Samlet udbud og samlet efterspørgsel - Corporate Finance Institute

Samlet udbud og efterspørgsel henviser til begrebet udbud og efterspørgsel Udbud og efterspørgsel Lovene om udbud og efterspørgsel er mikroøkonomiske begreber, der siger, at på effektive markeder er den leverede mængde af en vare og den krævede mængde af den vare lig med hinanden. Prisen på det gode bestemmes også af det punkt, hvor udbud og efterspørgsel er lig med hinanden. men anvendt i en makroøkonomisk skala. Samlet udbud og samlet efterspørgsel afbildes mod det samlede prisniveau i en nation og den samlede mængde varer og tjenester, der udveksles til en bestemt pris.

Samlet udbud og efterspørgsel

Samlet levering

Den samlede forsyningskurve måler forholdet mellem prisniveauet for varer, der leveres til økonomien, og mængden af ​​de leverede varer. På kort sigt er forsyningskurven ret elastisk, mens den i det lange løb er ret uelastisk (stejl). Dette har at gøre med de produktionsfaktorer, som et firma er i stand til at ændre i løbet af disse to forskellige tidsintervaller.

På kort sigt er et firmas udbud begrænset af de ændringer, der kan foretages på kort sigt produktionsfaktorer såsom mængden af ​​indsat arbejdskraft, råmaterialetilførsler eller overarbejde. På lang sigt er virksomhederne imidlertid i stand til at åbne nye anlæg, udvide anlæg eller vedtage nye teknologier, hvilket indikerer, at maksimal forsyning er mindre begrænset. For en mere detaljeret forklaring af kort vs. lang sigt produktion, klik her Økonomi for produktion Produktion refererer til antallet af enheder, som et firma producerer over en given periode. Fra et mikroøkonomisk synspunkt, et firma, der fungerer effektivt.

Årsagen til, at udbudskurven i det lange løb er mere uelastisk (stejlere) er, at virksomhederne vil være i stand til bedre at tilpasse sig ændringer i prisniveauer. Antag for eksempel, at et firma kun kan øge produktionen med 5% ved at ændre kortsigtede produktionsfaktorer, og at prisniveauet stiger med 15%. Forudsat enhedselasticitet for enkelhedens skyld kan virksomheden ikke levere ligevægtstilførselsmængden på kort sigt. Dermed vil dens kortsigtede samlede forsyningskurve flade, da virksomheden ikke kan fortsætte med at levere varer i samme hastighed som priserne stiger.

På lang sigt er virksomheden dog i stand til at manipulere langsigtede produktionsfaktorer og tilvejebringe ligevægtsmængden ved at producere 15% mere. Således er kurven mere uelastisk, da virksomheden bliver mere lydhør over for prisændringer. I dette tilfælde er produktion på kort og lang sigt normalt korreleret med outputmængde; sådan at en virksomhed er i stand til bedre at følge med i ændringer i produktionen, når produktionsfaktorer på lang sigt skal ændres for at imødekomme ligevægtsmængden. Grafen nedenfor illustrerer dette koncept:

Samlet levering

Samlede efterspørgsel

Da forbrugernes efterspørgsel ikke står over for de samme begrænsninger, som leverandører står over for, er der ingen relativ ændring i selve efterspørgselens elasticitet. Snarere afhænger efterspørgselskurvens stejlhed af efterspørgslens priselasticitet Priselasticitet Priselasticitet henviser til, hvordan den krævede eller leverede mængde af en vare ændrer sig, når prisen ændres. Med andre ord måler det, hvor meget folk reagerer på en ændring i prisen på en vare. til det gode. Således følger den samlede efterspørgselskurve en konstant nedadgående hældning, hvis elasticitet kan ændres på grund af faktorer som:

  • Ændring af forbrugernes præferencer
  • Ny litteratur om visse produkter
  • Ændringer i inflationstakten Inflation Inflation er et økonomisk begreb, der refererer til stigninger i varenes prisniveau over en bestemt periode. Stigningen i prisniveauet betyder, at valutaen i en given økonomi mister købekraft (dvs. mindre kan købes med det samme beløb).
  • Ændringer i renten
  • Ændringer i husstandsformuen
  • Valutarisiko

Flere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at lære mere om relaterede emner, tjek følgende finansressourcer:

  • Makrofinans Makrofinans Makrofinans målretter store fordele for en del af økonomien eller hele økonomien. Det er skræddersyet til at finde løsninger til økonomisk vækst
  • Utility Theory Utility Theory Inden for økonomi er utility (u) et mål for, hvor stor fordel forbrugerne har af bestemte varer eller tjenester. Fra et finansielt synspunkt henviser det til, hvor meget gavn investorer opnår af porteføljens præstationer.
  • Prisgulve og -lofter Prisgulve og -lofter Prisgulve og -lofter er minimums- og maksimumspriser for visse varer eller tjenester, der er pålagt af staten. Dette gøres normalt for at beskytte købere og leverandører eller styre knappe ressourcer i vanskelige økonomiske tider.
  • Økonomisk eksponering Økonomisk eksponering Økonomisk eksponering, også kaldet driftseksponering, er et mål for ændringen i en nutidsværdi (NPV) for et selskab som følge af udsving i pengestrømme forårsaget af ændringer i valutakurser (FX). Denne eksponering kan ikke let mildnes, fordi den er relateret til