Regnskabsmæssig afskrivning vs Skatteafskrivning - Oversigt

Før vi diskuterer regnskabsmæssig afskrivning versus afskrivning på skatter, lad os først tale om afskrivning i sig selv. Afskrivninger er i det væsentlige en metode til at fordele omkostningerne ved et materielt aktiv over flere perioder på grund af fald i aktivets dagsværdi. Bemærk, at afskrivninger Afskrivninger refererer til handlingen med at afbetale en gæld gennem planlagte, forudbestemte mindre betalinger. I næsten alle områder, hvor udtrykket amortisering finder anvendelse, foretages disse betalinger i form af hovedstol og renter. Udtrykket er også tæt knyttet til begrebet afskrivninger. er et koncept svarende til afskrivninger, men det anvendes primært på immaterielle aktiver.

Regnskabsmæssig afskrivning vs Skatteafskrivning

Begrebet afskrivninger gælder også for både regnskabsmæssig og skattemæssig praksis. I regnskabet betegnes afskrivninger som omkostningerne ved et materielt aktiv Materielle aktiver Materielle aktiver er aktiver med en fysisk form og den beholdningsværdi. Eksempler inkluderer materielle anlæg. Materielle aktiver ses og mærkes og kan ødelægges ved brand, naturkatastrofe eller en ulykke. Immaterielle aktiver mangler derimod en fysisk form og består af ting som intellektuel ejendom fordelt over perioderne med dets brugstid, der behandles som en virksomheds udgift. Afskrivningsomkostninger trækkes fra selskabets indtægter som en del af nettoindtægtsberegningerne.

På den anden side betragtes afskrivninger af skatteformål som et skattefradrag for inddrivelse af omkostningerne ved aktiver, der er anvendt i selskabets drift. Således reducerer afskrivning i det væsentlige den skattepligtige indkomst Skattepligtig indkomst Skattepligtig indkomst refererer til enhver persons eller virksomheds kompensation, der bruges til at bestemme skattepligt. Det samlede indkomstbeløb eller bruttoindkomst anvendes som grundlag for at beregne, hvor meget personen eller organisationen skylder regeringen i den specifikke skatteperiode. af en skatteyder. Skattefradragene er generelt tilgængelige for både enkeltpersoner og organisationer. Skattereglerne vedrørende fradrag for fradrag kan variere betydeligt mellem skattejurisdiktioner. For eksempel tillader skattereglerne i nogle lande fulde fradrag for aktivets omkostninger, mens andre jurisdiktioner kun tillader delvise fradrag.

Hvad er regnskabsmæssig afskrivning?

Regnskabsmæssig afskrivning (også kendt som en bogført afskrivning) er kostprisen for et materielt aktiv allokeret af et selskab over aktivets brugstid. Indregning af regnskabsmæssige afskrivninger er drevet af regnskabsstandarder og -principper såsom US GAAP GAAP GAAP eller Generelt accepterede regnskabsprincipper er et almindeligt anerkendt sæt regler og procedurer designet til at styre virksomhedernes regnskabsmæssige og økonomiske rapportering. GAAP er et omfattende sæt regnskabspraksis, der blev udviklet i fællesskab af Financial Accounting Standards Board (FASB) og IFRS. Husk, at afskrivning er en ikke-kontant vare. Med andre ord repræsenterer afskrivningsomkostninger ikke en faktisk pengestrøm for en virksomhed.

På trods af dets ikke-kontante karakter vises afskrivningsomkostninger stadig i selskabets årsregnskab. Et selskab registrerer sine afskrivningsomkostninger i resultatopgørelsen. Således reducerer denne ikke-kontante post i sidste ende nettoindkomsten rapporteret af et selskab.

Derudover kræver de fleste regnskabsstandarder, at virksomhederne oplyser deres akkumulerede afskrivninger i balancen. Den akkumulerede afskrivning afslører afskrivningens indvirkning på værdien af ​​virksomhedens anlægsaktiver, der er registreret i balancen.

Regnskabsmæssig afskrivning kan beregnes på adskillige måder. De to mest almindelige måder at bestemme afskrivningen på er lineære og accelererede metoder .

Den lineære afskrivning er den nemmeste og mest anvendte afskrivningsmetode. Den fordeler afskrivningsomkostninger ligeligt over alle perioder i aktivets brugstid.

Omvendt giver accelererede afskrivningsmetoder mulighed for at trække større afskrivningsomkostninger i de tidligere perioder af aktivets brugstid og mindre afskrivningsomkostninger i de efterfølgende perioder. Et af eksemplerne på den accelererede afskrivningsmetode er den aftagende afskrivningsmetode med dobbelt faldende afskrivningsmetode Den dobbelte faldende afskrivningsmetode er en form for accelereret afskrivning, der fordobler den normale afskrivningsmetode. Det bruges ofte til at afskrive anlægsaktiver mere kraftigt i de tidlige år, hvilket giver virksomheden mulighed for at udskyde indkomstskat til senere år. Denne vejledning forklarer.

Hvad er skattemæssig afskrivning?

Skatteafskrivning er afskrivningsomkostningen, der er opført af en skatteyder på en selvangivelse i en skatteperiode. Skatteafskrivning er en form for skattefradrag, som skatteregler i en given jurisdiktion tillader en virksomhed eller en person at kræve tabet i værdien af ​​materielle aktiver. Ved fradrag for afskrivninger tillader skattemyndigheder enkeltpersoner og virksomheder at reducere den skattepligtige indkomst.

En skatteyder kan ikke kræve afskrivning på alle aktiver. Kun nogle aktiver, der opfylder de specifikke krav i den givne skattejurisdiktion, kan være berettigede til afskrivningskravet. Selvom kravene generelt varierer mellem skattejurisdiktionerne, er de mest almindelige kriterier for afskrivelige aktiver:

  • Aktivet er ejendommen, der ejes af en skatteyder.
  • En skatteyder bruger aktivet i de indtægtsgenererende aktiviteter.
  • Aktivet har en bestemt levetid.
  • Aktivets brugstid er mere end et år.

I nogle jurisdiktioner offentliggør skattemyndighederne guider med detaljerede specifikationer for aktivklasser. Guiderne kan specificere levetiden for hver aktivklasse og deres respektive metoder til afskrivningsberegninger. For eksempel offentliggør Canada Revenue Agency (CRA) vejledningen til kapitalomkostninger (CCA), som inkluderer klasser af forskellige aktiver med deres respektive afskrivningssatser. I USA offentliggør Internal Revenue Service (IRS) en lignende vejledning om afskrivning på ejendom.

Yderligere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere ressourcer nedenfor:

  • Skabelon til afskrivningsmetoder Skabelon til afskrivningsmetoder Denne skabelon til afskrivningsmetoder viser dig beregningen af ​​afskrivningsudgifter ved hjælp af fire typer af almindeligt anvendte afskrivningsmetoder. Der er flere typer afskrivningsomkostninger og forskellige formler til bestemmelse af et aktivs bogførte værdi. De mest almindelige afskrivningsmetoder inkluderer: Retlinie
  • IFRS vs US GAAP IFRS vs. US GAAP IFRS vs US GAAP refererer til to regnskabsstandarder og -principper, der overholdes af lande i verden i forhold til finansiel rapportering. Mere end 110 lande følger International Financial Reporting Standards (IFRS), som tilskynder til ensartethed i udarbejdelsen af ​​regnskaber.
  • Immaterielle aktiver Immaterielle aktiver I henhold til IFRS er immaterielle aktiver identificerbare, ikke-monetære aktiver uden fysisk substans. Som alle aktiver er immaterielle aktiver dem, der forventes at skabe økonomisk afkast for virksomheden i fremtiden. Som et langsigtet aktiv strækker denne forventning sig ud over et år.