Automated Teller Machine (ATM) - Oversigt, historie,

En automatiseret tellermaskine, bedre kendt som en pengeautomat, er en specialiseret computer, der gør det praktisk for bankkontoindehavere at administrere deres penge. Det giver dem mulighed for at kontrollere deres kontosaldoer, hæve eller indbetale penge, overføre penge fra en konto til en anden, udskrive en kontoudtog Kontoudtog En kontoudtog er et finansielt dokument, der giver et resumé af kontohaverens aktivitet, generelt udarbejdet på ved udgangen af ​​hver måned. transaktioner og endda købe frimærker. Ved at indsætte et pengeautomat- eller betalingskort i maskinen og indtaste et personligt identifikationsnummer (PIN) kan man få adgang til tjenesterne over 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen.

ATM (Automated Teller Machine)

Resumé

 • En automatiseret kasseautomat (ATM) er en specialiseret computer, der giver bankkontoindehavere mulighed for at kontrollere deres kontosaldoer, hæve eller indbetale penge, overføre penge fra en konto til en anden, udskrive en kontoudtog og endda købe frimærker.
 • Den første pengeautomat blev oprettet i juni 1967 på en gade i Enfield, London ved en filial af Barclays Bank, krediteret en britisk opfinder ved navn John Shepherd-Barron.
 • Den sociale baggrund i forskellige lande i 1960'erne og 1970'erne spillede en afgørende rolle for at fremme årsagen til pengeautomater. Deres fremkomst revolutionerede bankområdet og ændrede den måde, bankerne interagerede med deres kunder på.

Historien om automatiserede kassemaskiner

I 1960'erne arbejdede flere hold rundt om i verden uafhængigt for at udtænke en metode til at trække kontanter fra en bank efter timer uden at begå en forbrydelse. Tidslinjen for fremkomsten og spredningen af ​​pengeautomaten er angivet nedenfor:

 • I 1960 opfandt en amerikaner ved navn Luther George Simjian Bankograph, en maskine, der gjorde det muligt for kunder at indbetale kontanter og checks i den.
 • Den første pengeautomat blev oprettet i juni 1967 på en gade i Enfield, London ved en filial af Barclays bank. En britisk opfinder ved navn John Shepherd-Barron krediteres opfindelsen. Maskinen tillod kunder at hæve maksimalt GBP10 ad gangen.
 • I USA var udrulningen af ​​pengeautomaten banebrydende af Donald Wetzel, en Dallas-baseret ingeniør. Den første pengeautomat i USA blev installeret i september 1969 på Chemical Bank-filialen i Rockville Center i New York med sloganet "Den 2. september åbner vores banker kl. 9 og lukker aldrig igen."
 • I 1970 foreslog en britisk ingeniør, James Goodfellow, konceptet med et personligt identifikationsnummer (PIN), der automatiserede verifikation af kundernes identitet og således markerede et milepæl i væksten i selvbetjeningsbankvirksomhed.
 • USA var vidne til en kraftig stigning i ATM-numre i 1977, da Citibank lovede mere end 100 millioner dollars til installation af maskinerne over hele byen New York. ATM-brugen steg med 20%, da en snestorm tvang alle banker i byen til at lukke deres filialer i flere dage.
 • I 1977 lancerede National Cash Register, et software- og teknologivirksomhed i USA NCR Model 770, en letbetjent pengeautomat, der gjorde det muligt for bankerne at tilbyde tjenester 24/7. Den nyere model (5070 ATM), der blev lanceret i begyndelsen af ​​1980'erne, viste sig at være mere pålidelig, fleksibel og kundevenlig.
 • I 1984 udgjorde antallet af pengeautomater installeret på verdensplan 100.000.
 • Fra og med 2018 var der mere end tre millioner pengeautomater operationelle rundt om i verden. Ifølge konsulentfirmaet Retail Banking Research forventes dette tal at krydse fire millioner inden 2021.
 • Det første årti i det 21. århundrede oplevede en stigning i antallet af ATM-svindel via sofistikeret malware eller teknologier såsom skimming-enheder. For at være et skridt foran udviklede bankerne software, der kunne registrere uregelmæssigheder i transaktionsdata, der antydede til ulovlig aktivitet.
 • Selvom digitale betalingstjenester Onlinebetalingsselskaber Onlinebetalingsselskaber er ansvarlige for håndtering online eller internetbaserede betalingsmetoder. Onlinebetalingssystemerne tillader sælgeren at acceptere betalinger og køberen at sende betalinger over internettet. Eksempler på online betalingsfirmaer inkluderer PayPal, Alipay, WeChat Pay vinder popularitet i det 21. århundrede, kontanter foretrækkes stadig i de fleste dele af verden til transaktioner. Pengeautomater, bankkontorer, mobilbank og internetbank forventes at supplere hinanden i en overskuelig fremtid.

Det sociale miljøs rolle i væksten af ​​pengeautomater

Den sociale baggrund i forskellige lande i 1960'erne og 1970'erne spillede en afgørende rolle for at fremme årsagen til pengeautomater.

 • I Storbritannien fik arbejderforeninger magt og indflydelse i den periode. Bankforeninger satte et hidtil uset pres på bankerne for at lukke lørdage. Samtidig var ”automatisering” et buzzword, der appellerede til masserne og blev anset for at spare tid og arbejdsomkostninger. Automatisering af fortællerprocessen syntes at berolige alle interessenter Interessent I forretning er en interessent enhver person, gruppe eller part, der har interesse i en organisation og resultatet af dens handlinger. Almindelige eksempler, der tilfredsstiller kunderne og bankforeningerne og driver innovation i banksektoren.
 • I USA stødte banker på modstand fra deres ansatte for deres forfærdelige arbejdstid. Presset på pengeautomater var motiveret af behovet for at forkorte banktimer, reducere overbelastning i bankkontorer og reducere arbejdsomkostningerne. Udsigten til at tiltrække flere kunder med skinnende ny gadgetry appellerede til forretningsmændene og åbnede dørene for at sælge dem på lån og kreditkort.

Fremkomsten af ​​pengeautomater revolutionerede bankområdet og ændrede den måde, banker interagerede med deres kunder på. Folk begyndte at identificere sig med bankens brand snarere end den enkelte filial. Pengeautomaten forstærkede bankens allestedsnærværende natur, hvor bankvæsen ikke var bundet til en filial eller et menneske, var tilgængelig 24/7 og kunne tilgås via maskiner og senere via mobiltelefoner og bærbare computere.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

 • Tilgængelig saldo Tilgængelig saldo En kontohavers disponible saldo er det beløb på deres konto, der kan fås med det samme. Det kan betragtes som mængden af
 • Overtræk på bankkonti Overtræk på bankkonto En overtræk på bankkontoen sker, når en persons bankkontosaldo går ned til under nul, hvilket resulterer i en negativ saldo. Det sker normalt, når der ikke er flere midler på den pågældende konto, men en udestående transaktion behandles gennem kontoen, hvilket fører til, at kontohaveren pådrager sig en gæld.
 • Natopbevaring Natopbevaring Et natopbevaringssted er en drop-box-service, der leveres af banker, der giver kontoindehavere mulighed for at foretage pengeindskud efter almindelig banktid.
 • Topbanker i USA Topbanker i USA Ifølge US Federal Deposit Insurance Corporation var der 6.799 FDIC-forsikrede kommercielle banker i USA fra februar 2014. Landets centralbank er Federal Reserve Bank, der opstod efter indførelsen af ​​Federal Reserve Act i 1913