Fokusgruppe - Lær om forskellige typer fokusgrupper

En fokusgruppe består af en gruppe individer, der stilles spørgsmål om deres meninger og holdninger. Følelsesmæssig intelligens Følelsesmæssig intelligens også kendt som den følelsesmæssige kvotient (EQ) er evnen til at styre ens følelser og andres følelser. For virksomhedsledere er høj EQ afgørende for succes. Denne guide dækker de fem elementer af følelsesmæssig intelligens og deres relevans for karakterisering af en succesrig leder. EQ vs IQ over for bestemte produkter, tjenester eller koncepter. Disse grupper er en almindelig kvalitativ markedsundersøgelsesteknik, der anvendes af virksomheder eller andre enheder og er beregnet til at give en forståelse af forbrugernes opfattelse Samlet adresserbart marked (TAM) Samlet adresserbart marked (TAM), også kaldet det samlede tilgængelige marked,er den samlede indtægtsmulighed, der er tilgængelig for et produkt eller en tjeneste, hvis det handler om bestemte emner. De foretrækkes frem for interviews, da de lokker gruppemedlemmer til at interagere og påvirke hinanden.

Fokusgruppe

Forståelse af fokusgrupper

En fokusgruppe består normalt af 5-12 personer, som alle har visse karakteristika, der vedrører gruppens emne. En moderator eller interviewer letter diskussionen og skaber et miljø, der fremmer kommunikationen af ​​forskellige opfattelser og synspunkter. De varer normalt i cirka en til to timer, hvor gruppemedlemmer normalt bliver stillet fem eller seks spørgsmål. Diskussionen analyseres derefter omhyggeligt for at give indsigt i, hvordan et produkt, en tjeneste eller mulighed kan opfattes af gruppen. De kvalitative data bruges til at udvikle produkter, tjenester eller muligheder, der imødekommer kundens krav. Efterspørgselskurve Efterspørgselskurven er en linje, der viser, hvor mange enheder af en vare eller tjeneste, der vil blive købt til forskellige priser.Prisen afbildes på den lodrette (Y) akse, mens mængden er plottet på den vandrette (X) akse. .

Typer af fokusgrupper

1. Tovejs

En gruppe ser en anden gruppe besvare spørgsmålene fra moderatoren. Ved at lytte til, hvad den anden gruppe tænker og siger, er gruppen, der lytter, i stand til at lette mere diskussion og potentielt drage forskellige konklusioner.

2. Dual-Moderator

To moderatorer er til stede - en som sikrer, at gruppesessionen forløber problemfrit, og en, der sørger for, at de pågældende emner alle er dækket. Dual-moderator fokusgrupper resulterer typisk i en mere produktiv session.

3. Duellerende moderator

Der er to moderatorer, der spiller djævelens advokat. Formålet med duelling-moderator fokusgruppen er at lette nye ideer ved at introducere nye måder at tænke på og forskellige synspunkter.

4. Respondent-moderator

En eller flere af gruppens deltagere fører an som moderator. Dette gøres for at ændre gruppens dynamik og generere mere varierede svar.

5. Mini Focus Group

En fokusgruppe, der består af færre deltagere - normalt fire eller fem - som skaber en mere intim gruppe.

6. Online fokusgruppe

Deltagerne svarer og deler information via online-midler. Online fokusgrupper oprettes for at nå et bredere udvalg af deltagere.

Fordele ved en fokusgruppe

  • Fokusgrupper er et billigere middel til at få information sammenlignet med individuelle interviews.
  • Deltagerne er i stand til at lytte til svar fra andre deltagere og "fodre hinanden."
  • Grupperne resulterer generelt i, at der indsamles flere data, da deltagerne får mulighed for at afkræfte hinanden.
  • Sammenlignet med en kvantitativ undersøgelse er disse grupper i stand til at samle mere information om opfattelser, holdninger og oplevelser.

Ulemper ved en fokusgruppe

  • Gruppedynamik, såsom gruppetænkning Gruppetænkning Gruppetænkning er et udtryk udviklet af socialpsykolog Irving Janis i 1972 for at beskrive fejlbehæftede beslutninger truffet af en gruppe på grund af gruppetryk. Gruppetænkning er et fænomen, hvor måderne til at nærme sig problemer eller sager behandles af en gruppes konsensus snarere end af enkeltpersoner, der handler uafhængigt. , kan hæmme diskussion.
  • Gruppen kan være vanskelig at styre og kontrollere på grund af antallet af deltagere.
  • Genert deltagere eller introverte kan føle sig overvældede og skræmte af selvhævdende deltagere. Dette kan introducere bias og påvirke slutresultatet.
  • Analyse af data kan være tidskrævende og udfordrende.
  • Gruppekulturen kan skræmme eller undlade at aktivere deltagere, hvilket resulterer i svagere dataindsamling.

Flere ressourcer

Finance's mission er at hjælpe alle i verden med at blive en stor finansanalytiker gennem den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • 5 P's af Marketing 5 Ps af Marketing De 5 Ps af Marketing - Produkt, Pris, Kampagne, Sted og Mennesker - er de vigtigste marketingelementer, der bruges til at positionere en virksomhed strategisk. De 5 P'er af
  • AIDA-model i markedsføring AIDA-model AIDA-modellen, der står for opmærksomhed, interesse, ønske og handlingsmodel, er en model for reklameeffekt, der identificerer de faser, som et individ
  • Netværkseffekt Netværkseffekt Netværkseffekten er et fænomen, hvor nuværende brugere af et produkt eller en tjeneste på en eller anden måde drager fordel af, når produktet eller tjenesten vedtages af yderligere brugere. Denne effekt skabes af mange brugere, når værdien tilføjes deres brug af produktet. Det største og mest kendte eksempel på en netværkseffekt er Internettet.
  • Markedspositionering Markedspositionering Markedspositionering henviser til evnen til at påvirke forbrugernes opfattelse af et brand eller produkt i forhold til konkurrenter. Målet med markedet