Selvbetjeningsforstyrrelse - definition, oversigt og eksempler

En selvbetjenende bias er en tendens i adfærdsmæssig økonomi Adfærdsmæssig finansiering Adfærdsmæssig finansiering er studiet af psykologiens indflydelse på investorers eller finansielle praktiserendes adfærd. Det inkluderer også de efterfølgende effekter på markederne. Det fokuserer på det faktum, at investorer ikke altid er rationelle til at tildele gode resultater til vores dygtighed og dårlige resultater til rent held . Sagt på en anden måde, vi vælger, hvordan vi tilskriver årsagen til et resultat baseret på, hvad der får os til at se bedst ud. Bestemt kan de fleste af os tænke på ting, vi har gjort, og fastslået, at når alt går efter planen, skyldes det helt klart vores dygtighed. Derefter, når tingene ikke går efter planen, har vi helt klart lige haft uheld.

Selvbetjenende bias

Du kan huske, at hvis du tænker tilbage på en af ​​de tidligere bias for adfærdsmæssig finansiering, var en af ​​vores spande skævhed med selvbedrag. Den selvbetjenende bias, en fejl i overtillid og forkert tildeling af årsager, er i den spand. Det vigtigste at huske er, at bias begrænser vores læring eller vores evne til at lære.

Lær mere i Finance's Behavioral Finance Course.

Sådan begrænses den selvbetjenende bias

Dette er en farlig grænse for vores læring, fordi det i praksis kan føre til dårlige investeringsbeslutninger og gentage så dårlige valg. Der kan være en hel række grunde til, at vi har haft en særlig succes eller fiasko på de finansielle markeder. Hvordan kan vi undgå den selvbetjenende bias, denne grænse for vores læring? En af de mest effektive måder er ved faktisk at registrere og genkende, hvad der faktisk skete, dokumentere ræsonnementet bag dine beslutninger og de efterfølgende resultater.

Overvej at føre en investeringslog / handelsdagbog. Gennemgang af en velplejet handelsjournal kan hjælpe dig med let at identificere styrker og svagheder i din handel. Det kan også hjælpe dig med at identificere - og derved være i stand til at rette - fejl, du hele tiden laver. På den positive side kan det hjælpe dig med at identificere, hvornår og hvorfor din analyse var korrekt. Du kan også hente nogle ting, som du måske ellers aldrig har lagt mærke til. For eksempel finder nogle handlende, at størstedelen af ​​deres rentable handler uanset årsag påbegyndes på et bestemt tidspunkt på dagen eller på en bestemt dag i ugen.

Det er vigtigt at erkende, når vi har fulgt fejlbehæftet argumentation, der førte til et dårligt resultat. Det er kun ved at indrømme og undersøge vores fejl, at vi kan lære af disse fejl. Og det er kun ved at erkende, når vi er blevet offer for ting som den selvbetjenende bias, at vi kan lære at undgå sådanne tænkende fælder i fremtiden.

Milliardær George Soros sammen med mange andre berømte succesrige investorer viser værdien af ​​at registrere, gennemgå og analysere vores investeringsbeslutninger.

Du kan lære mere ved at læse om de lektioner, Soros lærte af sin fejl på 500 millioner dollars.

Yderligere ressourcer

Tak, fordi du læste Finance's guide til forståelse af, hvad en selvbetjenende bias er i økonomi. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke Finance's Behavioral Finance Course.

Yderligere nyttige ressourcer inkluderer:

  • Ordliste for adfærdsmæssig økonomi Ordliste for adfærdsmæssig økonomi Denne ordliste for adfærdsmæssig økonomi inkluderer forankringsforstyrrelse, bekræftelsesforstyrrelse, indramningsforstyrrelse, besætningsforstyrrelse, tilbagevendende forspænding, illusion af kontrol
  • Spørgsmål om adfærdsspørgsmål Spørgsmål og svar om adfærdsspørgsmål Denne liste indeholder de mest almindelige interviewspørgsmål og svar til økonomijob og adfærdsmæssige bløde færdigheder. Spørgsmål om adfærdssamtaler er meget almindelige for finansjob, og alligevel er ansøgere ofte underforberedte på dem.
  • Overtillid Bias Overtillid bias Overtillid bias er en falsk og vildledende vurdering af vores færdigheder, intellekt eller talent. Kort sagt er det en egoistisk overbevisning om, at vi er bedre, end vi faktisk er. Det kan være en farlig bias og er meget produktiv inden for adfærdsmæssig finansiering og kapitalmarkeder.
  • Besætningsmentalitet Besætningsmentalitet I finans henviser bias-mentalitetsforstyrrelse til investorernes tendens til at følge og kopiere, hvad andre investorer laver. De er stort set påvirket af følelser og instinkt snarere end af deres egen uafhængige analyse. Denne guide giver eksempler på besætningsforstyrrelse