TIME-funktion - formel, hvordan man viser timer, minutter og sekunder

TID-funktionen er kategoriseret under Excel DATE / TIME-funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. TID hjælper os med at oprette en tid med individuelle timer, minutter og anden komponenter.

Mens du foretager økonomisk analyse Finansiel analytiker Jobbeskrivelse Finansanalytikerens jobbeskrivelse nedenfor giver et typisk eksempel på alle de færdigheder, uddannelse og erfaring, der kræves for at blive ansat til et analytikerjob i en bank, institution eller et selskab. Udfør økonomisk prognoser, rapportering og operationelle målinger, analyser økonomiske data, opret økonomiske modeller, vi vil muligvis sætte et tidsstempel på en rapport. I sådanne scenarier kan TIME bruges til at konvertere en tekststreng til et decimalformat, der repræsenterer tiden. Funktionen kan også bruges til at flette individuelle værdier til en enkelt tidsværdi.

Formel

= TID (time, minut, sekund)

TID-funktionen bruger følgende argumenter:

  1. Time (krævet argument) - Dette kan være fra 0 (nul) til 32767, der repræsenterer timen. Hvis en værdi er mere end 23, divideres den med 24, og Excel behandler resten som timeværdien.
  2. Minute (krævet argument) - Kan være et vilkårligt tal fra 0 (nul) til 32767, der repræsenterer referatet. Hvis en værdi er mere end 59, konverteres den til timer og minutter.
  3. Andet (krævet argument) - Det kan være fra 0 (nul) til 32767, hvilket repræsenterer sekunderne. Hvis en værdi er mere end 59, konverteres den til timer, minutter og sekunder.

Det decimaltal, der returneres af TIME-funktionen, er en værdi mellem 0 (nul) til 0.99988426, der repræsenterer tidspunkterne fra 0:00:00 (12:00:00 AM) til 23:59:59 (11:59:59 OM EFTERMIDDAGEN).

Hvordan bruges TIME-funktionen i Excel?

Som en regnearksfunktion kan TID indtastes som en del af en formel i en celle i et regneark.

For at forstå anvendelsen af ​​TIME-funktionen, lad os overveje et par eksempler:

Eksempel 1

Antag, at vi ekstraherede data fra en PDF-fil og fik følgende data:

TIME-funktion

Hvis vi nu ønsker at lægge tiden i selve cellen, så bruger vi TID-funktionen. Formlen, der skal bruges, er = TID (B5, C5, D5) den TID (time, minutter, sekunder).

TIME-funktion - Eksempel 1

Vi får resultaterne nedenfor:

TID-funktion - Eksempel 1a

Hvis slutresultatet er et negativt tal, returnerer TID et #NUM! fejl. I række 4 er timerne 24, hvilket er større end 23. Enhver værdi større end 23 divideres med 24, mens resten behandles som timeværdien. Så 24 ville være 00, og vi fik -1 som sekunder, hvilket er negativt, så det blev trukket for at give 11:59. Husk, at hvis det medfølgende andet argument er negativt eller er større end 59, strækker tiden sig tilbage eller fremad i det forrige eller det følgende minut.

Hvis det givne minutargument er negativt eller er større end 59, strækker tiden sig tilbage eller fremad i den foregående eller den følgende time. Så i række 6 får vi resultatet som 17:59.

Eksempel 2

Hvis vi ønsker at tilføje tid til et givet antal timer, kan vi tilføje timer divideret med 24 eller bruge TID-funktionen. Antag, at vi får følgende data:

TIME-funktion - Eksempel 2

Vi kan bruge TID-funktionen til at tilføje antallet af timer til det givne tidspunkt. Funktionen sparer os fra behovet for at huske formlen til konvertering af decimaltimer til en Excel-tid. Formlen, der skal bruges, er = A2 + TID (B2,0,0).

Vi får resultaterne nedenfor:

TIME-funktion - Eksempel 2a

Husk, at TID-funktionen "vælter" tilbage til nul, når værdier overstiger 24 timer, som det ses i række 5 og 6 ovenfor.

Hvis vi ønsker at trække timer fra et givet tidspunkt, skal vi bruge formlen = MOD (A2-TID (B2,0,0), 1).

MOD-funktionen tager sig af problemet med de negative tal. MOD “vender” negative værdier til de krævede positive værdier.

Ting at huske om TIME-funktionen

  1. TIME blev introduceret i MS Excel 2000 og er tilgængelig i alle senere versioner.
  2. #NUM! error - Opstår, hvis de givne times argumenter evalueres til et negativt tidspunkt, f.eks. hvis de givne timer er mindre end 0.
  3. #VÆRDI! error - Opstår, når et af de givne argumenter er ikke-numeriske.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Avanceret Excel Formel Course
  • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
  • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje