Markedsdynamik - oversigt, økonomiske modeller og fremgangsmåder

Markedsdynamik henviser til de kræfter, der påvirker priserne og adfærden hos producenter og forbrugere. Kræfterne resulterer i oprettelse af prissignaler. En udsving i efterspørgslen og udbuddet af et givet produkt eller en tjeneste skaber prissignaler.

Markedsdynamik

Markedsdynamik kan påvirke enhver industri, økonomi, forretningsmodel eller endda regeringspolitik. Pris, efterspørgsel og udbud er påvirket af dynamiske kræfter, men de er måske ikke altid rationelle. Det betyder, at investorers følelser eller andre kvaliteter, såsom risikoaversion Risikeaversion Risikovillighed henviser til tendensen hos en økonomisk agent til strengt at foretrække sikkerhed frem for usikkerhed. En økonomisk agent, der udviser risikoaversion, siges at være risikovillig. Formelt foretrækker en risikovillig agent strengt den forventede værdi af en gamble frem for selve gamble. , kan også drive de handlinger, som investorer, forbrugere og handlende tager.

Resumé

  • Markedsdynamik henviser til de kræfter, der påvirker priserne og adfærden hos producenter og forbrugere.
  • Udbudssiden er baseret på en teori om at tilskynde investorer til at investere mere for at øge produktionen i en økonomi.
  • Efterspørgselsøkonomi fungerer på princippet om, at høj samlet efterspørgsel i økonomien er den mest basale drivkraft for økonomisk vækst.

Markedsdynamik i økonomiske modeller

Mange økonomiske modeller og teorier er dannet af markedsdynamik. Politikere har forskellige meninger om, hvad der er bedst for at stimulere en økonomi eller opnå økonomisk vækst. Der er to primære økonomiske tilgange: udbudssiden og efterspørgselssiden.

Dynamik inden for økonomi på udbudssiden

Udbudssiden er baseret på en teori om at tilskynde investorer til at investere mere for at øge produktionen i en økonomi. Grundprincippet er, at den vigtigste bestemmende faktor for økonomisk vækst er levering af varer og tjenester eller produktion.

Udbudssiden inkluderer skattepolitik, pengepolitik Pengepolitik Pengepolitik er en økonomisk politik, der styrer størrelsen og væksten af ​​pengemængden i en økonomi. Det er et kraftfuldt værktøj til at regulere makroøkonomiske variabler såsom inflation og arbejdsløshed. og reguleringspolitik. Det er en tilhænger af betydelige skattelettelser og let tilgængelig kredit for investorer og iværksættere. Markedsdeltagerne leverer flere varer og giver økonomiske fordele (i form af jobskabelse osv.), Der efterfølgende siver ned til resten af ​​økonomien.

Det er også kendt som trickle-down-politikken, eller Reaganomics Reaganomics Reaganomics henviser til økonomisk politik fremsat af den amerikanske præsident Ronald Reagan under hans formandskab i 1980'erne. Politikkerne blev indført for at bekæmpe en lang periode med langsom økonomisk vækst, høj arbejdsløshed og høj inflation, der opstod under præsidenterne Gerald Ford og Jimmy Carter. , da det blev populariseret af den tidligere amerikanske præsident Ronald Reagan.

Dynamik af efterspørgselsøkonomi

Efterspørgselsøkonomien er diametralt modsat økonomien på udbudssiden. Det fungerer på princippet om, at høj samlet efterspørgsel i økonomien er den mest basale drivkraft for økonomisk vækst. Det siger, at effektiv formueskabelse kun kan forekomme på et marked præget af stor efterspørgsel efter varer og tjenester. Det fører til en stigning i forbrugsudgifterne, som genererer fortjeneste for en virksomhed.

Virksomheder kan derefter udvide og skabe beskæftigelsesmuligheder. Den hævder også, at høje beskæftigelsesniveauer og højere lønninger kan stimulere den samlede efterspørgsel, mens lavere lønsatser eller skattelettelser for virksomheder ikke giver nogen økonomisk fordel. Dette skyldes, at yderligere midler, der spares på grund af skattelettelser eller lave lønsatser, ikke investeres i virksomheden, men i stedet bruges til aktietilbagekøb og betalende ledere.

Det er også kendt som keynesiansk økonomi Keynesian Economic Theory Keynesian Economic Theory er en økonomisk tankegang, der bredt siger, at regeringens intervention er nødvendig for at hjælpe økonomier med at komme ud af recession. Idéen kommer fra de økonomiske kredsloeb, der kan forventes fra frie markedsøkonomier og positionerer regeringen som en "modvægt" efter økonom John Maynard Keynes, der først foreslog teorien.

Værdipapirmarkedernes dynamik

Økonomiske modeller lavet til fysiske varer eller tjenester kan lettere kvantificeres i modsætning til dem for de finansielle markeder. På de finansielle markeder er faktoren for spekulation Spekulation Spekulation køb af et aktiv eller finansielt instrument med håb om, at prisen på aktivet eller det finansielle instrument vil stige i fremtiden. og investorsentiment resulterer i en stigning i volatilitet og gør det vanskeligt at kvantificere de dynamiske kræfter, der er fremherskende på dette marked.

Finansielle fagfolk, såsom forhandlere og andre institutionelle investorer, forstår markedernes funktion og kan få adgang til markedsinformation og målinger, der kan bruges til at analysere og forstå markedstendenser. Baseret på sådanne fakta kan de forventes at tage rationelle investeringsrelaterede beslutninger. De kan også rådgive deres klient om at tage rationelle beslutninger.

Det er dog muligvis ikke tilfældet for alle deltagere på markedet. Ikke-professionelle på det finansielle marked kan være drevet af ufuldstændig information og viden og grådighed. Det kan føre til overdreven spekulation og volatilitet på markedet.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Økonomiske indikatorer Økonomiske indikatorer En økonomisk indikator er en måling, der bruges til at vurdere, måle og evaluere makroøkonomiens generelle sundhedstilstand. Økonomiske indikatorer
  • Produkter og tjenester Produkter og tjenester Et produkt er en håndgribelig vare, der markedsføres for erhvervelse, opmærksomhed eller forbrug, mens en tjeneste er en immateriel vare, der stammer fra
  • Institutionelle investorer Institutionelle investorer En institutionel investor er en juridisk enhed, der akkumulerer midler fra mange investorer (som kan være private investorer eller andre juridiske enheder) til
  • Samlet udbud og efterspørgsel Samlet udbud og efterspørgsel Samlet udbud og efterspørgsel henviser til begrebet udbud og efterspørgsel, men anvendes i en makroøkonomisk skala. Samlet udbud og samlet efterspørgsel afbildes begge mod det samlede prisniveau i en nation og den samlede mængde udvekslede varer og tjenester