Gribskapitalist - Oversigt, hvordan det fungerer, virkning

En gribskapitalist er en type investor, der fjerner nødlidende virksomheder med henblik på fortjeneste, ligesom en grib fjerner de døde kroppe af dyr. (Gribskapitalister får typisk kritik, fordi deres taktik involverer målretning af enkeltpersoner og / eller virksomheder, der allerede har økonomiske vanskeligheder!)

Hedgefonde Hedgefond En hedgefond, et alternativt investeringsmiddel, er et partnerskab, hvor investorer (akkrediterede investorer eller institutionelle investorer) samler penge sammen, og private equity-virksomheder er de enheder, der oftest kaldes gribkapitalister.

Gribskapitalist

Resumé

  • En gribskapitalist er en type investor, der fjerner nødlidende virksomheder til fortjeneste.
  • Gribskapitalister er på en måde åbenlyst aggressive risikokapitalister, der går yderst langt for at generere overskud til sig selv og overskud til deres kunder.
  • Gribskapitalister er et nødvendigt onde, fordi de hjælper med at omfordele aktiver, hvor de kan bruges effektivt.

Hvordan fungerer gribskapitalismen?

Gribskapital er en form for venturekapitalisme Venturekapital Venturekapital er en form for finansiering, der giver midler til et tidligt stadium, nye virksomheder med højt vækstpotentiale i bytte for egenkapital eller en ejerandel. Venturekapitalister risikerer at investere i startup-virksomheder med håb om, at de vil tjene betydelige afkast, når virksomhederne bliver en succes. . Gribben udforsker muligheder for at tjene penge, søger og opsamler virksomheder, der er i økonomisk nød. (For at præcisere det skal det bemærkes, at traditionelle venturekapitalister giver penge til startup-virksomheder med høje margener for tidlig vækst og succes).

Gribskapitalister er på en måde åbenlyst aggressive risikokapitalister, der går yderst langt for at generere overskud til sig selv og deres kunder. En ekstrem eller meget aggressiv taktik, som gribkapitalister bruger, er aktivstripping Asset Stripping Asset stripping refererer til processen med at købe et undervurderet selskab og derefter separat sælge dets aktiver. Udgangspunktet for aktivstripping er at sælge. En gribskapitalist disponerer over nogle af virksomhedens aktiver for at give investorerne bedre afkast. Salg af aktiver kastes hovedsageligt på virksomhedens nettogæld Nettogæld Nettogæld = samlet gæld - kontant. Nettogæld er en finansiel likviditetsmåling, der måler en virksomheds evne til at betale al sin gæld, hvis de skulle betales i dag. Sammenligner et selskabs samlede gæld med dets likvide aktiver.men bruges også til at uddele udbytte direkte til sine aktionærer.

Gribskapitalister er også almindeligt kendt som tyve, idet de tager en anden persons opdagelse / skabelse og hævder det som deres egen.

Grib

Gribskapitalist - en nødvendig ondskab?

Gribskapitalister kritiseres stærkt, fordi de kort sagt søger ind for at købe virksomheder, der fejler. Derefter dissekerer de virksomhederne og sælger brikkerne til en betydelig fortjeneste. Ikke alene udsletter det virksomheden, men det efterlader også tusinder af arbejdstagere arbejdsløse.

Imidlertid er virkeligheden, at verden er afhængig af tilstedeværelsen af ​​gribskapitalister. Mange træder ind og køber svigtende virksomheder med den hensigt at hjælpe dem med at komme tilbage på benene. Hvis det ikke er muligt, er virksomheden opdelt, og alle aktiver, der kan bortskaffes, sælges med et overskud. Men hvis gribkapitalister ikke gik ind for at gøre det, hvad ville der ske?

I tilfælde af svigtende virksomheder kan regeringen træde ind for at hjælpe. Overvej bankernes redning af penge under boligkrisen i 2008. Bankerne modtog statsstøtte, men mange skatteydere og lånere endte med at tabe penge. Det var en landsdækkende fiasko for offentligheden. Hvis gribkapitalister trådte ind, kunne bankernes aktiver have været allokeret til mere rentable virksomheder.

Flere ressourcer

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Creeping Takeover Creeping Takeover I fusioner og overtagelser (M&A) er en Creeping Takeover, også kendt som Creeping Tender Offer, det gradvise køb af målselskabets aktier. Strategien med en krybende overtagelse er gradvist at erhverve aktier i målet gennem det åbne marked med det formål at vinde en bestemmende andel.
  • Venlige overtagelser vs fjendtlige overtagelser Venlige overtagelser vs fjendtlige overtagelser I fusioner og opkøb er der ofte forveksling mellem venlige overtagelser vs fjendtlige overtagelser. Forskellen ligger udelukkende i den måde, hvorpå virksomheden overtages. I en venlig overtagelse godkender målselskabets bestyrelse overtagelsesforslaget og hjælper med at gennemføre det.
  • Private equity-fonde Private equity-fonde Private equity-fonde er puljer af kapital, der skal investeres i virksomheder, der repræsenterer en mulighed for et højt afkast. De kommer med en fast
  • Venturekapitalist Venturekapitalister Venturekapitalister er investorer, der yder finansiering til nystartede virksomheder eller små virksomheder, der ønsker at ekspandere. De begunstigede virksomheder er normalt