mere disponibel indkomst, som de kan bruge til forbrug eller investering.

Højere forbrug fører til øget efterspørgsel, så virksomhederne ansætter flere arbejdere. Stigningen i efterspørgsel efter arbejdskraft vil føre til lønstigninger, hvilket igen øger forbruget i en god cyklus.

Risici ved økonomiske stimuleringspakker

Økonomiske stimuleringspakker er direkte statslig indgriben for at holde folk ansat og forbrugende. For at vedtage sådanne foranstaltninger er regeringen nødt til at påtage sig en betydelig gældsbyrde. Høje offentlige gældsniveauer fører til en stigning i konkursrisiko for et lands regering.

Teoretisk set skal en regering betale gælden tilbage i år med økonomisk vækst ved at øge skattesatserne og reducere udgifterne. I praksis er det dog sjældent tilfældet, og gældsniveauerne fortsætter med at stige i evigheden. Sandsynligheden for, at en stor, stabil økonomi som USA går i konkurs er lav, men for mindre ustabile lande kan det være et alvorligt problem.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Økonomisk depression Økonomisk depression En økonomisk depression er en begivenhed, hvor en økonomi er i en finansiel uro, ofte resultatet af en periode med negativ aktivitet baseret på landets bruttonationalprodukt (BNP). Det er meget værre end en recession, hvor BNP falder betydeligt og varer normalt i mange år.
  • Federal Reserve (The Fed) Federal Reserve (The Fed) Federal Reserve er den amerikanske centralbank i USA og er den finansielle myndighed bag verdens største frie markedsøkonomi.
  • Keynesian Economic Theory Keynesian Economic Theory Keynesian Economic Theory er en økonomisk tankegang, der generelt siger, at det er nødvendigt med statslig intervention for at hjælpe økonomier med at komme ud af recession. Ideen kommer fra de økonomiske og økonomiske krig, der kan forventes fra frie markedsøkonomier og positionerer regeringen som en "modvægt"
  • On-the-Run statsobligationer On-the-Run statsobligationer On-the-Run statsobligationer er de mest aktuelt udstedte statsobligationer eller sedler. Den hyppigst handlede form for en statsskuldseddel med en bestemt løbetid,