M&A på salgssiden - Lær om investeringsbankmandens rolle

Som investeringsbankmand Hvad gør investeringsbankfolk? Hvad gør investeringsbankfolk? Investeringsbankfolk kan arbejde 100 timer om ugen ved at udføre forskning, finansiel modellering og opbygning af præsentationer. Selvom det har nogle af de mest eftertragtede og økonomisk givende positioner i banksektoren, er investeringsbank også en af ​​de mest udfordrende og svære karriereveje, Guide til IB i fusions- og opkøbsområdet, der er to ting, man gør: en er at placere deres bank til potentielle kunder og få forretning fra dem ved at engagere sig i købs- eller salgssiden M & A, og en anden er at gennemføre de tilbud, disse klienter giver.

Salgsside M&A

Investeringsbankmænds mål

Målet med bankmanden i M&A på salgssiden er at sælge målselskabet til den højest mulige værdiansættelse Værdiansættelsesmetoder Når en virksomhed vurderes som en igangværende virksomhed, er der tre hovedvurderingsmetoder, der anvendes: DCF-analyse, sammenlignelige virksomheder og præcedenstransaktioner. Disse værdiansættelsesmetoder bruges i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, private equity, virksomhedsudvikling, fusioner og opkøb, gearede opkøb og finansiering, da det er det, virksomheden betaler bankfolk for at gøre. Desuden er bankmandsprovisionen også afhængig af det samme, der spænder fra 1% til 2% af salgsværdien.

Forståelse af investeringsbankernes rolle

I M&A på salgssiden tager investeringsbankmanden flere roller, herunder:

Forberedelse af teaseren

Bankfolk forbereder teaseren Investment Teaser En Investment Teaser er et professionelt dokument på en eller to sider, der bruges til at introducere en erhvervelse eller investeringsmulighed for strategiske eller finansielle købere. Teaseren er et vigtigt dokument i transaktionsprocessen, da det er det første dokument, som potentielle købere ser dokumentet, som giver de vigtigste højdepunkter i virksomheden, herunder økonomien. Det inkluderer også selskabets investeringsgrundlag og unikke salgsproposition (USP). Det afslører dog ikke målfirmaets identitet. Bankmanden forsøger at nå ud til strategiske investorer, der er i en lignende forretning eller endda til private equity-aktører, der kan være interesserede i forretningen. Målet er at maksimere antallet af deltagere, så jo mere konkurrencedygtig det bliver,jo bedre værdiansættelse, der kan opnås.

Forhandling af klausuler om ikke-offentliggørelsesaftale (NDA)

Efter at have kigget på teaserdokumentet, hvis den potentielle køber føler sig interesseret i forretningen, vil de bestemt gerne modtage mere information om virksomheden. I et sådant scenario sørger sælgeren for, at den potentielle køber underskriver Non Disclosure Agreement (NDA) Non Disclosure Agreement (NDA) A Non Disclosure Agreement (NDA) er et dokument, der udveksles mellem en potentiel køber og en sælger i den oprindelige faser af en M & A-transaktion. klausul, så de ikke misbruger oplysninger, der er videregivet til dem.

NDA-klausulen begrænser også den potentielle køber fra at anmode sælgers medarbejdere, kunder osv. Generelt varierer vilkårene og betingelserne i NDA fra virksomhed til virksomhed i M&A på salgssiden. Det er bankmandens ansvar at forhandle om det samme og gøre det gunstigt ud fra sælgers synspunkt.

Forberedelse af fortrolighedsoplysninger (CIM)

Confidential Information Memorandum (CIM) CIM - Confidential Information Memorandum Et fortroligt informationsmemorandum (CIM) er et dokument, der bruges i M&A til at formidle vigtig information i en salgsproces. Vejledning, eksempler og skabelon indeholder fortrolige oplysninger om virksomheden. Dette dokument giver den potentielle køber mulighed for at forstå målet i dybden og beslutte, om de gerne vil købe virksomheden eller ej. De beslutter også værdiansættelsen af ​​virksomheden ved at se på den samme. CIM indeholder information såsom en brancheoversigt, virksomhedsprofil, årsregnskab, indtægtsprofil, medarbejderprofil, produkter og servicetilbud, kontorlokationer, ledelsesstruktur, nøglekunder, konkurrencestyrke, investeringsrationalitet osv. Sælgers rolle side M &En bankmand skal forberede en komplet CIM og få virksomheden til at se attraktiv ud.

Værdsætter virksomheden

Bankmanden udvikler også deres egen driftsmodel og foretager en fuldstændig vurdering af forretningen. Målet med at gøre dette er ikke at dele med nogen, men at bruge det som en backup, hvis spørgsmålet om værdiansættelse opstår. Det hjælper også bankfolk med at forstå det værdiansættelsesområde, som de kan modtage fra potentielle købere.

Modtagelse af det ikke-bindende tilbudsbrev

Når den potentielle køber værdsætter målfirmaet, deler de Expression of Interest (EOI) Expression of Interest (EOI) En Expression of Interest (EOI) er et af de første transaktionsdokumenter, som køberen deler med sælgeren i en potentiel M & A-aftale . EOI indikerer en alvorlig interesse fra køberen om, at deres virksomhed ville være interesseret i at betale en bestemt vurdering og erhverve sælgers selskab gennem et formelt tilbud. med bankfolk. M & A-bankfolk på salgssiden modtager EOI fra forskellige potentielle købere med deres værdiansættelse. Når et bankbud er modtaget, diskuterer de det med sælgerens ledelse og inviterer de øverste bydende (generelt 4-5 virksomheder) til næste runde.

Åbning af datarummet

Det er meget vigtigt for køberen at foretage due diligence Due Diligence Due diligence er en proces med verifikation, undersøgelse eller revision af en potentiel aftale eller investeringsmulighed for at bekræfte alle relevante fakta og økonomiske oplysninger og for at verificere alt andet, der blev bragt op under en M & A-aftale eller investeringsproces. Due diligence er afsluttet, før en aftale afsluttes. og tilfredsstille sig selv med hensyn til virksomhedens kapaciteter, finansielle og juridiske kontrakter. Bankfolkene uploader alle slags data, som de potentielle købere kan bekræfte og diskutere. Data uploadet varierer med hensyn til virksomhedsinformation, medarbejdere, væsentlige aftaler, serviceaftaler, økonomi, skat, lovgivningsmæssige problemer, it- og systemstyring osv. Hvis køberen er på udkig efter et specifikt sæt datapunkter,det sender en anmodning til den sælgende MA & bankmand i et specifikt format. Bankmanden koordinerer med sælgeren og uploader de ønskede oplysninger.

Gennemførelse af ledelsesmøder

Når datarummet (et virtuelt rum til bolig og udveksling af data) åbnes, er der masser af fund og analyser, som den potentielle køber gerne vil diskutere med sælgeren. For at gøre møderne effektive arrangerer bankmanden opkald og ansigt til ansigt-møder med den øverste ledelse af både køber og sælger med en foruddefineret dagsorden. Møderne arrangeret af bankmanden hjælper med at fjerne den potentielle købers eventuelle tvivl. Det hjælper også med at opbygge et forhold til ledelsen.

Besøger købers facilitet

Hvis transaktionens karakter er M & A på salgssiden, kan sælgeren muligvis ikke besøge købers facilitet, men i et tilfælde hvor det er en slags outsourcingkontrakt, udskæring af en division, hvor sælgeren fortsat er kunde til køberen, kan de måske se deres evner. Bankmanden sørger for, at hans klient, sælgeren, er tilfreds med køberen.

Afholdelse af forhandlinger

En af bankmandens meget vigtige opgaver er at forhandle med den potentielle køber og maksimere værdiansættelsen af ​​virksomheden. Bankmanden arrangerer opkald og møder med køberen og diskuterer forskellige justeringer, der skal foretages vedrørende værdiansættelsen. Det er overflødigt at sige, at han handler ud fra sælgers synspunkt og skubber en højere vurdering.

Undertegnelse af de endelige aftaler

Når forhandlingen er afsluttet, og en konsensusbeslutning om værdiansættelsen og andre nøgleparametre er nået, underskriver virksomheder den endelige aftale. en aftale om en fusion, overtagelse, frasalg, joint venture eller en eller anden form for strategisk alliance. Det er en gensidigt bindende kontrakt, som udarbejdes af advokaterne. Den sælgende M & A-bankers rolle er at kigge efter købsprisen med særligt fokus på behovet for arbejdskapital. For så vidt som juridiske klausuler overvejes, kan banken danne et juridisk team til at rådgive sælgerne, eller sælgerne kan ansætte et advokatfirma udefra for at hjælpe med aftalen.

Hjælper med at lukke transaktionen

Når den endelige aftale er underskrevet, kan køber og sælger muligvis få godkendelse fra forskellige regulerende organer. For at afslutte handlen så hurtigt som muligt fungerer bankmanden som mellemmand og får alle de nødvendige dokumenter udvekslet mellem alle berørte parter.

Andre ressourcer

Tak fordi du læste Finance's guide til en investeringsbankmand inden for M&A på salgssiden. Finance er en førende udbyder af finansielle modelleringskurser for investeringsbankfolk. For at hjælpe dig med at fremme din karriere, tjek de yderligere ressourcer nedenfor:

  • Køb Side vs Sell Side M&A Køb Side vs Sell Side M & A Rådgivere på M&A-transaktioner på buy side og salg af side adskiller sig med hensyn til deres roller og hvordan de kompenseres. Købssiden betyder at arbejde med køberne i muligheder for at erhverve andre forretninger. M&A på salgssiden betyder på den anden side at arbejde med sælgerne
  • Aktieforskning kontra investeringsbank Kapitalforskning vs investeringsbank Kapitalforskning vs investeringsbank. Når man ser på en karriere på kapitalmarkederne, er det vigtigt at forstå, om du er bedre egnet til investeringsbank- eller aktieforskning. Begge tilbyder fremragende arbejdserfaring og stor løn. At vælge det ene frem for det andet kommer virkelig ned på personlighed mere end noget andet.
  • Guide til finansiel modellering Gratis finansiel modelleringsvejledning Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere
  • M&A-overvejelser og -implikationer M&A-overvejelser og -implikationer Ved udførelse af M&A skal en virksomhed anerkende og gennemgå alle faktorer og kompleksiteter, der er forbundet med fusioner og overtagelser. Denne vejledning skitserer vigtige