IF-sætning mellem to tal - Sådan beregnes trin for trin

I Excel Excel til begyndere Denne Excel til begyndere-guide lærer dig alt hvad du behøver at vide om Excel-regneark og formler til at udføre økonomisk analyse. Se videoen og lær alt, hvad en nybegynder har brug for at vide, hvad der er Excel, til hvorfor bruger vi, og hvad er de vigtigste tastaturgenveje, funktioner og formler, du kan kombinere IF med AND-funktioner for at returnere en værdi baseret på to forskellige numre. Det kan være meget nyttigt, når du udfører finansiel modellering Hvad er finansiel modellering Finansiel modellering udføres i Excel for at forudsige en virksomheds økonomiske resultater. Oversigt over, hvad der er økonomisk modellering, hvordan og hvorfor opbygge en model. og når du skaber betingede situationer. I denne artikel,lære at oprette en IF-sætning mellem to tal, så du nemt kan besvare det problem, du prøver at løse.

For eksempel, hvis du leder efter en formel, der går ind i celle B2, og hvis tallet er mellem 100 og 999, så vil resultatet være 100. Ellers vil resultatet være nul, hvis det er uden for dette interval.

Download den gratis Excel-skabelon - HVIS med OG-funktioner.

IF-sætning mellem to tal

= HVIS (OG (C6> = C8, C6 <= C9), C11, C12)

(Se skærmbilleder nedenfor).

Eksempel på, hvordan du bruger formlen:

Trin 1: Sæt det nummer, du vil teste, i celle C6 (150).

Trin 2: Sæt kriterierne i cellerne C8 og C9 (100 og 999).

Trin 3: Sæt resultaterne, hvis de er sande eller falske i cellerne C11 og C12 (100 og 0).

Trin 4: Skriv formlen = IF (AND (C6> = C8, C6 <= C9), C11, C12).

Endelig resultat

Her er et skærmbillede i Excel efter brug af formlen til en IF-sætning mellem to tal. Du kan tydeligt se, hvordan resultatet fra eksemplet er 100, fordi tallet 150 er mellem 100 og 999.

hvis udsagn i Excel med to tal

Tillykke, du har nu kombineret IF med AND mellem to tal i Excel!

Download den gratis skabelon.

IF-sætning mellem to tal (med tekst)

Du behøver ikke at begrænse det resulterende output fra modellen til kun tal. Du kan også bruge tekst som vist i eksemplet nedenfor. Denne gang kan Excel i stedet for at producere 100 eller 0 vise JA eller NEJ for at vise, om argumentet er sandt eller falsk.

hvis udsagn mellem to tal med tekst

Flere Excel-vejledninger

Tak fordi du læste denne vejledning for at forstå, hvordan du bruger IF-funktionen med AND-funktionen i Excel for at vide, om et tal er mellem to andre tal. For at fortsætte med at lære og udvikle din karriere som finansanalytiker hjælper disse yderligere finansressourcer dig på din vej:

  • Indeks- og matchfunktioner Indeksmatchformel Kombination af INDEX- og MATCH-funktioner er en mere kraftfuld opslagsformel end VLOOKUP. Lær hvordan du bruger INDEX MATCH i denne Excel-tutorial. Indeks returnerer værdien af ​​en celle i en tabel baseret på kolonne og række nummer, og Match returnerer positionen for en celle i en række eller kolonne. Lær hvordan du gør dem i denne vejledning
  • Excel-genvejsliste Excel-genveje til PC Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje
  • Vigtige Excel-formler Excel-formler Cheat Sheet Finance's Excel-formler-snydeark giver dig alle de vigtigste formler til at udføre økonomisk analyse og modellering i Excel-regneark. Hvis du vil blive en mester i Excel-økonomisk analyse og en ekspert i at opbygge økonomiske modeller, er du kommet til det rigtige sted.
  • Avanceret Excel-kursus