Aktieindeks futures - oversigt, handel og afvikling, anvendelser

Aktieindeks futures, også kaldet aktieindeks futures eller bare index index futures, er futures kontrakter Futures Contract En futures kontrakt er en aftale om at købe eller sælge et underliggende aktiv på et senere tidspunkt til en forudbestemt pris. Det er også kendt som et derivat, fordi fremtidige kontrakter stammer deres værdi fra et underliggende aktiv. Investorer kan købe retten til at købe eller sælge det underliggende aktiv på et senere tidspunkt til en forudbestemt pris. baseret på et aktieindeks. Futurekontrakter er en aftale om at købe eller sælge værdien af ​​det underliggende aktiv Aktivklasse En aktivklasse er en gruppe af lignende investeringsmidler. Forskellige klasser eller typer af investeringsaktiver - såsom investeringer med fast indkomst - grupperes sammen baseret på en lignende finansiel struktur.De handles typisk på de samme finansielle markeder og er underlagt de samme regler og regler. til en bestemt pris på en bestemt dato. I dette tilfælde er det underliggende aktiv bundet til et aktieindeks.

Aktieindeks Futures

Indeks futures leveres dog ikke på udløbsdatoen. De afvikles kontant dagligt, hvilket betyder, at investorer og handlende betaler eller opkræver forskellen i værdi dagligt. Indeksfutures kan bruges af nogle få grunde, ofte af handlende, der spekulerer i, hvordan indekset eller markedet vil bevæge sig, eller af investorer, der ønsker at sikre deres position mod potentielle fremtidige tab.

Hurtig oversigt over point

  • Aktieindeks futures er en rent kontantafgjort futures kontrakt baseret på et aktieindeks
  • Indeksfutures afvikles dagligt og handles af futuresmæglere på børser
  • Indeks futures bruges af en række årsager, såsom spekulation, afdækning og spread trading
  • Indeks futures kan bruges som stærke førende indikatorer for markedssentiment

Hvordan handles og afvikles aktieindeks futures?

Aktieindeks futures svarer til andre futures kontrakter; det underliggende aktiv er dog et aktieindeks. Med enhver futures-kontrakt er der aftalen om at betale en bestemt pris på en bestemt dato (udløbsdatoen). Indeksfutures er rent kontantafregnet, da det ikke er muligt at levere et indeks fysisk, og afviklingerne sker dagligt på en mark-to-market basis.

Indeksfutures handles gennem futuresmæglere på børser Fondsbørs En fondsbørs er en markedsplads, hvor værdipapirer såsom aktier og obligationer købes og sælges. Fondsbørser giver virksomheder mulighed for at rejse kapital og investorer til at træffe informerede beslutninger ved hjælp af prisoplysninger i realtid. Børser kan være en fysisk placering eller en elektronisk handelsplatform. , og en futures-kontrakt kan indgås gennem en købs- eller salgsordre Handelsordre Det er intuitivt at placere en handelsordre - en "køb" -knap for at starte en handel og en "salg" -knap for at lukke en handel. Selvom det er muligt at udføre handler på en sådan måde, er det meget ineffektivt, da det kræver konstant overvågning af bestanden. . En lang position Lange og korte positioner i investering,lange og korte positioner repræsenterer retningsbestemte indsatser fra investorer om, at et værdipapir enten vil gå op (når det er langt) eller ned (når det er kort). Ved handel med aktiver kan en investor tage to typer positioner: lang og kort. En investor kan enten købe et aktiv (går længe) eller sælge det (går kort). tages, når en købsordre initieres, og en kort position initieres gennem en salgsordre. Ligesom andre futureskontrakter kræves et minimumsbeløb, kendt som den oprindelige margen, for at indtage positionen. En vedligeholdelsesmargen Vedligeholdelsesmargen Vedligeholdelsesmargen er det samlede kapitalbeløb, der skal forblive på en investeringskonto for at kunne have en investering eller en handelsposition og undgå, at a også er indstillet, hvilket betyder, at værdien ikke må falde forbi et bestemt punkt eller ellers en margin opkald startes.En erhvervsdrivende skal derefter deponere midler for at opfylde denne margin.

Hvad bruges aktieindeks futures til?

Aktieindeks futures bruges af en række årsager. Den mest almindelige årsag er fra handlende, der spekulerer i den retning, markedet vil bevæge sig i fremtiden. På samme måde som spekulation om andre aktiver, hvis en erhvervsdrivende tager en bullish holdning på markedet og mener, at indekset vil stige i værdi, kan de muligvis købe aktieindeksfutures. Alternativt, hvis de har en bearish holdning på markedet, som indekset er fokuseret på, kan de kortere lange og korte positioner Ved investering repræsenterer lange og korte positioner retningsbestemte indsatser fra investorer om, at et værdipapir enten vil gå op (når det er langt) eller ned ( når kort). Ved handel med aktiver kan en investor tage to typer positioner: lang og kort. En investor kan enten købe et aktiv (går længe) eller sælge det (går kort). indeks futures kontrakt.

Vurderingen af ​​indeksfutures kan være en vigtig førende indikator for markedssentiment. En stor mængde lange positioner, der tages på et indeks, kan betyde, at mange handlende er bullish på markedet og mener, at markedet, som indekset er baseret på, vil stige i værdi.

Indeks futures kan også bruges til afdækningsformål. Hvis en investor har en portefølje, der ligner eller reflekterer et indeks, kan køb eller salg af indeksfutures bruges til at udligne potentielle tab, som deres portefølje kan blive udsat for. I de fleste tilfælde vil porteføljen ikke være fuldt positivt eller negativt korreleret med indekset, så brug af indeksfutures vil ikke føre til en fuldt afdækket position.

En anden måde, hvorpå indeks futures bruges, er som et værktøj til spredning eller relativ værdi. Dette er en position, der indebærer at tage en lang og kort position på indeksfutures. Denne handel sker med fokus på spændet eller forskellen i priserne på de relaterede værdipapirer. Handlen vil forsøge at få et overskud ved at udvide eller indsnævre disse priser snarere end en ændring af indekset som helhed.

Hvad er nogle bredt handlede aktieindeks futures?

Indeksfutures handles for alle større aktieindekser. De inkluderer Dow Jones, S&P, Nasdaq, FTSE, DAX og de mange andre aktieindekser, der findes. Der er også indeksfutures, der findes for at øge tilgængeligheden ved at kræve mindre kapital.

For eksempel er E-Mini S&P en indeks futureskontrakt, der handles på Chicago Mercantile Exchange's Globex-platform og bruger S&P 500 som et underliggende aktiv. Det blev introduceret i 1997, da S & P-kontrakten på det tidspunkt var 500 gange indekset. Beløbet var for meget for mange handlende, så E-Mini S&P blev introduceret. Indeksets futureskontrakt er kun 50 gange værdien af ​​S&P 500.

Yderligere ressourcer

Tak fordi du læste Finance artikel om aktieindeks futures. Hvis du gerne vil vide mere om relaterede begreber, skal du tjekke Finance andre ressourcer:

  • Futures Contracts Futures Contract En futureskontrakt er en aftale om at købe eller sælge et underliggende aktiv på et senere tidspunkt til en forudbestemt pris. Det er også kendt som et derivat, fordi fremtidige kontrakter stammer deres værdi fra et underliggende aktiv. Investorer kan købe retten til at købe eller sælge det underliggende aktiv på et senere tidspunkt til en forudbestemt pris.
  • Afdækning Afdækning Afdækning er en finansiel strategi, der skal forstås og bruges af investorer på grund af de fordele, den giver. Som en investering beskytter den den enkeltes økonomi mod at blive udsat for en risikabel situation, der kan føre til værditab.
  • Spekulation Spekulation Spekulation er køb af et aktiv eller finansielt instrument med håb om, at prisen på aktivet eller det finansielle instrument vil stige i fremtiden.
  • Bullish and Bearish Bullish and Bearish Professionals inden for virksomhedsfinansiering refererer regelmæssigt til markeder som værende bullish og bearish baseret på positive eller negative prisbevægelser. Et bjørnemarked anses typisk for at eksistere, når der har været et prisfald på 20% eller mere fra toppen, og et tyremarked anses for at være et 20% opsving fra en markedsbund.