Regnskabskonservatisme - Oversigt, hvordan det fungerer, eksempler

Regnskabskonservatisme henviser til retningslinjer for regnskabsaflæggelse, der kræver, at revisorer udøver en høj grad af verifikation og bruger løsninger, der viser det mindste antal, når de står over for usikkerhed. Det er et langvarigt princip i finansiel rapportering Intern vs ekstern finansiel rapportering Intern vs ekstern finansiel rapportering kommer med flere forskelle, som enhver interesseret part skal være opmærksom på. Intern finansiel rapportering er beregnet til at beskytte brugere af finansiel information mod oppustede indtægter og sikre, at alle potentielle forpligtelser registreres, så snart de er realiseret.

Regnskabskonservatisme

Retningslinjen kræver, at tab registreres, så snart de kvantificeres, mens gevinster først registreres senere, når de realiseres. Det generelle koncept er at sørge for alle sandsynlige tab og ikke forvente nogen fortjeneste.

Resumé

  • Regnskabskonservatisme er et finansielt rapporteringsprincip, der kræver, at revisorer udarbejder regnskaber med forsigtighed og udfører korrekt verifikation af regnskabsposter.
  • De amerikanske generelt accepterede regnskabsprincipper (GAAP) kræver, at alle virksomheder overholder regnskabsprincipperne for at garantere den største nøjagtighed, når de rapporterer deres årsregnskaber.
  • Selvom regnskabskonservatisme tilskynder ledere til at træffe optimale beslutninger, giver det plads til manipulation af regnskabsmæssige værdier.

Sådan fungerer regnskabskonservatisme

Virksomheder er forpligtet til at følge flere regnskabskonventioner for at garantere den største nøjagtighed, når de rapporterer deres årsregnskaber, som leveret af General Accepted Accounting Principles (GAAP) GAAP GAAP eller Generally Accepted Accounting Principles, er et almindeligt anerkendt sæt regler og procedurer designet til at styre virksomhedsregnskab og finansiel rapportering. GAAP er et omfattende sæt regnskabspraksis, der blev udviklet i fællesskab af Financial Accounting Standards Board (FASB) og. Konservatisme er en af ​​sådanne regnskabsstandarder, der kræver, at revisorer vælger metoder og estimater, der holder de bogførte værdier af nettogevinst relativt lave i situationer med usikkerhed.

Regnskabsreglen giver retningslinjer for estimering i tider med usikkerhed og under omstændigheder, hvor der er sandsynlighed for bias fra en revisor. Det stammer også naturligt fra to kontraherende parter og betragtes som et effektivt koncept for kontrahering.

Et sådant perspektiv er baseret på ideen om, at kontraherende parter står over for asymmetriske udbetalinger fra visse kontrakter - såsom kompensation og gæld. Som et resultat fører udbetalingerne til en hurtigere finansiel rapportering, der potentielt kan påvirke de kontraherende parter.

Regnskabskonservatisme påvirker kvaliteten af ​​de tal, der er rapporteret i balance, resultatopgørelse og andre regnskaber. I tilfælde af øgede investeringer fører dette princip til relativt lavere rapporteret indtjening end andre liberale regnskabsmæssige muligheder. Imidlertid giver de ikke-registrerede reserver skabt af den lavere indtjening fleksibilitet til at rapportere mere indtjening i fremtiden. En virksomhed kan indsætte flere midler i reserven for at øge investeringen og derved reducere indtjeningen.

Omvendt kan en virksomhed også distribuere midler i reserve for at øge indtjeningen og derefter minimere investering. Usikkerhed kan dog stadig opstå, uanset om det er beregnet eller ej. Med regnskabskonservatisme øges løbende indtjening, hvilket gør dem til en dårlig indikator for det fremtidige marginale afkast.

Regnskabskonservatisme sætter retningslinjen, når en revisor står over for et finansielt rapporteringsdilemma mellem to alternativer. I en sådan situation vælger regnskabsføreren den ringere mulighed. En virksomhed er tvunget til at anvende en forsigtig tilgang i et værst tænkeligt scenarie.

For eksempel er de bogførte værdier af aktiver og indtægter forsætligt undervurderede ved rapportering, mens tab og forpligtelser er overvurderede. Regnskabsførere skal registrere og udvide den potentielle indvirkning af usikkerhed omkring tab. På samme måde rådes revisorer til at ignorere enhver mulighed for markedsbelønning, indtil den opstår.

Eksempler på regnskabskonservatisme

Principperne for regnskabsmæssig konservatisme er typisk almindelige i opgørelse af lagerbeholdning. Forretningsbeholdninger henviser til alle de leverancer, som en virksomhed har brug for at drive, og som enten bruges i produktionsprocessen eller sælges til kunder. . Principperne kræver, at en virksomhed bruger historisk omkostning eller erstatningsværdi, når den estimerer rapporteringsværdien for lagerbeholdningen. De er også anvendelige i regnskabsstandarder, såsom tab på tab og tilgodehavender.

For eksempel er et selskab, der forventer at vinde retssager, forpligtet til at opfylde alle kravene til indtægtsindregning, før det rapporterer gevinsterne. Virksomheden skal dog undervurdere sine økonomiske fordele, hvis den forventer at miste en retssag. Andre oplysninger, der er underlagt oplysningskrav, inkluderer eventualforpligtelser Eventualansvar En eventualforpligtelse er et potentielt ansvar, der måske eller måske ikke opstår. Relevansen af ​​en eventualforpligtelse afhænger af sandsynligheden for, at beredskabet bliver en faktisk forpligtelse, dets timing og nøjagtigheden, hvormed det beløb, der er knyttet til det, kan estimeres. , såsom kompensation for produktgaranti, uoptjente indtægter eller royaltybetalinger.

Regnskabskonservatisme bruges også til at registrere og rapportere indtægter. Princippet kræver, at indtægter og relaterede udgifter rapporteres i samme periode, som de opstår. Oplysningerne kan ikke registreres, hvis de ikke kan realiseres. Det forudsættes, at ingen indtægter må indregnes, hvis en transaktion ikke fremmer krav på et aktiv eller udveksling af kontanter.

Fordele ved regnskabskonservatisme

Den asymmetriske behandling af finansielle transaktioner antyder, at regnskabskonservatisme vedvarende vil rapportere en lavere nettoindkomst såvel som lavere fremtidige markedsbelønninger. Den ubetingede underdrivelse af en virksomheds økonomi giver flere fordele.

Mest bemærkelsesværdigt tilskynder det ledelsen til at møde optimisme eller overdreven usikkerhed i sine beslutninger. Det betyder også, at der er en højere sikkerhedsmargen mod nødlidende output.

Derudover fører regnskabskonservatisme også til objektive bogførte værdier, der er udarbejdet på baggrund af de almindeligt accepterede regnskabsprincipper (GAAP), hvilket gør det lettere for investorer at sammenligne resultater på tværs af forskellige markeder og perioder.

Begrænsninger i regnskabskonservatisme

Flere ulemper påvirker regnskabskonservatisme. For det første er det asymmetriske svar på indtjening på økonomiske gevinster og tab åben for fortolkning . I en sådan henseende kan ledelsen af ​​en virksomhed manipulere regnskabsmæssige værdier til deres fordel.

For det andet fremmer regnskabskonservatisme indtægtsforskydning . En transaktion kan rapporteres i den næste periode, hvis den ikke opfylder rapporteringskravene i den aktuelle periode.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Analyse af årsregnskaber Analyse af regnskaber Sådan udføres analyse af regnskaber. Denne vejledning vil lære dig at udføre regnskabsanalyse af resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse inklusive margener, nøgletal, vækst, likviditet, gearing, afkast og rentabilitet.
  • IFRS vs US GAAP IFRS vs. US GAAP IFRS vs US GAAP refererer til to regnskabsstandarder og -principper, der overholdes af lande i verden i forhold til finansiel rapportering. Mere end 110 lande følger International Financial Reporting Standards (IFRS), som tilskynder til ensartethed i udarbejdelsen af ​​regnskaber.
  • Fremskrivning af balancelinjeprojektering Projektering af balancelinjeposter Fremskrivning af balanceposter indebærer analyse af arbejdskapital, PP&E, gældskapital og nettoindkomst. Denne guide beskriver hvordan man beregner
  • Fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter Fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter Vi diskuterer de forskellige metoder til fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter. Fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter begynder med salgsindtægter og derefter omkostninger