Krydsgaranti - Oversigt, hvordan det fungerer og praktisk eksempel

En krydsgaranti refererer til en aftale mellem to eller flere forretningsmæssigt forbundne virksomheder om at yde en garanti for hinandens forpligtelser. En sådan garanti stilles almindeligvis blandt virksomheder, der handler under den samme gruppe eller mellem et moderselskab og dets datterselskaber. En krydsgaranti beskytter det selskab, der har pådraget sig en forpligtelse (såsom et lån Bridge-lån Et bridge-lån er en kortvarig finansieringsform, der bruges til at imødekomme aktuelle forpligtelser, inden der sikres permanent finansiering. Det giver øjeblikkelig pengestrøm, når finansiering er nødvendig, men er endnu ikke tilgængeligt. Et brolån har relativt høje renter og skal bakkes op af en eller anden form for sikkerhed) for ikke at miste sine aktiver, hvis det misligholder sine forpligtelser.

Krydsgaranti

Hvis et selskab i en gruppe af virksomheder låner et lån fra en bank, og de andre relaterede virksomheder giver krydsgarantien, får långiveren sikkerhed for, at lånet vil blive tilbagebetalt. Hvis låntager ikke foretager hovedstol og rentebetaling Renteomkostninger Renteomkostninger stammer fra et selskab, der finansierer gennem gæld eller kapitalforpagtning. Renter findes i resultatopgørelsen, men kan også beregnes gennem gældsplanen. Tidsplanen skal skitsere alle de større gældsforhold, som et selskab har på sin balance, og beregne renter ved at multiplicere den til tiden, långiveren kan kræve, at garantisterne tilbagebetaler lånet på låntagerens vegne.

Sådan fungerer en krydsgaranti

I en krydsgarantiaftale betegnes garantens giver som "garantisten", mens den person eller enhed, som garantien er givet til, kaldes "fordringshaver" eller "kreditor". Den person eller enhed, hvis betaling er sikret ved garantien, omtales som "hovedstol" eller "skyldner". For et offentligt selskab Privat vs Offentlig virksomhed Hovedforskellen mellem et privat og offentligt selskab er, at aktierne i et offentligt selskab handles på en børs, mens et privat selskabs aktier ikke er det. , kan aktionærerne kræves godkendt en krydsgaranti, før den kan træde i kraft.

En af måderne, hvorpå en krydsgaranti fungerer, er når et moderselskab og dets datterselskab Datterselskab Et datterselskab (under) er en forretningsenhed eller et selskab, der er fuldt ejet eller delvist kontrolleret af et andet selskab, kaldet moder- eller holdingselskabet. Ejerskabet bestemmes af den procentdel af aktierne i moderselskabet, og at ejerandelen skal være mindst 51%. garantere hinandens økonomiske forpligtelser. Moderselskabet forpligter sig til at betale långivere, hvis datterselskabet ikke foretager de aftalte betalinger i henhold til dets aftale med en långiver. Nogle gange kan garantisten vælge kun at garantere en del af lånet.

Også når lånet er for stort til, at et selskab kan garantere, kan flere relaterede virksomheder tilbyde at dække en forholdsmæssig del af det samlede lån. Hvis debitor ikke er i stand til at foretage de aftalte tilbagebetalinger, er hver af garantisterne ansvarlige for at imødekomme tilbagebetalingen af ​​lånet.

Garantiaftale

En garantiaftale er en aftale, hvorefter en garantist accepterer at tage ansvar for en anden enheds økonomiske forpligtelser, hvis denne enhed ikke er i stand til at opfylde forpligtelserne på det aftalte tidspunkt. Aftalen skitserer også de specifikke områder, som garantisten lover at yde garantien, i tilfælde af at den ikke garanterer hele lånet.

Garantiaftalen giver långiveren overhånd i transaktionen, og aftalen kan udføres ved en domstol. I det væsentlige kan retten betragte garantiaftalen som en erstatningsobligation, der kompenserer fordringshaveren for eventuelle tab som følge af hovedstolens manglende periodiske betalinger efter behov. Derfor fungerer garantiaftalen som en yderligere form for sikkerhed.

Oplysningskrav til krydsgarantier

I henhold til Financial Accounting Standards Board (FASB) fortolkning 45 er garantister for økonomiske forpligtelser forpligtet til at afsløre og registrere sådanne løfter. Garanten er forpligtet til at registrere dagsværdien af ​​garantien som en forpligtelse i sine regnskaber. Indtastningen skal foretages i starten af ​​den periode, hvor virksomheden stillede garantien til en anden. Fortolkning 45 undtager dog visse typer virksomheder, såsom leasing- og forsikringsselskaber, der yder garantier i deres normale forretning.

FASB-kravet fritager også moderselskaber, der giver en garanti til deres datterselskaber, fra at registrere sådanne løfter som en forpligtelse i deres balance. Moderselskabet skal dog oplyse arten af ​​garantien, det maksimale ansvar, hvis virksomheden er forpligtet til at betale låntagerens gæld, og de trin, som garantisten vil bruge til at inddrive pengene fra låntageren. Hvis garantisten og låntageren ikke er forretningsmæssigt forbundne virksomheder, skal transaktionen registreres i balancen som en forpligtelse.

Praktisk eksempel på en krydsgaranti

ABC Company er moderselskab for XYZ Company. Datterselskab XYZ har til hensigt at erhverve ny teknologi til sit motorcykelmonteringsanlæg. Teknologien vil koste virksomheden cirka 10 millioner dollars. NMN Bank accepterede allerede at låne $ 10 millioner til datterselskab XYZ, forudsat at virksomheden modtager en garanti fra et andet selskab.

Som et resultat henvendte XYZ sig til moderselskabet ABC for at blive dets garant for lånet. ABC accepterede derefter anmodningen og underskrev en garantiaftale, der beskriver det garanterede beløb og garantiens betingelser.

Downstream-garanti vs. Upstream-garanti

Nedstrøms og opstrømsgarantier er de vigtigste former for krydsgaranti, der involverer et moderselskab og dets datterselskaber.

En nedstrømsgaranti er en garanti, der stilles af moderselskabet til dets datterselskab, for at sikre långivere, at datterselskabet overholder sine økonomiske forpligtelser. I tilfælde af at datterselskabet ikke er i stand til at tilbagebetale lånet, forpligter moderselskabet sig til at tilbagebetale lånet på datterselskabets vegne.

På den anden side er en upstream-garanti en form for garanti, hvor et datterselskab garanterer sit moderselskabs gæld. En opstrømsgaranti opstår, når moderselskabet ikke ejer nok aktiver til at pantsætte som sikkerhed for et lån og inkluderer datterselskabets aktiver til at udvide dets sikkerhed.

Relaterede målinger

Tak fordi du læste Finance forklaring på en krydsgaranti. Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Bridge Lån Bridge Lån Et bro lån er en kortsigtet form for finansiering, der bruges til at imødekomme aktuelle forpligtelser, inden der sikres permanent finansiering. Det giver øjeblikkelig pengestrøm, når der er behov for finansiering, men er endnu ikke tilgængelig. Et brolån har relativt høje renter og skal bakkes op af en eller anden form for sikkerhed
  • Gældskonventioner Gældskonventioner Gældskonventioner er begrænsninger, som långivere (kreditorer, gældshavere, investorer) indgår på udlånsaftaler for at begrænse låntagers (debitors) handlinger.
  • Finansieringsberedskab Finansieringsberedskab I en boligaftale om salg og køb henviser finansieringsberedskab til en klausul, der udtrykker, at tilbuddet er betinget af, at køberen sikrer finansiering af ejendommen. En finansiel beredskab giver køberen beskyttelse mod potentielle juridiske konsekvenser, hvis handlen ikke lukkes.
  • Personlig goodwill Personlig goodwill Personlig goodwill er den immaterielle værdi, der stammer fra en virksomhedsejers eller anden persons indsats eller omdømme. Det betyder, at værdien kun er knyttet til den person, der arbejder i en organisation og ikke selve virksomheden. I regnskab og finans er goodwill et immaterielt aktiv