SQRT-funktion - formel, eksempler, hvordan man bruger SQRT

SQRT-funktionen er en Excel-matematik- og trigonometri-funktion Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Det vil give kvadratroden af ​​et positivt tal. Funktionen blev introduceret i MS Excel 2010.

Formel

= SQRT (antal)

SQRT-funktionen bruger følgende argument:

 1. Number (krævet argument) - Dette er det nummer, som vi ønsker at finde kvadratroden for. Det skal være et positivt tal, en Excel-formel eller en funktion, der resulterer i et positivt tal.

Hvordan bruges SQRT-funktionen i Excel?

For at forstå anvendelsen af ​​SQRT-funktionen, lad os overveje et par eksempler:

Eksempel 1

Antag, at vi ønsker at finde kvadratroden af ​​følgende tal:

 • 25
 • 49
 • 900
 • 121
 • 100

Den anvendte formel ville være = SQRT (reference). Vi får følgende resultater:

SQRT-funktion

Eksempel 2

Hvis et tal, der leveres af en bruger, er negativt, returnerer SQRT-funktionen #NUM! fejl. Kvadratroden af ​​et negativt tal findes ikke blandt sættet med reelle tal. Det er fordi der ikke er nogen måde at kvadratere et tal på og få et negativt resultat.

Men hvis vi ønsker at tage kvadratroden af ​​et negativt tal, som om det var et positivt tal, er vi nødt til at bruge ABS-funktionen. Vi indpakker kildetallet i ABS-funktionen, som returnerer den absolutte værdi af et tal og ignorerer det positive eller negative tegn på det givne tal:

Antag, at vi får oplysningerne nedenfor:

SQRT-funktion - Eksempel 2

For at finde SQRT bruger vi formlen = SQRT (ABS (ref)), som vist nedenfor:

SQRT-funktion - Eksempel 2a

Vi får resultatet nedenfor:

SQRT-funktion - Eksempel 2b

Ting at huske på SQRT-funktionen

 1. #NUM! error - Opstår, når det medfølgende nummerargument er negativt.
 2. SQRT-funktionen kan, afhængigt af brugerens krav, bruges sammen med ABS-, ROUND-, ROUNDUP- og ROUNDDOWN-funktionerne.
 3. SQRT svarer til POWER-funktionen. POWER-funktionen fungerer dog som en eksponent i en standard matematisk ligning. For eksempel, for tallet 25, giver vi formlen = SQRT (25) og = POWER (25, 1/2) .

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak, fordi du læste Finance's guide til Excel SQRT-funktionen. Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse Excel-funktioner fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

 • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
 • Avanceret Excel Formel Course
 • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
 • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje