Forward Dividend Yield - Oversigt, hvordan man beregner, hvornår man skal bruge

Fremadrettet udbytte refererer til fremskrivningen af ​​et selskabs årlige udbytte. Det beregnes som en procentdel af den aktuelle aktiekurs. For mange investorer er det udbytte, som virksomhederne udbetaler, en af ​​deres primære indtægtskilder, hvor en anden er en styrkelse af aktiekursen. Når aktiekurser falder, tjener udbytte som en pålidelig indtægtsstrøm Indtægtsstrømme Indtægtsstrømme er de forskellige kilder, hvorfra en virksomhed tjener penge på salg af varer eller levering af tjenester. De typer indtægter, som en virksomhed registrerer på sine konti, afhænger af de typer aktiviteter, der udføres af virksomheden. Se kategorier og eksempler.

Fremadrettet udbytte

For at bestemme størrelsen på det udbytte investorer vil modtage, overvejer virksomheder ofte tidligere og forventede udbytter. Og det er det, der bringer os til de to typer udbytte: fremadrettet udbytte og efterfølgende udbytte.

Forståelse for udbytteudbytter

Virksomheder deler deres nettofortjeneste med investorer i form af udbytte, men de skal godkendes af bestyrelsen Bestyrelse En bestyrelse er i det væsentlige et panel af mennesker, der vælges til at repræsentere aktionærerne. Hvert offentligt selskab er lovligt forpligtet til at installere en bestyrelse; nonprofitorganisationer og mange private virksomheder - selv om det ikke er nødvendigt - opretter også en bestyrelse. først. Således skal bestyrelsen godkende eventuelle udbytteudbetalinger, selvom et selskab har tjent et enormt overskud i en given periode. Udbytte kan udbetales når som helst, men betales oftest enten årligt eller kvartalsvis.

Yngre virksomheder bevarer typisk mere af deres indtjening for at geninvestere for at udvide deres forretning og udbetaler muligvis slet ikke noget udbytte, mens etablerede virksomheder kan udbetale en betydelig del af deres nettoindkomst i form af udbytte.

Sådan beregnes udbytteudbytter

Investorer og analytikere anvender en bestemt formel til beregning af udbytteudbytte. Her er et eksempel for at illustrere forskellen mellem terminsudbytte og efterfølgende udbytte:

Overvej Company ABC, hvis aktuelle aktiekurs er $ 50. Lad os antage, at virksomheden foretog følgende udbyttebetalinger i det forløbne år:

  • Marts: $ 0,50 pr. Aktie
  • Juni: $ 0,50 pr. Aktie
  • September: $ 0,50 pr. Aktie
  • December: $ 1 pr. Aktie

I alt betalte ABC Company $ 2,50 i udbytte for hver aktie i det forløbne år.

For at beregne den efterfølgende udbyttebetaling divideres det samlede udbytte med aktiekursen og ganges resultatet med 100: ($ 2,50 / $ 50) * 100 = 5% .

Imidlertid bruger ikke alle virksomheder teknikken ovenfor til at beregne udbytteudbytte. Nogle bruger i stedet en fremadrettet udbytteberegning.

I modsætning til den efterfølgende metode estimerer den fremtidige udbyttemetode udbyttebetalinger for de kommende 12 måneder. På grund af sin art anvendes den bedst i situationer, hvor udbyttebetalingerne kan forudsiges med rimelig nøjagtighed.

I eksemplet med Company ABC var den seneste betaling $ 1 pr. Aktie. Hvis selskabets kvartalsvise udbetaling skulle forblive konstant, ville det uddele det samlede udbytte på $ 4,00 pr. Aktie i det næste år. Dette betyder, at det fremtidige udbytteudbytte beregnes som følger: ($ 4 / $ 50) * 100 = 8% .

Betydningen af ​​udbytteudbytter

For at vise relevansen af ​​udbytteudbytter skal du overveje to virksomheder, Y og Z. Company Y's aktiekurs er $ 20, og det udbetaler årligt udbytte på $ 1 for hver aktie. Virksomhed Z's aktiekurs er $ 40, og det betaler også et årligt udbytte på $ 1 pr. Aktie.

Udbytteudbyttet for:

Virksomhed Y = ($ 1 / $ 20) * 100% = 5%

Virksomhed Z = ($ 1 / $ 40) * 100 = 2,5%

I betragtning af de to ovennævnte tilfælde vil en investor, der er interesseret i udbytteindkomst, sandsynligvis vælge Company Y's aktie, da den betaler dobbelt det procentvise beløb i udbytte sammenlignet med Company Z. Hvis Company Y's aktiekurs stiger til den samme pris som Company Z-aktien, så ville investorer i selskab Y modtage væsentligt flere penge i udbytte end selskab Z-investorer gør.

Høje udbytteudbytter gør ofte en virksomhed mere attraktiv for investorer. De begrænser dog virksomhedens vækstpotentiale. Dette skyldes, at hver dollar, der udbetales i udbytte, repræsenterer penge, der ikke bruges til at geninvestere, vokse og udvide virksomheden.

Hvornår skal man bruge fremadrettede og efterfølgende udbytteudbytter

Når de udbyttebetalinger, der foretages i løbet af et år, adskiller sig markant, er den mest fornuftige fremgangsmåde det efterfølgende udbytteudbytte. I modsætning hertil, hvis virksomheden planlægger at bruge en regelmæssig udbytteudbytte Udbyttepolitik Et selskabs udbyttepolitik dikterer størrelsen af ​​det udbytte, som selskabet udbetaler til dets aktionærer, og hvor ofte udbyttet udbetales i de næste 12 måneder, det fremadrettede udbytte udbytte er en mere nøjagtig metrisk at bruge.

Vigtigste takeaways

Terminsudbytteudbytter repræsenterer den forventede betaling, der skal udbetales i en given tidsperiode i fremtiden. Det bruges af investorer til at beregne afkast for en bestemt aktie eller portefølje af aktier. For at beregne det fremtidige udbytteudbytte tager analytikere det seneste kvartalsvise udbytte, hvorefter de årliggør det for at afspejle et helt års betaling. Resultatet divideres derefter med aktiekursen.

Ovennævnte metode til beregning af udbytte er forskellig fra den efterfølgende udbyttemetode. Sidstnævnte involverer beregning af det samlede udbetalte udbytte i løbet af det foregående år og derefter divideret beløbet med aktiekursen.

Da udbyttebeløb ofte ikke ændrer sig meget, påvirkes det absolutte dollarbeløb af udbytteudbyttet primært af ændringer i aktiekursen.

Store, veletablerede virksomheder har tendens til at betale højere udbytte end mindre, nyere virksomheder.

Flere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Kapitalgevinstudbytte Kapitalgevinstudbytte Kapitalgevinstudbytte (CGY) er kursstigningen på en investering eller et værdipapir udtrykt i procent. Da beregningen af ​​kapitalgevinstudbytte involverer markedsprisen for et værdipapir over tid, kan det bruges til at analysere udsving i et værdipapirs markedspris. Se beregning og eksempel
  • Udbytteforhold Udbytteforhold Udbytteforhold er størrelsen af ​​det udbytte, der udbetales til aktionærerne i forhold til den samlede nettoindkomst genereret af et selskab. Formel, eksempel
  • Vigtige udbyttedatoer Vigtige udbyttedatoer For at forstå udbyttebetalende aktier er kendskab til vigtige udbyttedatoer afgørende. Et udbytte kommer typisk i form af en kontantfordeling, der udbetales fra virksomhedens indtjening til investorer.
  • Model med flere perioder til udbytterabat Multipelperiodemodel til udbytterabat En model med flere perioder til udbytterabat er en variation af udbytterabatmodellen. Det bruges ofte i situationer, hvor en investor forventer at købe