Investeringspolitisk erklæring (IPS) - Oversigt, komponenter, eksempel

En investeringspolitisk erklæring (IPS), et dokument udarbejdet mellem en porteføljeforvalter Portfolio Manager Porteføljeforvaltere administrerer investeringsporteføljer ved hjælp af en seks-trins porteføljestyringsproces. Lær nøjagtigt, hvad en porteføljeforvalter gør i denne vejledning. Porteføljeforvaltere er fagfolk, der forvalter investeringsporteføljer med det formål at nå deres kunders investeringsmål. og en klient, skitserer de regler og retningslinjer, som porteføljeforvalteren skal følge, når de overvejer aktivallokering i kundens portefølje. Med andre ord beskriver en erklæring om en investeringspolitik, hvordan en porteføljeforvalter skal styre kundens penge.

Erklæring om investeringspolitik

Hurtigt resume:

  • En investeringspolitisk erklæring er et dokument udarbejdet mellem en porteføljeforvalter og en klient, der beskriver kundens porteføljemål og information, der er relevant for at nå målene.
  • Komponenterne i en investeringspolitisk erklæring er omfang og formål, styring, investering, afkast og risikomål samt risikostyring.
  • En IPS giver vejledning til porteføljeforvaltere, når de tager porteføljebeslutninger, og hjælper med at forhindre klienter i at tage følelsesmæssige beslutninger relateret til deres portefølje.

Forståelse af en investeringspolitisk erklæring

En erklæring om investeringspolitik giver vejledning til porteføljeforvaltere, når de tager porteføljebeslutninger. Beslutninger om tildeling af aktiver, klienters risikotolerance, gearing gearing I finans er gearing en strategi, som virksomheder bruger til at øge aktiver, pengestrømme og afkast, selvom det også kan forstørre tab. Der er to hovedtyper af gearing: finansiel og operationel. For at øge den finansielle gearing kan et firma låne kapital ved at udstede værdipapirer med fast indkomst eller ved at låne penge direkte fra en långiver. Operativ gearingskanal, likviditetskrav og begrænsninger i udenlandske sikkerhedsinvesteringer er nogle eksempler på problemer, der behandles i en IPS.

En velkonstrueret investeringspolitisk erklæring giver en ramme for investeringsbeslutninger truffet af porteføljeforvalteren og hjælper også med at forpligte kunden til en langsigtet investeringsstrategi. Følelsesmæssige beslutninger, der træffes af klienten til porteføljen, kan undgås - en IPS handler for at minde klienter om porteføljens overordnede mål og strategier.

Komponenter i en erklæring om investeringspolitik

Med henvisning til et dokument udgivet af CFA Institute er komponenterne i en investeringspolitisk erklæring som følger:

1. Anvendelsesområde og formål

  • Etablering og opbygning af kontekst med hensyn til investorens kilde til velstand
  • Identificering og definition af investoren
  • Angivelse af porteføljeforvalterens roller og ansvar
  • Identificering af en risikostyringsstruktur
  • Tildeling af ansvar for porteføljeovervågning og rapportering

2. Styring

  • Angivelse af ansvar for bestemmelse, gennemførelse og overvågning af resultaterne af implementeringen af ​​investeringspolitisk erklæring
  • Beskriver processen relateret til gennemgang af opdateringen af ​​IPS
  • Beskriver autoritet i ansættelse og fyring af leverandører, der er tilknyttet porteføljen
  • Tildeling af ansvar for bestemmelse af porteføljens allokering af aktiver, herunder anvendte input og de anvendte kriterier til udvikling af input
  • Tildeling af ansvar for overvågning og rapportering af risikostyring

3. Investerings-, afkast- og risikomål

  • Beskriver det overordnede investeringsmål
  • Angivelse af afkast-, risiko- og udgiftsforudsætninger (udstrømning i porteføljen)
  • Definition af investorens risikotolerance
  • Beskrive relevante begrænsninger (likviditetskrav, skattemæssige overvejelser, begrænsninger for visse investeringer, juridiske begrænsninger)
  • Beskriver andre overvejelser, der kan være relevante for investeringsstrategien

4. Risikostyring

  • Etablering af præstationsmålinger og rapportering af ansvar
  • Specificering af metrics, der bruges til at måle og evaluere risiko
  • Definition af processen til porteføljeombalancering og målallokering Aktivfordeling Aktivallokering henviser til en strategi, hvor enkeltpersoner deler deres investeringsportefølje mellem forskellige forskellige kategorier for at minimere investering

Teoretisk eksempel

Det følgende er et teoretisk eksempel på, hvordan en erklæring om en investeringspolitik kan forhindre følelsesmæssige beslutninger.

I 2018 udarbejdede en ældre klient en IPS med sin porteføljeforvalter. Investeringspolitisk erklæring skitserer blandt andet, at porteføljen er begrænset fra at investere i højrisiko spekulative investeringer.

Med den forestående legalisering af cannabis i Canada og se brummen skabt af cannabisaktier mødes klienten med sin porteføljeforvalter og skitserer sin idé om at flytte hele porteføljens allokering af aktiekapital til cannabisaktier for at køre på bølgen. Kunden mener, at branchen vil fortsætte med at stige og overgå andre brancher.

Med en udarbejdet IPS indikerer porteføljeforvalteren overfor klienten, at porteføljen er begrænset fra at investere i højrisiko-spekulative investeringer. Porteføljeforvalteren skitserer, at cannabisaktier er meget spekulative, da de inkluderer antagelser om vækst i indtægter, der er urealistiske og i øjeblikket handler ved ekstreme værdiansættelsesmultipler Typer af værdiansættelsesmultipler Der er mange typer værdiansættelsesmultipler, der anvendes i finansiel analyse. Disse typer multipler kan kategoriseres som kapitalandele og virksomhedsværdi-multipla. De bruges i to forskellige metoder: sammenlignelig virksomhedsanalyse (comps) eller præcedens transaktioner (precedents). Se eksempler på, hvordan man beregner.

Derudover siger porteføljeforvalteren, at mens marihuana-aktier kan klare sig godt på kort sigt på grund af konstante overskrifter, vil det øge porteføljerisikoen betydeligt og potentielt bringe porteføljen i fare for at nå sit langsigtede mål.

Forstå de fakta, der præsenteres af porteføljeforvalteren, beslutter klienten at følge med porteføljens investeringspolitiske erklæring og undgå cannabispladsen.

Flere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere ressourcer nedenfor:

  • Dynamisk aktivallokering Dynamisk aktivallokering Dynamisk aktivallokering er en investeringsstrategi, der involverer hyppig justering af vægtene i en portefølje baseret på den samlede markedsudvikling eller effektiviteten af ​​visse værdipapirer.
  • Investering: En nybegynderguide Investering: En begyndervejledning Finansiel guide til investering for begyndere lærer dig det grundlæggende ved at investere og hvordan du kommer i gang. Lær om forskellige strategier og teknikker til handel og om de forskellige finansielle markeder, som du kan investere i.
  • Prospekt Prospekt Et prospekt er et juridisk oplysningsdokument, som virksomhederne skal indgive til Securities and Exchange Commission (SEC). Dokumentet giver information om virksomheden, dets ledelsesteam, nylige økonomiske resultater og andre relaterede oplysninger, som investorer gerne vil vide.
  • Typer af due diligence Typer af due diligence En af de vigtigste og langvarige processer i en M & A-aftale er due diligence. Processen med due diligence er noget, som køberen udfører for at bekræfte nøjagtigheden af ​​sælgerens krav. En potentiel M & A-aftale involverer flere typer due diligence.